9.8.2017

Mitä koulun jälkeen?

Moikka! Kuten varmasti moni ajattelee, niin kyllähän se kesäloma meni tosi nopeasti. Kesä oli (ja on edelleenkin) vaikka kelit vaihteli hyvinkin radikaalisti. Onneksi takana on mukava ja hyvin tekemisen täyteinen loma. Nyt ollaan jo elokuussa, kuukaudessa jossa monella alkaa koulu. Minulla alkoi jo tänään koulu. Ei ihan mikä tahansa lukuvuosi, vaan kolmas ja viimeinen vuosi Hämeenlinnassa sosiaali- ja terveysalalla, ammattikoulussa. Kuitenkin tuntuu siltä, että vastahan kaikki istuivat hiljaisina valitsemillaan pöydillä ja opettaja selitti meille alkavista opinnoista. Ei kyllä uskoisi, että nyt on minulla viimeinen vuosi alkamassa. Sillä niin nopeasti kaksi ensimmäistä ja tapahtumarikasta opiskeluvuotta ovat menneet.

Kolmannella opiskeluvuodella kivointa on se, että työharjoittelut saa vihdoin ja viimein omalle kotipaikkakunnalle. Ensimmäisellä ja toisella vuodella meidän työharjoittelut oli Hämeenlinnassa. Viihdyn kyllä Hämeenlinnassa koulussa ja asuntolassa, kun siellä on kavereita, mutta työharjoittelut on vain parhaita! Onhan sitä myös kiva olla kotonakin, kun pääsee paremmin/enenmmän tallille ja pupujen kanssa pystyy puuhailemaan kaikkea mitä nyt kesällä olemme aloittaneet. Kotipaikakunnalla olevat työharjoittelut myös auttavat tulevaisuudessa töiden saantiin.
Asuntola-asumisessa on kuitenkin se huono puoli, kun ei saa kunnolla omaa rauhaa, jota aina silloin tällöin iltaisin kaipaa. Näet viitenä päivänä viikosta ensin koulussa kahdeksan tuntia ja loppuajan asuntolassa henkilöitä joiden kanssa ei tule kovin hyvin toimeen, niin kyllä voin sanoa sen, että on välillä aika uuvuttavaa. Toki siellä kuitenkin on enemmistö kivoja kavereita. Myös matkustaminen Hollolan ja Hämeenlinnan välillä joka viikko on raskasta. Mutta en valita, sillä tämä ratkaisu oli ainoa ja minulle parhain vaihtoehto.


Ammattikoulun jälkeen tarkoituksena olisi lähteä töihin, mieluiten johonkin päiväkotiin, jos vain jostain töitä tulen saamaan. Toivon, että saan töitä, niin on sitten arjessa rytmi ja päivissä tekemistä. Kuitenkin vähän mietityttää, että mitä jos en saakkaan töitä? Mitä sitten käy? Senhän näkee vasta silloin, kun on aika töitä haeskella ja etsiä. Töiden saantiin en vielä kuitenkaan energiaani tuhlaa, sillä vielä ei ole sen aika. Haluan jäädä Hollolan tai Lahden alueelle, eli en ole lähdössä sen kauemmas töiden tai asunnon perässä. Myös minun sisaruksia, sukulaisia ja ystäviä asuu paljon Hollolassa ja Lahdessa, näin ollen kaikki on lähellä.

Tällä hetkellä asun vielä kotona (viikonloput ja lomat) vanhemmillani vaikka olen pitkään leikitellyt ajatuksella muuttaa pois kotoa. Sillä en koe hyväksi pitää vuokralla asuntoa, kun en kuitenkaan pystyisi olemaan siellä opiskelujeni takia. Muutto tulee tapahtumaan toki vasta sitten, kun on työpaikka ja palkka jolla voisi maksaa laskut, harrastukset, ostaa ruokaa jne. Silloin, kun olen itse siihen valmis. Eli koulun jälkeen suunnitelmat ovat, että jatkan ratsastusta, menen töihin ja muutan omaan kotiin.


Kyllä sitä miettii miten kaikki asiat ratkeavat tulevaisuudessa koulun jälkeen. Nämähän ovat suunnitelmia jotka voivat muuttua ihan minkälaisiksi vain silmänräpäyksessä. Täytyy toivoa, että asiat menevät suunnitelmien mukaan. Ei tulevaisuus pelota, mutta kyllähän se vähän jännittää mitä tulevaisuus aikoo tuoda tullessaan. Ennen koulun päättymistä kuitenkin nautin tämänhetkisestä tilanteestani ja olen onnellinen siihen mitä nyt on. Elän hetkessä.

Kivaa koulun alkua kaikille ja nauttikaa!

6 kommenttia:

 1. Kivaa koulunalkua sinullekkin! Itse menen kahdeksannelle luokalle, ja koulu alkaa vasta ensi viikon tiistaina. Onneksi.

  Minun kesä oli kyllä yksi parhaista! Tapahtui paljon kaikkea kivaa jotka tulee muistamaan vielä pitkään.

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa koulunalkua myös sulle! kiva kuulla, että kesäsi oli mukava, niin mullakin oli tosi mukava ja tapahtumarikas kesäloma :)

   Poista
 2. Meillä alkaa vasta maanantaina, tosin ekan vuoden opiskelijat menee jo huomenna kouluun. :)

  Mä oon kanssa tosi paljon miettiny tulevaisuutta ja sitä mitä teen koulun jälkeen. Suunnitelmat muuttukin aika rajusti sen jälkeen kun tuli oma hevonen, ihan vaan rahan takia. :D
  Tällä hetkellä kuitenkin olen ajatellut amiksen jälkeen pitää ehkä välivuoden työskennellen, ja hakea jatko-opintoihin joiden aikana oletettavasti joudun (vai saan?) asumaan kotona äidin kanssa Anselmin takia. :)
  Tosin mulla ei mikään kiire ole pois kotoa, kun käytössä on koko yläkerta eli 2h + vessa ja sinne on kulku suoraan meidän eteisestä. :D Ja onhan kotona asumisessa etunsa kun ei tarvitse huolehtia laskuista ja siitä onko jääkapissa ruokaa. ;)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä sulle kouluun. Siinä on hyviä suunnitelmia. Eikä kotoa kannata muuttaa, ennen kun on täysin valmis.
  Sullahan on sit tosi kiva tilanne, kun on koko yläkerta käytössä.
  Toi on niin totta!

  VastaaPoista
 4. Hyvää koulu viikkoa eletään hetkessä😍🤗💙💟❣

  VastaaPoista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.