29.8.2016

Estekurssi - päivä 3


Moikka! Sunnuntaina (28.8.16) oli viimeinen kurssipäivä. Jolloin hyppäsimme rataa. Nyt olin toisessa ryhmässä joten ehdin katsoa ensimmäisen ryhmän hyppyjä hieman. Kurssin ensimmäinsen osan voit lukea tästä ja toisen osan voit lukea tästä.

Vikkan oli välillä reipas ja kuunteli pohjetta ja välillä taas tosi laiska, eikä innostunut mistään. Alkukäynnit ja ravit meni ihan hyvin. Ravissa menimme pääty-ympyröitä puomeja keventäen ja pitkät sivut mentiin kevyessä istunnassa ravaten. Alkuverryttelyiden jälkeen oli vielä laukka Verryttelyä. Laukassimme oieassa kierroksessa L-päädyn pääty-ympyrällä ja menimme kahden puomin yli. Tehtävä oli muuten ihan helppo ja kiva, mutta Vikkan päätti ettei nosta laukkaa. Monen kymmenen yrityksen jälkeen sain sitten muutamat hyvät laukat otettua ympyrällä. Toinen laukka tehtävä meni kanssa alkuun pieleen. Piti ne l-päädyn puomit mennä ja r-ässä pitkällä sivulla olevat puomi-kavaletti-puomi. Muutaman yrityksen jälkeen tuli hyvät laukka pätkät puomeilla. Tämä tehtvä siis vasempaan kierrokseen.

Laukkojen jälkeen kävelimme hetken. Välikäyntien jälkeen hyppäsimm sarjaa joka oli kokorataleikkaa - tiellä. Sarjan ensimmäiselle esteelle tultiin ravissa ja puomin kohdalla piti nostaa laukka ja laukata se sarjan toisen esteen yli. Tämä tehtävä oli hieman hankala, kun Vikkan ei halunnut, ei suostunut nostaa laukkaa. Monet kerrat laukka nousi vasta molempien esteiden jälkeen. Ehkä kerran taisi nostaa esteiden välissä. Myös menimme tämän esteen niin että nostimme laukan jo c-päädyssä ympyrällä, tässäkin vaihtelevalla menestyksellä.  Joko joku oli tiellä tai ei muuten vain noussut laukka. Onnistuttiin lopulta laukassakin. Hyppäsimme myös sarjan ja s-kirjaimen puoleisella pitkällä sivulla olevat ristikon ja pystyn. Kolmen esteen rata. 

Lopuksi vielä hyppäsimme myös rataa. Tultiin vasemmassa laukassa L-päädystä sarjalle (vasen kierros), käännyttiin oikealle, hypättiin r-pitkällä sivulla puomi-kavaletti-puomit yli ja vielä s-pitkällä sivulla ristikko ja pysty. Neljän esteen rata. Tässäkin ongelmana oli, se ettei Vikkan liikkunut kunnolla eteen. Viimeisen radan Vikkan meni tosi hyvin kun sain pidemmän raipan avuksi. Laukka oli pitkää, reipasta ja pyörivää. Viimeinen rata meni hienosti ja kovaa, varsinkin radan viimeinen este. Tämän radan jälkeen oli loppuravien ja-käyntien vuoro. Vielä loppu raveissa Vikkan liikkui reippaasti eteen.
Kuvien mukaan Vikkan haluaisi hypätä isompia esteitä, hyppää niin korkealta!

Ei se pitänyt ravia olla...
Ratsastuksen ja hevosten hoidon jälkeen oli vielä tunti teoriaa. Teoriassa kävimme läpi erilaiset este- ja maastoestetyypit. Este hevosen varusteet, Sekä mitä erilaisia kuolaimia ja ohjia on olemassa. Osa asioista oli tuttuja, osa uusia. Mielenkiitoinen viikonloppu takana. kiitos kaikille mukana olleille! 

Vaikka hevonen oli tänään laiska niin itse ole kyllä kehittynyt näiden viimeisten hyppelyiden aikana jonkin verran. Tänään en tainnut jäädä kertaakaan hypyissä jälkeen. Esteillä tein oman henkilökohtaisen ennätyksenkin. Aiemmin olen hypännyt 40-50cm korkeita esteitä ratana, niim tänään pääsin hyppäämään noin 60cm korkuinen esteen. Mietin, että "viimeinen este oli ehkä joku 50 cma korkuinen", mutta kun kysyttiin niin olikin noin 60cm korkuinen! Tämä tuli silloin vikalla rata ratsastuksella, kun heppa liikkui hyvin eteen. Loppukäynneissä vaan kuulin, esteen korkeuden. Toiveeni siis toteutui! Jälkikäteen ajateltuna, este ei edes tuntunut kovin korkealta, varsinkin koska Vikkan hyppää aina niin korkealta, ja isolla ilmavaralla! 
 Jatkossa ratsastan vakiotunnilla lauantaisin. Samalla lailla kuin aina ennenkin, 13-14 tunnilla, siinä taso on helppo b. Itse en vaan ole ihan sen tasoinen, mutta jossain vaiheessahan se askel on otettava, kohti haasteelisempaa menoa. Tästä aiheesta myöhemmin ehkä postausta, kun tiedän enmmän.
n.60cm
Iso kiitos Netta Jokiselle, joka otti sunnuntain tunnin kuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.