13.8.2016

Kolmen hevosen ratsastus

Moikka!
Tämä postaus tulee nyt yömyöhään koska lähdimme kotiin kymmenen jälkeen. Toki jo kotimatkalla luonnostelin tätä postausta. Että saisin sen edes ennen puolta yötä teille.
Mutta mennään suoraan asiaan. Eli menin siis siskoni Sarin kanssa mätsälään yhdelle tallille ratsastamaan.

Hoidimme hevoset ja kävelimme pienen hiekkatien pätkän laitumelle/pellolle. Alku käyntien jälkeen kiristin vyötä ja mittasin este jalustimet.  Käynnissä ja ravissa taicuttelin ja tein siirtymisiä sekä pysähdyksiä. Otin vielä muutaman laukka pätkän. Sillä välin hevosten omistaja rakensi muutaman esteen.

Ensimmäiset esteet sujuivat hyvin. Mutta sitten alkoi tulemaan kieltoja. Ja kun poni kielsi monesti niin jäin hypyissä jälkeen enemmän tai vähemmän. 
Kiellot vain jatkuivat ja jossain vaiheessa tipuinkin. Ei ollut korkea pudotus, ei muuta kuin takaisin selkään ja uusi yritys. Lopetin hyvään onnistumiseen hyppyyn.
Hulina oli kyllä tosi kiva poni! Hienosti totteli ja kaikkea kivaa. 


Esteiden jälkeen otimme kunnon laukka pätkän, pellon päästä päähän. Siis siltä alueelta missä ratsastimme.  Laukan jälkeen tein vielä käynti ja ravi työskentelyä. Taivuttelin ja siirtymisiä.

Ratsastin myös tinkerillä, nimeltään fraula. Fraula oli tosi herkkä avuille. Sillä otin vain käyntiä, ravia ja laukkaa ympyrällä. ratsastin sillä vähän molempiin suuntiin.
Silloin kun tipuin.  Ei hypätty, van testasin nurmikon pehmeyttä.

Lopuksi piti taiteilla,  venytellä ja ties mitä temppuja! 

Ihan lopuksi vielä kun olimme hoitaneet hevoset niin harjasimme Tiana hevosen ja sain ratsastaa sillä. Tiana on vasta kolmevuotias, joten ei osaa vielä mitään vaan sitä koulutetaan ratsuksi. 
Ratsastuksen jälkeen kiersimme kaikki muut eläimet. Ja sieltähän löytyi, kanoja, kukkoja,  possua,  koiria ja lampaita. 

Toivottavasti pääsen käymään tuolla paikassa lisää. Oli nimittäin tosi kivaa ja se omistaja oli tosi mukava. Paikka oli tosi kiva myös. Sain, mä nyt vähän onneksi estetreeniä huomisele treenille ja tuleville kisoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.