27.8.2016

Estekurssi - Päivä 1

Moikka! Ensin mietin, että teen tästä estekurssista koostepostauksen, mutta päätinkin tehdä toisin ja teen jokaisesta päivästä oman postauksen. Julkaisen niitä sitten viikonlopun ja alkuviikon aikana. Näin ei tule liian pitkää postausta kerralla, kun tiedän, että minulla on lukijoita myös jotka eivät jaksa lukea hirveän pitkiä postauksia. Ja myös siksi, kun en itse tykkää postauksista joissa on monen päivän ratsastuket. Joten tässä on perjantain tuntipostaus.
Jo viimeviikon lauantaina /estekisoissa), sovimme hevoset. Minä sain Vikkanin kun olen nyt hypännyt sillä jonkin verran. Niin on sitten tuttu hevonen alla. Vihdoin tämä kurssi on alkanut. Mutta poikkeuksellisesti ratsastinkin tänään Viivillä.

Perjantai 26.8.2016

Olin tallilla 17.15, puoli kuudelta aloimmme hoitaa hevosia ja kuudelta alkoi tunti (klo, 18-19). Verryttelimme käynnissä ja ravissa molempiin suuntiin. Alkukäyntien ja ravien jälkeen rupesimme tekemään koordinaatioharjoitusta. Pitkät sivut kaksi askelta harjoitusravia ja kaksi askelta ravia kevyessä istunnassa. Tätä harjoitusta teimme hetken molempiin suuntiin. Tehtävä oli aika haasteellinen kun menin aina sekasin kun yritin laskea kaksi ravi-askelta ja harjoitusravista siirtyminen kevyeen istuntaan meni aina mönkään, joko horjahdin tai muuten vain kesti. Mutta eiköhän siellä pari hyvää pätkäää tullut.
Viivi tuntui ravissa tosi mukavalta. Se oli tosi rauhallinen, mutta samalla reipas. Liikkui hyvin eteen ja oli pohkeelle kuulolla.
Lopuksi myös olimme L-päädyssä pääty-ympyrällä ja menimme kahta puomia ravissa, koska tämän tunnin aiheena oli puomit. Tämä tehtävä sujui oikein kivasti. Jossain vaiheessa otettiin vielä lisäksi puomien väliin käynti sirtyminen. Siirtymiset meni ihan hyvin. ensin vasemmassa kierroksessa ja vielä oikeaan kierrokseen sama tehtävä. Sujui yhtä hyvin!


Ravien jälkeen kävelimme hetken ja käyntien jälkeen rupesimme laukkaamaan puomeilla L-päädyn pääty-ympyrässä. Jakauduimme kahteen kolmen hengen ryhmään. Aloitimme laukkatehtävän oikeasta kierroksesta. Laukka pyöri muuten hyvin, mutta puomien välissä Viivi tiputti raviin. Joka ikinen kerta. Muutaman yrityksen jälkeen viimeinen kerta onnistui hyvin, laukka pysyi yllä ja menimme molempien puomien yli.
 Tällä ensimmäisellä laukalla (tehtävä oli jo lopuillaan) huomasin, jälleen kerran, että minulla on liian  pitkät jalustimet. Vaikka lyhyet olivatikin. Estejalustimien säätäminen on jonkun takia vain hankalaa...

Kun tuli meille onnistuneet pätkät menimme kävelemään hetkeksi c-päätyyn kun loput kolme laukkkasivat ja tekivät samaa tehtävää. Välikäynneissä lyhensin vielä reiällä jalustimia kun oli hieman pitkät. Kun he muut olivat laukanneet oli meidän vuoro mennä vielä laukkaamaan puomien yli vasempaan kierrokseen. Taas laukka oli reipasta, mutta Viivi tiputti raville puomien välissä. Muutaman raviin tiputuksen jälkeen taas tuli todella hyvä laukka molempien puomien yli. Tällä viimeisellä onnistuneella laukkakerralla Viivi oikein hyppäsi vimeisen (eili toisen) puomin yli. Tämän onnistuneen laukkapätkän jälkeen oli loppuravien vuoro.
Loppuraveissa tein paljon voltteja, pääty-ympyröitä ja kulmissa taivutuksia. Ravailtiin vielä molempiin suuntiin ja otimme vielä loppukäynnit.

Opettaja sanoi, että tuo laukkatehtävä on vaikea/haasteelllinen, joten siihen nähden meni ihan hyvin. Eikä missään vaiheessa tullut tunnetta, että turhautuisin tms. Olen itseasiassa aika tyytyväinen koko tuntiin.


Viivi oli tänään tosi kiva. Se oli rauhallinen, mutta kuitenkin reipas. Eikä kaahottanut ravissa, ei edes laukkojen jälkeen. Lopputuntia kohden heppa alkoi jopa ehkä hieman väsymään. Yksi sillä tunnillakin ihmetteli, että: "onko tuo tossa todella Viivi?" Noh, ihmettelin itsekkin Viivin rauhallisuutta ja reippuatta tehtäviin. Muutamat pysähdykset mitä alkuun otin niin meni hyvin, seisoi paikallaan niin kauan kun pyysin taas liikkeelle. Oli myös tosi kiva tehdä vaihteeksi vähän haasteellisempia tehtäviä. Uskon, että jjos enemmän harjoittelisin tämän tunnin tehtäviä niin osaisin ne pian jo paremmin.

Lauantaina teemme puomi ja esteharjoituksia. Siistii, kun pääsee hyppäämään lisää! Lauantain ja sunnuntain tunneilla ratsastan Vikkanilla!

P.s. Postauksen kuvat ovat kesälomalta, kun viimeksi menin Viivillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.