3.10.2016

Pupujen kuvailuja


Moikka! Vaikka nyt on jo maanantai, niin palataan vielä hetkeksi lauantai-iltapäivää. Kun olin jo tullut tallilta kotiin ja oltiin syöty synttärikakkua, niin tuli jossain vaiheessa puput puheeksi. Kun äiti sanoi, että pitäisi pupujen kasvattajalle laittaa kuvaa kavereista. Joten lähdimme sitten iso siskoni kanssa pupuja kuvailemaan. Vietiin puput metsän reunaan ja rupesimme ottamaan kuvia. Siinä kuvaillessa, Lilja vähän nykäisi itseään ja otteeni kirposi narusta, onneksi ei kerinnyt karkaamaan! Loppukuvailujen ajan pidin molempien narujen lenkit ranteessani, ettei vaan pääse uudestaan ote kirpoamaan. Jos ote olisi kirvonnut, niin olisi ainakin jäänyt vielä ranteeseen naru. Kahta pupua on hieman vaikeata taluttaa samaan aikaan, kun toinen pomppii toiseen suuntaan ja toinen pomppii toiseen suuntaan. Sen takia myös kuvaaminen oli haastavaa. Onnnistuttiin kuitenkin jotenkin. Liljasta otetut kuvat onnistuivat hyvin. Mutta Lunasta otetut kuvat ei onnistunut. Lunasta tulee vain epämääräisiä karvakasa-kuvia. Sillä kun on niin valtavan pehmeä pörröturkki. Oikea leijonaharja. Onneksi tuli edes yksi onnistunut kuva Lunastakin. Tässä muutama syksyinen kuva Liljasta ja Lunasta teidänkin iloksi tänne blogiin. Näistä kuvista tuli kyllä tosi kivoja.

Kun itse kuvaan pupuja, laitan puhelimeen äänet päälle. Silloin saan sen kameran äänen kautta pupujen huomion kiinnittymään siihen ääneen. Jolloin ne tietenkin jäävät kuuntelemaan sitä, ihan paikallaan. Silloin on myös toden näköistä, että kuvat onnistuvat hyvin. Myös suun naksuttelu ja herkut auttavat paljon kuvaustilanteissa. Kannattaa kokeilla, jotain tuommoisia, kikkakolmosia, jos kuvaatte jotain lemmikki eläintä.

Meidän pupuilla on myös tällä hetkellä kova karvanlähtö aika. Ja nyt on kuitenkin jo syksy. Ei oikein sovi yhteen syksy ja karvanlähtö aika. Ellei sitten ole joku, että kun oli hetken kylmempää, niin kerkesivät kasvattaa sitä pohjavillaa ja nyt taas lämpimämpää, niin siksi irtoaisi karvaa paljon. Nyt vaan siten pitää harjata pupuja enemmän. Varsinkin Lunaa, kun sen turkki tahtoo mennnä takkuun. Jos joku viisas tietää, niin saa kertoa syksyisestä karvanlähtöajasta.

Tämä oli ainoa kuva, joka Lunasta onnistui
Muut lenkkeilee koiran kanssa, mä lenkkeilen pupujen kanssa
Löytyikö suosikkikuvia?
Mukavaa uutta viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.