13.7.2016

~ Tunti Riialla & kisat tulossa ~

Moi.
Olin tänään taas ratsastamassa. Eilen tutullani, tänään ratsastustunnilla, kolmen viikon tauon jälkeen. Ratsuksi sain Riian. Harjasin ja varustin hepan ja menimme kentälle. Ratsastustunti aiheena oli koulu. Mutta ihan perusjuttuja tehtiin, koska muut tuntilaiset oli uusia ratsastajia. Eikä hirveän paljoa ilmeisesti olleet ratsastaneet.

Alkukäynneissä teimme molempiin päätyihin pääty-ympyrät ja pitkille sivuille pysähdyksiä. Käynti-seis-käynti. Ympyröitä taicutimme sisäänpäin hevosia. Menimme molempiin suuntiin ympyröitä ja pysähdyksiä. Ensin vasempaan ja sitten oikeaan. Käynnin jälkeen siirryimme raviin. Pysähdykset jäi nyt pois. Edelleen teimme pääyty-ympyröitä molempiin päätyihin. Ravasimme taas molempiin suuntiin. Ravissa Riia oli tosi kivan tuntuinen, ei juossut alta pois. Ja kulki välillä pyöreänä. Tosi hyviä pätkiä tuli. 

Ravien jälkeen oli välikäynnit. Ja valmistausuttiin laukkaamaan.
Laukattiin pitkä sivu ja tehtiin L- ja C-päätyihin pääty-ympyrät. Jolloin siirrettiin raviin ja taas toisella pitkällä sivulla laukattiin. Laukkasimme molempiin suuntiin. Ensin laukkasimme oikeaan kierrokseen ja sitten vielä vasempaan kierrokseen. Vasempan kierrokseen kerkesin laukkaamaan vaan kerran. Riia oli edelleen rauhallinen. Nostot oli rauhallisia ja laukka pysyi rauhallisena, eikä yrittänyt ennakoida.

Laukkojen jälkeen hetken käveltiin kun ne jotka eivät halunneet laukata niin ravaili. Hetken mentyämme käyntiä siirryimme vielä loppuraveihin. Ravasimme siihen saakka, että tuli hyvä ravipätkä. Ja loppuun vielä loppukäynnit. 
Riia oli superihana ja kiva tällä tunnilla. Tykkään vauhdikkaammistakin hevosesita, mutta oli tosi hyvä, ettei Riia kaahottanut, jo senkin takia kun muut olivat uusia ratsastajia. Niin ei heille tullut mitään ikävää ajatusta. Tunnista ja Riiasta jäi taas tosi positiivinen mieli. 
Riia jatkoi seuraavalle tunnille. Niin ei tarvinut viedä sitä talliin.Pohdin tässä myös, että ensi viikon sunnuntaina pääsisin koulukisoihin, ihanaa! Kiosihin!  Kiva taas päästä kisoihin. Osallistun todennäköisesti Vikkanilla ja helppo c-luokkaan. Viimeksi koulukilpailut meni ihan hyvin. toinen sija tuli silloin. joten ei tämä ole yhtäään huono valinta ottaa askel "korkeemmalle". Silloin toki menin raviohjelman ja siinä oli vain minä ja joku toinen ratsastaja. Tallin väliset kisat myös nämä. Kuten aiemmat kisatkin. No, katsotaan miten tulee menemään. Kuulette sitten miten meni. 
Kisoista ja treeneistä tulee kyllä postausksia tänne. On mulla myös muutakin ideaa blogiin, mutta kirjoitan sitten kun kerkiän. Pupuesittely tulee huomenna. Teen sen toki tänään valmiiksi. Julkaisen huomenna.

Innostuin fiilistelemään niitä edellisiä kisoja joten laitan taas nämä kuvat tänne. Vaikka onkin ollut jo pariin kertaan. Mutta mua ei ainakaan haittaa yhtään. Toivottavasti ei teitäkään. 2 kommenttia:

  1. Vau ihana teksti ja onnea koulu kisoihin ja hyvä et riia oöi rauhallinen tunilla☺

    VastaaPoista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.