8.10.2016

Uusi ponituttavuus..

...Nimeltään Esko!

Päästessäni tallin pihaan kaverit huutelivat "Suvi menet Eskolla". Ensin ajatus ponilla ratsastamissta tuntui oudolta, kun olen suurimmaksi osaksi mennyt vain hevosilla. Uudella ponilla ratsastaminen ei jännittänyt. Vähän olin alkuun epäileväinen ponin suhteen. Mietin, että minkälainen Esko mahtaa olla. Yllätys oli sitten suuri tunnilla.
Rupesin valmistamaan ponia tunnille. Ensin Esko potki kauraämpäriä, melkein talloi sen. Joten siirin ämpärin sivuun ettei se menisi rikki, tai ettei ponia sattuisi. Kun poni ei saanut sillä leikkiä, niin se alkoi puörimään ja hyörimään karsinassa. Melkein ongelmitta sain kuitenkin ponin valmistettua. Vain kavioiden puhdistuksessa pyysin apua, kun Esko potki. Satula selkään ja suitset päähn meni ilman ongelmia. Poni otti kuolaimet hyvin suuhun.


Tunnilla alku- väli- ja loppukäynnit oltiin uralla. Muuten työskentelimme pääty-ympyröillä. Olimme siten, että he joilla oli hevonen oli L-päädyssä ympyrällä ja poniratsastajat oli C-päädyssä pääty-ympyrällä.  Alkuksi olimme kaikki samalla pääty-ympyrälä. Mutta tämä jako oli omasta mielesta paljon parempi. Työskenneltiin koko tunti hyviä siirtymisiä. Ensin oli pelkästään kevyttä ravia. Mutta hetken päästä mentiin harjoitusravia. Jaettiin siis ympyrä neljään osaan. Ja joka neljännessä osassa tuli siirtyminen käyntiin. Harjoitusravia ja käyntisiirtymis-tehtävä molempiin suuntiin. Tämän jälkeen oli välikäynnit.

Välikäyntien jälkeen oli ensin käynti-laukka-ravi-käynti siortymis tehtävä. Mä olin siis siinä c-päädyssä joten laukka nostettiin kentän keskikohdasta. Laukattiin c-kirjaimen kohdalle ja ravin kautta käyntiin. Tämä tehtävä mentiin muutaman kerran. Pian jätimme käynnin pois ja tehtävä oli ravi-laukka-ravi. Ja lopuksi laukkasimme ilman siirtymisiä ympyrällä. Ensin laukattiin oikeaan kierrokseen ja sen jälkeen vasempaan kierrokseen, ihan sama siirtymistehtävä. Vasemmassa kierroksessa ei tainnut olla enään kuitenkaan käyntisiirtymistä. Laukat nousi tosi hyvin, vaikka aluksi ensimmäinen laukannosto epäonnistui.
Laukka oli tosi kivan tuntuinen. Sillä oli reipas laukka. Poni vähän jopa innostui laukkatehtävässä.
Laukkojen jälkeen ravailtiin vielä ympyröillä ensin vasempaan ja sen jälkeen oikeaan kierrokseen. Siinä ympyrällä eteen alas ja taivuteltiin. Sen jälkeen oli loppu käyntien vuoro. Huomasin myös, että poni oikooo vasemmassa kierroksessa jonkin verran. Koko tunnin yritin keskittyä siirtymisten lisäksi siihen ettei poni oijo. Toisinaan onnistuin toisinaan en.
Poni jattkoi vielä alkeistunnille, joten en päässyt harjailemaan sitää enään.


Esko ei ollut, eikä myöskään ole yhtään ponimainen. Se ei siis tee mitään poneille ominaisia kujeita. Sillä on myös tosi tasaisen tuntuiset aaskeleet. Paitsi harjoitusravi, siinä oli hiukan hankala istua. Esko oli tosi kiva, on kiltti ja reipas poni. Yllätyin positiivisesti, kuinka reippaasti poni liikkui eteenpäin. Muutenkin se oli pirteällä tuulela tänään. Koksa minulle sanottiin, ettei ole laiska, mutta ei myöskään reipas. Tänään kuitenkin oli reipas ja herkkä avuille. Kiva, uusi ponituttavuus. Yksi ikävä juttu on se, että  poni on myynnissä. Vain väliaikaisesti Esko on meillä, täällä Vesalan ratsastuskoulussa. Ensimmäinen, ja onnistunut tunti, niin tietenkin haluaisi jatkaa. Se vain ei ole mahdolllista. Todennäköisesti. Onneksi on talli täynnä muita kivoja hevosia ja poneja. Pakko nyt vielä myöntää, että tykästyin tähän poniin. Enkä haluaisi, että se lähtee. Tähän loppuun vielä Jennyn ottamia kuvia Eskosta!

2 kommenttia:

  1. Eikääh, vähän ihana! ♥ Anna mä tuun ostaa Eskon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me vitsillä mietitiin, että ostetaan toi poni! :D

      Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.