24.10.2017

Uskilan vanha koulu on saanut toimiintaa tiloihinsa


Olimme lauantaina 21.10 Hollolan Uskilassa, tällöin siellä oli avoimet ovet ja päästiin virallisesti tutustumaan asumiseen ja toimintaan, sillä isosiskoni asuu tällä hetkellä Uskilan itsenäistymisasunnossa, hänellä on siellä oma yksiö. Mielestäni asuntolassa, kuin asumisyksikössä on todella kivat, kauniit ja valoisat tilat.

Uskilassa on Huvikumpu-niminen asumisyksikkö heille jotka tarvitsevat enemmän apua ja tukea asumisessa, esimerkiksi jos on vaikka mielenterveysongelmia tai lievä kehitysvamma. Vieressä on myös itsenäistymisasuntoja asuntolatyyppisesti. Itsenäistymisasunnoissa taas harjoitellaan itsenäistä asumista pikkuhiljaa, saaden lisää vastuuta. Tarpeeksi harjoiteltuaan ja näytettyään pärjäämistään, voi itsenäistyä ihan kokonaan. Nämä kaksi rakennusta yhdistyvät toisiinsa ja molempiin paikkoihin pääsee helposti kulkemaan joko sisä- tai ulkokautta, Huvikummun asumisyksikkö on entisen Uskilan koulun tiloissa ja itsenäistymisasunnot ovat uusia tiloja. Uskilan asumisyksikkö, itsenäistymisasunnnot ja Kiikun talli kuuluvat Ravuri Oy:lle.

Tässä on itsenäistymisasuntojen käytävä. Asuntoja on neljälle henkilölle. Asunnot on hieman erikokoisia ja erilaisia.

Uskilan asukkaat pääsevät töihin joko päivätoimintaan tai ravitalli Kiikun tallille. Kiikun tallille on todella lyhyt matka ja sinne voi kävellä helposti. Eli heille on järjestetty kaikenlaista mukavaa toimintaa kykyjensä mukaan, ettei käy päivät pitkiksi. Itse olen ollut Kiikun tallin poniravileireillä pari kertaa, joista tykkäsin paljon, koska pääsin oppimaan kaikenlaista uutta, vaikka ravipuoli ei niin paljoa itseä kiinnosta, ainakaan tällä hetkellä.


Ohjelmassa Uskilan avoimissa ovissa oli poniajelua Galinalla ja Jovilla, valokuvanäyttely, musiikkia, kakkukahvit ja makkaranpaistoa. Kävin itse kerran kärryillä, mutta enimmäkseen olin kameran takana, ikuistamassa mukavia hetkiä tai juttelemassa poneille ja ihmisille. Päivä oli todella kiva ja mielenkiintoinen, sekä ohjelmaa oli sopivasti. Sai vapaasti kiertää tiloja miten halusi, eikä poniajelussakaan ollut mitään rajaa, vaan sinne sai mennä niin paljon, kuin halusi. Mielestäni vapaamuotoinen ohjelma on parempi, kuin tiukasti aikataulutettu ohjelma.

Tähän loppuun vielä iso kuvapläys päivästä ja linkki Ravuri Oyn nettisivuille.

Valokuvanäyttely oli  itsenäistymisasuntojen käytävillä.

Kuvia oli paljon erilaisia, erilaisista tapahtumista ja hetkistä.

Isosiskoni Miia ja ohaaja Susanna Packalen.

Anu Lind veti poniajeluita

Anu, Miia ja Jovi

Pääsin itsekkin kerran kameran taakse ja Galinan kanssa yhteiskuvaan.


Tästä linkistä pääset Ravuri Oyn nettisivuille tutustumaan, siellä on enenmmän selitetty kaikesta toiminnasta asumiseen ja päivätoimintaan liittyen.

Mitä tykkäsitte tästä  ja näinkin erilaisesta postauksesta?

6 kommenttia:

 1. Todella ihana postaus ja ihania kuvia_��

  VastaaPoista
 2. Vauuu mitä kuvia😙😍💙❤💓

  VastaaPoista
 3. Oi, kivoja kuvia! Kaikkien paikkojen avoimet ovet -päivät ovat kyllä kivoja, kun pääsee rajatusti kiertelemään ympäri paikkaa. Ja parastahan on jos paikasta löytyy vielä hevosia tai poneja :D

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit kuvista. Jep, oon samaa mieltä, varsinkin kun on joku mielenkiintoinen juttu siellä, tässä tapauksessa ponit :)

   Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.