17.7.2016

~ turvallisuus ennen kaikkea ~

Moi!
Pari päivää sitten tein tänne postauksen maastoretkestäni ponien ja isosiskoni kanssa. Voit lukea sen tästä linkistä.  Silloin oli se kaahari autoilija. Nyt minä haluaisin hieman puhua turvallisuudesta, sekä ratsukoista liikenteessä, omasta näkökulmastani tietenkin. Nämä ovat vain minun omia henkilökohtaisia ajatuksiani. Enkä nyt ota kantaa esim, kaupungissa ratsastukseen. Koska siitä ei ole kokemusta. Vaan puhutaan niistä pienemmistä teistä.
Vaikka minun mielestäni hevosella ei kuulu ratsastaa kaupungissa, niin nämä kuuluu myös sinne! Koska täytyyhän autoilijoiden huomioida muut autoilijat, kävelijät, pyöräilijät yms. Niin täytyy se hevonenkin huomioida! Toki eihän kukaan voi autotiellä (kaupungissä ratsastaa). Ainakaan minun mielestäni kaupunkiin ei kannata mennä ratsastamaan säikymmällä hevosella tai ponilla.


Suurin osa autoilijoista kun näkevät ratsastajan hiljentävät vauhtia, meidänkin kohdalla pari autoilijaa oikein pysähtyivät. 

Mutta sitten ovat ne idiootit. Jotka kaahaavat ohi vauhtia hiljentämättä! Käytännössä melkein ajavat päälle, ainakin minun kohdallani! 

Jos autoilija näkee liikenteessä ratsastajan:

-Pitää hiljentää vauhtia, ja ajaa ratsukon ohi tarpeeksi hiljentäen. Autoilijat kun eivät tunne sitä sinun ratsuasi. Sen takia eivät tiedä mistä se voi säikähtää, vain omistaja/ratsastaja tuntiessan tietää. 

Jos autoilija ei hiljennä vauhtiaan ratsukon nähdessään:

-Hevonen/poni voi säikähtää

-Ratsastaja voi säikähtää (minä ainakin säikähdin)

-Onnettomuus syntyy helpommin kun hevonen säikähtää ja säntää pakoon, joko sen auton alle tai jonnekkin muualle. Silloin ratsastaja putoaa helpommin ja itse voi loukkaantua. 

-Toki jos olet hyvä ratsastaja voit onistua pitämään hevosen/ponin käsissäsi, ettei hevonen pääse karkuun. Mutta se riippuu ihan siitä paljon hevonen säikähtää ja kokeeko se, sen autoilijan uhkana.

-Myös hevonen voi olla tottunut liikenteeseen eikä edes säikähdä.Toki ratsastajalla on myös oma vastuunsa liikenteessä. Et esimerkiksi voi ratsastaa väärällä puolella tai keskellä tietä. Ja ratsastajan kannattaa siirtyä käyntiin nähdessään autoilijan. 

Pyydän kaikkia autoilijoita huomioimaan hevoset liikenteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.