14.8.2017

Pelottava myrsky

Kun minulla alkoi viime viikon keskiviikkona koulu, niin muut perheenjäsenet suuntasivat viimeisten lomapäivien takia mökille, keskiviikosta perjantaihin. Mökkeilystä puput oli alkuun ihmeissään. Tutkivat kunnolla mökkihäkkiä ja siellä olevia tuoksuja, eivätkä millään malttaneet edes syödä tuoreruohoa. Eikä Lilja myöskään oikein viihtynyt valjaissa, vaan halusi takaisin häkkiin. Seuraavina päivinä olivat sitten taas viihtyneet ja tottuneet mökkielämään.
Perjantaina kotihäkissä molemmat vetivät ensiksi rallit, nuuhkivat paikat läpi ja lopuksi kävivät vierekkäin köllöttelemään. Pupujen vain piti varmistaa, että kaikki on ennallaan häkissä, eikä mikään ole muuttunut.


Lauantaina ollut myrsky oli varmasti pupuille pelottava kokemus. Sillä ennen eivät ole kuulleet ukkosta ihan yläpuolellaan, eivätkä nähneet välkkyviä salamoita. Viime kesänä ei tainnut olla tällästä myrskyä, mitä lauantaina oli. Molemmat pysyttelivät häkin sisäpuolella sadesuojassa ja olivat kokoajan kylki kyljessä. Onneksi myrsky ei ollut kauhean raju meillä päin, vaikka myrsky kestikin melkein pari tuntia. Enimmäkseen satoi vettä, muutaman salaman ja ukkoskuuron kera.


Sunnuntaiaamuna äiti avasi ikkunoiden verhoja ja ihmetteli, kun pupuja ei näkynyt ulkosalla. (Yleensä ovat paljon ulkopuolella) mennessään terassin lasiovia aukaisemaan, äiti huhuili pupuja "missä puput on" ja silloin Lilja ensimmäisenä loikki häkin ulkopuolelle, Luna perässä. Kun menin aamulla yhdeksän aikoihin ruokkimaan pupuja, niin iloisesti tulivat vastaan kaltereita vasten nojailemaan. Myöhemmin sunnuntai keskipäivällä mennessäni pupuja katsomaan ja antamaan heille omenaa pikkusiskoni kanssa puput eivät olleet enää ulkona, vaikka sää oli hyvä. Kumpikaan ei myöskään reagoinut millään tavalla huhuiluini, jolloin pikkusiskoni sanoi "puput on kuollut" kysyin sitten pikkusiskoltani, että "miten olet semmoista keksinyt" pikkusiskoni vastaus oli, että "ne on säikähtänyt eilistä myrskyä tai jotain. Säikähtäessään pupu voi kuolla." Oikeassahan pikkusiskoni on siinä, että pupu säikähtäessään voi kuolla, kun saa sydänkohtauksen. Hyvä hänen myös tietää se, ettei säikyttele pupuja. Mutta meidän pupuilla oli onneksi kaikki hyvin, sisäpuolella mökin päällä köllöttelivät ja tulivat ovelle vastaan ja rapsutuksia kerjäämään, kun menimme pupujen häkkiin tarjoamaan niille omenaa. Molemmat nirsoilivat alkuun tarjoamiani omenaviipaleita, kun kuori oli ryppyinen, hetken tutkittuaan molemmat alkoivat popsimaan omenoita ja nopeasti omenalohkot katosivat parempiin suihin.


Myöhemmin iltapäivällä pidin Liljaa ulkona valjaissa. Valjaiden laitto meni tosi hyvin. Enää Liljalla ei ole ollut vastarintaa valjaiden laiton aikana. Ensin Lilja ei meinannut ulos mennä, mutta kun tajusi, että pääsee vapaammin loikkimaan niin loikkasi mielellään ulos. Valjaissa pupu oli noin puolituntia. Jonka aikana purki energiaansa paljon. Loikkien minne sattuu. Eikä meinannut naru aina riittää, kun Lilja lähti kunnolla spurttailemaan. Häkkiin meno myös sujui hyvin, vaikka ensin ei olisi häkkiin muka halunnut. Heti kun pupu oli valjaista irti, niin otin Liljan vielä hetkeksi syliini rapsutettavaksi. Rapsutushetken jälkeen Lilja loikki Lunan luokse ja jäi köllöttelemään kaverinsa viereen, jolloin Luna alkoi pupukaveriaan rapsuttamaan. Raukka väsähti rankasta lenkkeilystä.
Illalla vielä alkoi uudestaan satamaan vettä ihan kunnolla ja pari kertaa jyrähti ihan yllättäen kohdallamme. Aurinko paistoi ja vettä satoi. Puput oli taas sateensuojassa häkin sisällä.
Maanantaiaamuna mennessäni ruokkimaan puput, niin molemmat oli taas normaaliin tapaan ulkona vastassa, tulivat myös kaltereita vasten keräämään rapsutuksia, kuullesani minun tulevan. 


Tämmöiset oli tällä kertaa Lunan ja Liljan kuulumiset. Luppakorvat toivottaa kaikille kivaa viikkoa ja tsemppiä koulun alkamiseen! Löytyikö suosikkikuvaa?

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Luna ja Linja on niin söpöjä ❤️

  VastaaPoista
 2. Tykkäsin kuvista paljon ja Luna ja Lilja ovat todella söpöjä pupuja😍❤🐰🐇

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ne onkin tosi söpöjä pikkukavereita! Täyttä rakkautta molemmat puput on <3 Kiva, että tykkäsit :)

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.