3.8.2017

Vinkkini Vsco kuvanmuokkausohjelman käyttöön

Moikka! Juttelin ystäväni Veeran kanssa kuvanmuokkausohjelma Vsco:sta, siitä, että miten muokkaamme sillä kuvat ja vertailimme miltä kuvat näyttää ennen ja jälkeen muokauksen. Muutama tuttu on myös kaipaillut apuja sen käyttöön. Siitä syntyikin tämä idea. Omat vinkkini Vsco:n käyttöön, tai siis kerron tässä postauksessa miten minä sitä käytän. Eli jälleen vinkkipostaus.
Kaikille näin alkuun tiedoksi, että Vsco on puhelimelle saatava/ladattava kuvanmuokkausohjelma Play-kaupasta. Sovellus on ilmainen. Alkuun Vsco on hieman vaikea käyttää, mutta, kun sen oppii niin sovellus on helppokäyttöinen. Sovelluksen käyttö vaatii vain pienen opettelun ensin, mutta se on kyllä kaikissa, että ensin pitää opetella käyttämään. Vcso myös tallentaa kuvat sovellukseensa, joten jos esimerkiksi vaikka poistat vahingossa kuvan, niin sen saat Vscolta takaisin, kun vaan tallennat kuvan uudestaan.

Miten minä käytän Vsco:ta?

Moni, myös on kysynyt, että mitä sovellusta käytän kuvien muokkaamiseen ja miten käytän. Olen aikaisemminkin tämän postauksen tehnyt, mutta se on sen verran huono, että on ihan hyvä uusia tämä postaus. 

1. Ensin valitsen muokattavan kuvan. Kuva jaetaan puhelimen galleriasta sovellukseen. Valitse, kuva vielä sovelluksessa ja ala muokkaamaan. Tähän kuvaan valitsin HB 2 -flitterin ja vähensin siitä puolet, sillä muuten kuvasta tulee liian vaalea ja muokatun näköinen. Vähennän flittereistä aina puolet pois. Kaikkiin kuviin Vscon flitterit edes ei aina sovi, joten aina en välttämättä käytä flitteriä kuvissa. (HB2 Kuva yksi)
1.

3. Seuraavaksi lisään kirkkautta/valotusta ja contrastia. Molempia lisään aina vain yhden asteen verran. (kuvat kaksi ja kolme)

2.

3.

4. Kirkkauden ja kontrastin jälkeen lisään kylläisyyttä 2-3 astetta riipppuen aina siitä, että minkälainen kuva on ja minkälaisen kuvan haluan kuvasta loppujen lopuksi tulevan. Nyt lisäsin kylläisyyttä kaksi astetta. (Kuva neljä)

4.

5. Viimeisenä vuorossa on lämpö/kylmyys. Lämpöä lisään 1-2 astetta. Nyt lisäsin kaksi astetta. Jos kuva on sininen tai talvinen lisään kylmyyttä eli -1 tai -2 astetta. (Kuva viisi)

5.

Tämän jälkeen jäljellä on enää kuvan tallennus galleriaasi ja nyt kuvan muokkaus on valmis. Toivottavasti näistä vinkeistä on teille hyötyä Vscon käytössä! Kysyä saa, jos on vielä jotain kysyttävää! Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat, kuvasta jota muokkasin, vain tätä postausta varten.

Tässä on alkuperäinen kuva ennen muokkausta.

Tässä on kuva muokkauksen jälkeen.

Kuvissa on kyllä eroa, mutta omaan silmääni ei ole isoa eroa kuitenkaan. 
Oliko tästä postauksesta hyötyä sinulle?

13 kommenttia:

 1. Tästä postauksesta sainkin hyviä vinkkejä oman blogin kuvien muokkaukseen, kiitos! Lisää tämän kaltasia postauksia voisi tulla esim. miten teen banneri yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit ja tästä oli sulle hyötyä. Koitan keksiä jotain vinkkipostauksia lisää, mutta en ole kovin hyvä vielä bannereita tekemään, joten semmosta postausta ei ole hetkeen tulossa... :/ kiitos kuitenkin ideasta :)

   Poista
 2. Kivasti toteutettu postaus! Minulle itselle tä ei ole kovin tarpeellinen, koska olen käyttänyt vsco :ta jo pitkään. Tosin nykyään käytän sitä vähemmän, koska en ole löytänyt mitään kivaa filtteriä joka sopisi kuviin. Tämä sun muokkaama kuva on kyllä tosi nätti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva, että tykääsit ja luit. Toivottavasti sait kuitenkin jotain ideaa tästä postauksesta. :)

   Poista
 3. Pitää itsekkin kokeilla tuota sovellusta ja heti näkyy ero vaikka ei sitä eroa kuitenkaa paljoa ole. Tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kannattaa kyllä kokeilla. Jep, näkyy vain pieni ero kuvien välillä. Kiva, että tykkäsit. :)

   Poista
 4. Oli hyötyä ja hyvät asiat kerroit

  VastaaPoista
 5. VSCO'ltahan saa myös lightroomiin ladattua filtteripaketteja jotka on kans superkäteviä blogin kuvien muokkaamiseen. Itse käytän VSCO:n filtteripakettia lähes jokaisessa blogini kuvassa. Kannattaa tsiigaa ja miettii tätä vaihtoehtoo myös koneelle!

  http://newdaysaara.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon vinkistäsi, tämä oli ihan uusi asia mulle, joka täytyy pistää harkintaan! :)

   Poista
 6. Super kiva postaus! Itsekkin vielä olen vähän pihalla VSCOn kanssa, joten kiitos tästä postauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäsit. Hyvä, että postauksesta on sullekin hyötyä. Kun oppii niin VSCO on helppo käyttää :)

   Poista
 7. Kuinka voin poistaa omia kuviani VSCO profiilistani?

  VastaaPoista
 8. On kyllä suuri ero näiden kuvien välillä! Kiitos myös vinkeistä. Olen tutustunut tässä lähiaikoina eri kuvanmuokkaus sekä pdf-muokkausohjelmiin. Vaatii vielä kyllä pitkään harjottelua, ennen kuin hyväksi tulee.

  VastaaPoista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.