12.7.2016

~ Uusi tuttavuus ~

Moi!
Tänään tutustuin uuteen poniin, nimeltään Daalia. Daalia on shetlanninponi. Luonteeltaan perus shettis. Jääräpäinen poni. Daalia on tuttuni poni. Hän pyysi, että kävisin aina kun kerkiän niin vähän ratsastamassa ja liikuttamassa ponia. Joten tänään olin ensimmäisen kerran ratsastamassa sillä. Jatkossa täällä seikkailee myös Daalia-Shetlanninponi. Kun kerkiän, niin teen tänne esittelysivun ponista.

Hain Daalian tarhasta. Alkuun toki se juoksenteli karkuun, kun tajusi joutuvansa töihin. No hetken päästä sain sen sitten kiinni kun se meni tarhan nurkkaan eikä päässyt pois. Laitoin sille riimun päähän ja vein sen harjattavaksi. Harjauksen ajan poni oli kiva. Kaviotkin antoi suht hyvin puhdistaa vaikka omistaja oli sitä mieltä, ettei ihan helpolla päästä. Kun olin satuloinut sen, niin yritin aluksi ratsastaa nurmikolla, tarhan vieressä ettei Daalin ponikaveri joudu paniikkiin kun kaveri lähtee pois. (se toinen poni seuraa daalia kaikkialle, eikä halua jäädä yksin) no ei siinä nurmikolla ratsastamisesta tullut oikein mitään kun nurmikko kiinnosti niin paljon. Joten lähdimme kentälle, ja otimme toisen ponin mukaan kentälle. 


Kentällä pääsin tutstumaan Daaliin paremmin. Kentällä sitten selvisi, kuinka itsepäinen poni oikein on. Daali pysähteli paljon. Eikä olisi halunnut liikkua.  Myös muutaman kerran säikähti ja saattoi pukitella ja juosta paniikissa kentän toiseen päähän. Sitten kun ne temput selvisi, niin osasin ennakoida ponin liikkeitä. Pidin ponin mahdollisimman paljon liikkeesä, kun huomasin, että pysähtyy, maiskutin ja annoin vähn pohkeita. Ja jos yritti karata, niin pidätin. Yllättävän hyvin totteli, eikä pysähdelyt tai karannut. 


Ettei poni tylsistyisi, niin tein paljon erilaisia tehtäviä, suunnanmuutoksia, käynti-ravi siirtymisiä, ympyröitä, kahdeksikkoa ja vielä käynti-seis-käynti. Kaikki tehtävät onnistui hyvin. Alkuun Ulfi (jos muistan oikein sen toisen ponin nimen) oli mukana kentällä. Mutta hetken siinä ponia taluttettua vietiin tarhaan josta näki Daalin kun jäin sen kanssa vielä kentälle. Hyvin se sielllä tarhassa oli. Ei näyttänyt olevan yhtään moksiskaan. Ei ainakaan paniikissa ravaillyt, vaan oli rauhallisesti syömässä nurmikoa.

Jonkun aikaa vielä olin siinä kentällä ja tein noita samoja tehtäviä, mitä jo luettelin. siirtymisiä, voltteja yms tein molempiin suuntiin. Lopetin ratsastuksen kun sujui hyvin. Enkä ensimmäisellä kerralla viitsinyt vaatia paljoa kun vasta tutustun poniin. Mutta nyt tiedän hieman ponista niin ensi kerrralla voin sitten vähän enemmän kokeilla. Vielä tänään en laukannut. Kokeilen sitä ensi kerralla. Harjasin ponin ja vein sen kaverinsa luokse tarhaan.


Tänään saamme ne puput, lähdemme kohta hakemaan niitä. Teen pupuista tänne esittelyn jos haluatte? 
Huomenna menen taas ratsastamaan hentilään. Siltä tunnilta tulee postausta. 

2 kommenttia:

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.