23.7.2016

~ Ratatreenit ~

Moikka,
Tänään oli ratatreenit, huomisia kisoja varten. Tunti sujui siihen nähden hyvin, etten ollut ehtinyt/voinut opetella rataa ajoissa ulkoa. Mutta onneksi minulla on tämä ilta aikaa opetella se rata. Ei se ollut edes loppujen lopuksi vaikea ratsastaa niin, että opetttaja huuteli mitä pitää tehdä missäkin kohdassa. Katsoin myös edellisen ratsastajan joka meni saman radan, niin sekin auttoi hieman.  Ja edellisissä kouluraatatreeneissä ratsastin myö He c-radan. Onneksi minulla oli tänään treeneissä Vikkan jolla kisaan huomenna. Niin on edes vähän tuntumaa hevoseen. Toki kyllä tunnen jo Vikkanin kun sillä olen ratsastanut ja kisannut jo aiemminkin.
 Omituista minusta oli se, että jännitin ennen treenejä.Koska en yleensä mitään treenejä ole jännittänyt. Jännitys kyllä hävisi kun pääsin hevosen selkään. 
 Rata ei ole vaikea, siinä on kaikkia mitä minä osaan. Ratsastajat kyllä tietävät radan. (te jotka kisaaatte)Voin kuitenkin vähän avata sitä rataa teille.-suunnanmuuutoksia
-Kolmikaarinen kiemuraura
-laukkaa ympyrälllä, suoralla ja suunnanvaihdossa
-voltti
-pysähdys ja peruutus
-askeleen pidennyksiä


Alkuverryttely: 
Tein jo heti alkuun pysähdyksiä ja käynnissä tempon vaihtelua. Alkuun Vikkan ei ollut pidätteille kuulolla, eikä pysähtynyt heti kun pyysin. Parin hitaan/huonon pysähdyksen jälkeen pysähdykset alkoivat sujumaan. Vikkan alkoi kuuntelemaan minua. Pysähtyi ja lisäsi vauhtia aina kun pyysin. Käyntiä menimme molempiin suuntiin. Ravissa tein vielä muutaman siiirtymisen ja pysähdyksen. Ravin halusin reippaaksi. Pieni pohkeiden puristus riitti aina välillä kun tuntui, että hiljentää. Vähän taivuttelin ja tein voltteja. Ravi tuntui molempiin suuntiin hyvältä, ja aktiiviselta.
 Laukassa sitten olikin alkuun hieman ongelmia. Laukkasimme pelkästään vasempaan kierrokseen. Laukka ei heti noussut. Vaan jouduin tekemään voltin ja lähtemään Riian perään. Ensin siis c-kirjaimen jälkeen kulmassa nostimme laukan, teimme keskiympyrän, ympyrältä palasimme uralle laukassa ja laukattiin L-kirjaimeen. Toinen laukka sujui sitten paremmin. Itseasiassa täydelllisesti. Laukka nousi hyvin, ja pysyi aktiivisena.
Lopuksi vielä kaksi laukkasivat jasillä välin  minä ja Riian ratsastaja menimme käyntiä uralla. Laukkoihin loppui verryttely.Rataratsastus:

Seuraavaksi aloimme ratsastamaan rataa. Ensin ratsastettiin Helppo c. minä olin toisena, eli ensin pääsin katsomaan ensimmäisen ratsastusta. 
Itselläni alkupysähdys meni hieman mönkään, pysähdyimme liian ajoissa. Kerran vain tuli, että mitä tehdään seuraavaksi ja jouduin pysähtymään. Mutta muuten rata sujui hyvin. Vielä pitää opetella se. 

Helppo B-ratsastaja lainasi minulta Vikkania niin sain hänen ratsunsa. Joka on talliimmme tullut uusi poni. Ponin nimi on Aada. Oli oikein mukavan oloinen loppukäynneissä. En oikein voi ponista hirveästi sanoa kun menin vain loppukäynnit. ikää en tiedä, mutta aika nuori kaveri vielä on.

Kuvat ovat kevään koulukisoista !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.