6.8.2016

Puput valjaissa&ratssstus

Moikka! Tänään testasimme pupuille uudestaan parin viikon tauon jälkeen valjaita. Pari viikkoa sitten,  kokeilimme ensimmäisen kerran valjaita, mutta neidit olivat vielä sen verran pieniä, että pääsivät karkuun valjaista. Nyt heille on tullut lisää massaa niin valjaat olivat paremmat, mutta hieman reilut vielä. Eivät kuitenkaan etutassuja laittaneet kaulahihnan läpi. Pari viikkoa sitten vielä niin tekivät.
Vielä ensi viikon totutamme niitä valaisiin siinä häkin aitauksessa. Ja viikon päästä jos ovat tottuneet eivätkä pääse pois niin sitten voi lähteä vähän pidemmälle. Pysyen kuitenkin omassa pihassa.
Alkuihmettelyn jälkeen ruoho näytti maistuvan molemmille. Eikä ollut valjaiden kanssa mitään ongelmaa. Siitä ne pikkuhiljaa kasvavat aikuisiksi ja oppivat uusia asioita. Jatkamme valjaisiin totuttelua pari kertaa päivässä, aamuin illoin.

Lopuksi vaihdoimme valjaat toisinpäin. Lunalle tumman punaiset ja Liljalle vaaleanpunaiset. Liljasta otetut kuvat vain ehtivät häviämään jonnekkin puhelimien syövereihin.


Tänään myös pääsin ratsastamaan. Viikkoon en ole ollutkaan hepan selässä. Niin tuntui tosi hyvältä päästä ratsastamaan. Kisojen jälkeen käynyt kerran Daalilla ratsastamassa ja siihen se sitten onkin jäänyt.
Minulla oli myös mahdollisuus päästä korpikylään kisoihin, mutta koska en ole minkään ratsastus seuran jäsen, niin jäivät korpparin kisat haaveeksi. Jotka on tietenkin seurakisat. Opettajanikin harmitteli, kun en päässyt.

Mutta mennään tunnin aiheeseen. Meillä oli koulutunti. Jollain ihmeen tyylillä onnistun bongaamaan aina koulutunnit, mutta ei se haittaa!
Ratsastin Tomulla, pitkästä aikaan. Tomulla olen mennyt viimeksi, ensimmäisien koulukisojen ensimmäsissä ratatreeneissä. Eli huhtikuun alussa. Onhan siitä neljä kuukautta aikaa. Muutenkin olen harvemmin Tomulla ratsastanut, joten aluksi oli hieman vaikeata saada hevonen kulkemaan hyvin. Tomu nimittäin on aika laiska. Mutta alku tahmeuden jälkeen heppa liikkui tosi hyvin eteenpäin, eikä laahustanut. Enkä tuntunut olevan kenenkään tiellä. 

Alkukäynnissä puhuimme hyvistä avuista. Ensin hieman pohkeita jos ei tule reaktiota sitten heti perään napakampi pohjeapu, jos sekään ei veilä tehoa niin sitten napautetaan kevyesti raipalla. Tomu tarvitsi alkukäynneissä ja -ravissa nuo kaikki kolme apuantoa. käynnissä teimme muutamat pysähdykset molempiin suuntiin. Siirryimme raviin ja otimme pysähdyksiä ja voltteja. Hetken päästä aloimme ravissa tekemään paria tehtävää. Pitkällä sivulla otimme askeleen pidennyksen  ja c-kirjaimen jälkeen teimme kolmikaarisen kiemura-uran. alkuun saimme keventää kiemurauran, mutta muutaman kierroksen jälkeen menimme kolmikaarisen kiemurauran harjoitusravissa ja keventäen askeleen pidennyksen.
Alkuun ei oikein onnistunut askeleen pidennykset, mutta muutaman yrityksen jälkeen alkoivat askeleen pidennykset onnistua. Silloin myös Tomu alkoi liikkumaan hyvin eteen.


Kolmikaaristen ja askeleen pidennysten jälkeen oli välikäynnit. Käynnissä hevonen ei kuitenkaan saanut laahustaa vaan piti kulkea reippaasti eteenpäin. Ihmeen hyvin Tomu kulki vapaalla ohjalla eteenpäin reippaana! Käveltiin hetki ja vaihdettiin suuntaa vasempaan kierrokseen. Suunnanmuutoksen jälkeen aloimme laukkaamaan. Mutta ennen laukkaa piti katsoa, että hevonen liikkuu ravissa hyvin eteenpäin! Tein muutamat käynti-ravi siirtymiset ja otin parit pysähdykset varmistaakseni, että Tomu on kuulolla! 
Laukka nostettiin  L-päädystä ja laukattiin keski-ympyrä. Aina silloin kun oli tilaa, niin sai laukata vähän suoraan, itse otin aika usein jo ympyrän jälkeen raviin. Ennen ja jälkeen laukan, piti olla harjoitusravissa. Tomu nosti laukat tosi hyvin. Laukkakin oli tosi hyvän tuntuista ja reipasta. Lukuun ottamatta ensimmäistä laukkaa joka loppui kesken ympyrän. Mutta muullloin laukat nousivat tosi hyvin ja pysyi koko ympyrän ajan. Molempiin kierroksiin laukka nousi hyvin ja pysyi yllä! Muutamat hyvät laukat molempiin kierroksiin ja sen jälkeen oli jo lopuravien vuoro. 
Ravissa hevonen pyöreäksi, eteen ja alas. Muutama kierros ravia ja olikin loppukäyntien vuoro. Kun muut käveli, niin joku ratsasti huomisia kisoja varten ohjelmansa.

Tomu oli tosi kiva ja reipas tällä tunnilla. Ihmettelen aina, kun moni sanoo Tomua laiskaksi,ei se minun kanssani ikinä ole laiska, päin vastoin. Kulkee aina tosi nätisti! (Paitsi silloin alkuaikoina, jolloin en osannut ratsastaa hevosta tarpeeksi eteen) Tomulla oli tosi kiva ratsastaa. Vaikka alkuun se tuntui hieman oudolta kun on tottunut vauhdikkaampiin hevossin, kuten Viivin, Vikkaniin ja Riiaan!

Tässä teille vielä ihana Rita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.