12.12.2016

joulukalenteri luukku 6

Moikka! Tässä tulee joulukalenterin kuudes luukku. Jossa käydään läpi mun neljät kilpailut, tavallaan kilpaulukausi 2016. Osallsituin kahtiin koulukisoihin (raviohjelma ja helppoC) sekä kahtiin estekisoihin 40-50 cm luokkaan.

Ratsastustauoltani palattuani haaveilin kilpailemisesta, mutta en ajatellut sen onnistuvan. Toisin kuitenkin kävi ja sain kilpailukokemusta, lisää itsevarmuutta, koin jännitystä (olen tosi huono jännittämään) sekä myös sain uutta innostusta ratsastukseen, uutta oppien.

Koulukilpailut 10.4.2016:  
Huhtikuun alussa oli ihan ensimmäiset kilpailuni. Jotka meni yllättävän hyvin. Raviohjelma sen takia kun en ollut ennen kilpaillut. Halusin pehmeän laskun kisoihin. Myös halusin helpon radan, näin alkuun. Pikkuhiljaa ylöspäin. Radan osasin ulkoa ja Ratsuni oli tuttu minulle. Luokassani oli yhteensä kaksi osallistujaa  (minun lisäkseni vielä yksi osallistuja). Joten helposti tulin toiseksi. Kouluradalta en hakenut voittoa, vaan kokemusta.Kisoissa huonoiten onnistui: Radalle harjoitusravissa, 3. Alkuun tuli kiemurtelua.

Kisoissa parhaiten onnistui: Koko rata leikkaa, 8. Hyvin esitetty. 

Muut arvostelut: 
Ratsastajan vaikutus hevoseen: 12, Hieno laadukas ravi. Paikotellen hieno muoto. 
Ratsastajan asento, istunta ja apujen käytön moitteetttomuus: 12, kaunis istunta, rauhallisesti esitetty.
Oikeiden teiden seuraaminen: 10, keskity teiden ratsastukseen.
Porsentit: 61 %
Pisteet:  91/150


Kisojen tuloksista päätellen harjoitusta tarvitsen teiden hyviin ratsastukseen. Se onkin ollut kehityksen kohteena. Itse päätin, että kehitän sitä. Koska voisi olla paljon parempi! Mielessäni olen aina ajatellut tunneilla, että keskityn teiden hyviin ratsastuksiin. Pari kertaa siitä on minulle myös sanottu. Pistetty korvan taakse ja mahdollisimman hyvin parantaa.

Estekilpailut 7.5.2016:
Ensin en edes ajatellut osallistuvani kilpailuihin huonohkon hyppäämiskokemukseni ja näköni vuoksi. Lopuksi kuitenkin rohkastuin osallistumaan kisoihin. Olen tosi tyytyväinen, että osallistuin!

Estekisat oli sitten toukokuun lopussa. Noin kuukauden päästä edellisistä koulukilpailuistani. Myös Hentilässä. Hevonen oli sama joka koulukilpailuissa oli, eli Vikkan.
Estekisoihin osallistuin sen takia, että saisin lisää kokemusta hyppäämisestä ja erilaisista esteistä. Ratatreenit meni todella surkeasti, jopa kisapäivänä lämmittely meni huonosti.  Vaikea este minulle oli sarja. Luultavasti näkövammani vuoksi oli hieman vaikea. Treeneissä putosin ja lämmittelyssä kieltäydyttiin. Tai menimme ohi sarjan toisesta esteestä.  Vaikka rata hylättiin kolmen(?) Kiellon takia meni hypyt paremmin kuin harjoituksissa, varsinkin sarja onnistui hyvin hienosti. Onnistuneen sarjan jälkeen rata alkoikin mennä huonommin.
-Onnistumisen jälkeen  pitää kuitenkin keskittyä ratsastamaan rata loppuun saakka, eikä vaan jäädä miettimään "minä onnistuin,  tämähän sujuu hienosti" niin taisin jollain tavalla tehdä kun niitä kieltoja alkoi tulemaan silloin.
Olen kuitenkin tyytyväinen, olihan ne ensimmäiset estekilpailuni. Sitä ennen olin aika vähän hypännyt.

Koulukilpailut 24.7.2016:

Heinäkuussa olikin sitten kolmannet kilpailuni. Samalla minun toiset kouluratsastus kilpailut. Kerkesin olla vain yksissä ratatreeneissä. Mikä tuntui jännittävältä ajatukselta. Mietin vain, että opinko rataa. Tällä kertaan ratsastin helppo C-luokan. Ratsastin Vikkanilla. Joka on ollut myös aiemmissakin kilpailuissani ratsunani.

