6.12.2016

Joulukalenteri luukku 3

Moikka! Tämä Joulukalenterin kolmas luukku sopii samalla itsenäisyyspäivään, koska aiheena on lempihevoset Vesalasta. Ja nämähän ovat kaikki rodultaan Suomenhevosia. Olen aiemminkin jo kertonut lempihevoset, mutta ajattelin vielä tehdä oman postauksen niistä. 

Vuosina 2012-2015 ratsastin tosi paljon Ritalla. Alkuun se oli sitä, että kaahotin hevosen kanssa ympäri kenttää, mutta noin vuoden jälkeen huomasin, etä tilanne on muuttunut. Hevonen oli joko rauhoitttunut tai itse olin sen verran kehittynyt, että osasin ratsastaa sitä ilman, että kaahotetaan pelkästään. Voihan se olla näitä molempia. Näinä aikoina tykkäsin tosi paljon Ritasta. Ja tykkkäään edelleen, vaikka en enään niin paljoa ratsasta sillä. 
Kuitenkin kevättalvella 2015 lopetin hetkeksi ratsastuksen. Joka myös oli luultavasti syy, miksi en enään Ritallakaan mennyt niin usein. Kesällä kävin pari kertaa ratsastamassa ja sitten alkoi taas koulu (hämeenlinnassa 1.nen vuosi sotella) ja päätin, että haluan aloittaa taas ratsastuksen. Ensimmäiselle tunnille sain Ritan, mutta sitten vain useammin ja useammin aloin saamaan tunnille JOko Viiviä tai Vikkania. Välissä sattoi olla jokin muukin hevonen. Mutta useammin menin Viivillä, jolloin tykästyin siihen, kun ratsastin silä niin usein. Viivin kanssa olen oppinut erilaisia asioita, mitä ei muilla hevosilla välttämätt opi. Hevonen kun on niin vauhdikas.
Keväällä 2016, huhtikuussa osallistuin ensimmäisiin kilpailuihin (tallinväliset kisat) Vikkanilla. Kysyin opettajalta, että mikä hevonen olisi hyvä, kun en ole ikinä ennen kisannut. Hän sitten sanoi, että kokeile vaikka Vikkania. Ensimmäisten kisojen jälkeen tuli vielä kolmet kilpailut lisää, osallistuin aina Vikkanilla kisoihin. Ensimmäisiä estekisoja jännitin paljon, kun en siihen mennessä ollut hypännyt paljoa. Ei ollut ikinä osunut mun tunneille esteitä, ja vielä kun on näkövamma, niin sekin sitten vaikeuttaa. Vikkanilla sitten aloin hyppäämään joka kerta. Vikkanin kanssa sain enemmän varmuutta ja kokemusta esteillä ja samalla tykästyin Vikkaniin. 
Tässä oli kolme lyhyttä tarinaa, miten tykästyin Ritaan, Viiviin ja Vikkaniin. Tämä oli myös toivottu postaus, joten toivottavasti nyt tykkäsitte näistä tiivistelmistä.

Hyvää itsenäisyyspäivää toivottaa Suvi ja ihanat suomenhevoset!

2 kommenttia:

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.