Vikkan oli tosi reippaalla tuulella, mutta se koituikin kohtaloksemme. Nimittäin tuomarin mukaan Heppa juoksi alta ja ravin olisi pitänyt useasti olla rauhallisempi. Muutenkin tuomarin antama lappu oli tosi negatiivinen. Mutta omasta mielestäni rata meni tosi hyvin. Paria virhettä lukuun ottamatta. Sain kyllä ratsastuksestani kehjua, että hyvin meni. Olin silloin neljäs. Eihän se yhtään huoo ole sija ole.
Kisoissa huonoiten onnistui: Huono tie, rikkoi, Pysähdys myöhästyi (muuten hyvä) 4

Kisoissa parhaiten onnistui: Kokorataleikkaat, hyvä tie ja tahdikas 6 

Muut arvostelut:
Ratsastajan vaikutus hevoseen: 8, Hevonen juoksi alta.
Ratsastajan asento, istunta ja apujen käytön moitteettomuus: 10, Varmistele hevosen tahti siirtymisillä.
Oikeiden teiden seuraaminen: 10, Muista ratsastaa ulos kulmiin.
Prosentit: 49%
Piateet: 98/200


Noissa ensimmäisissä koulukilapiluissa Vikkan oli tosi rauhallinen ja jopa jonkin verran laiska. Silloin ravi oli hienoa. Heinäkuun koulukisoissa kun hevonen oli reipaampi ja liikkui hyvin, niin silloin hevnen muka juoksi alta. Vieläkäään en tuota ymmärrä. Miksi laiska ravi on hienoa ja reipas ravi ei? Senhän pitäisi olla toisin päin. Hyvin hevonen oli silloin hallinnasani, hiljensi pidätteisiin ja nosti laukan kun pyysin.

Estekisat 20.8.2016:
Olin taas kisoissa Vikkanilla. Kerkesin vain yhtiin estetreeneihin. Toiset treenit oli keskiviikkona ja olin tietenkin hämeenlinnassa, koulussa. Joten ensimmäisten ja toisten estekisojen välissä hyppäsin vain kaksi kertaa. Ja niissä treeneissäkin Tomulla. Eli, en päässyt hyppämään, ennen kisoja Vikkanilla kertaakaan. No kilpailuthan meni huomattavasti, paljon paremmin kuin viimeksi.


-Ei tullut hylkäystä!
-Olin ainoa jolla oli puhdas rata. Mutta kun ratsastettiin aikaa vastaan niin olin "vasta" viides. Vikkan on hitaampi kuin muut hevoset ja pari estettä mentiin ravissa yli :D. Muut nimittäin meni tosi kovaa, mutta myös saivat virhepisteitä pudotuksesta tms. Luokassamme oli seitsemän osallistujaa. Tällä kertaan en ollut se viimeisin!
-Istuntani oli myös parempi. En jäänyt hypyissä jälkeen.  Anakaan niin paljoa kuin viime estekisoissa. Luulen, että auttoi kun jalustimet taisivat olla vielä lyhyemmät kuin viimeksi. Viimeisessä reiässä plus tehtiin vielä kiepit. Pääsin myötäämään paremmin esteillä. kuvienkin perusteella. kun vertaa kevään ja nyt otettuja estekuvia.


Jos viimeksi olin siihen tyytyväinen, että ratsastin radan läpi, itse tippumatta. Vaikka silloin tuli kolme kieltoa. Niin nyt olin vielä 100 kertaa tyytyväisempi. Koska aamulla mietin, että ratsastan radan puhtaasti läpi. Oli sijoitus, mikä tahansa. Sen tein. Ratsastin puhtaan radan ja olin viiden. Ei yhtään huono, toisiksi estekisoiksi ja yhteensä neljänniksi kisoiksi yhteensä!

Kilpailujen jälkeen vielä pääsin estekurssille joka kesti viikonlopun yli. Pääsin lisää hrajoittamaan hyppäämistä. Tekemällähän oppii, ja oppimalla kehittyy!

Tässä nyt olikin minun ensimmäinen kilpailukausi, pieni mutta kokemusrikas!
Olenkin asettanut omaksi tavoitteekseni, että voisin vielä jonain päivänä osallistua muihinkin kilpailuihin kun vain Hentilän tallikisoihin. Tämä kuitenkin on ollut hyvä alku. Kun saan pikkuhiljaa kokemusta enemmän.  Sanoin jo aiemmin, pikku hiljaa eteenpäin ja korkeammalle! Mutta sitä ennen täytyy kehittyä vielä lisää! Ja käydä muutamat Hentilän kisat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.