28.8.2016

Estekurssi - päivä 2

Moikka! Täsä tulisi nyt toinen osa käynnissä olevaan estekurssin. Perjantain tunnin voit lukea sen tästä (linkki)
Lauantai 27.8.2016

Tallilla olin tasan kymmeneltä. Haettiin hevoset pihatosta ja ruvettiin harjaamaan ja valmistamaan niitä tuntia varten. Vikkan oli aika pölyinen ja hiekkainen niin sen puhdistamisessa kesti jonkin aikaa, joten olin tietenkin viimeisenä valmis. Tunti alkoi puoli yhdeltätoista.


Kiristin pari reikää vyötä, mittasin jalustimet heti lyhyiksi ja nousin selkään. Jalustimet laitoin heti saman mittaisiksi kuin kisoissa Viime lauantaina. Menimme alkukäyntejä ja -raveja molempiin suuntiin. Muutaman kevytravi kierroksen jälkeen menimme L-päätyyn pääty-ympyrälle ja menimme puomia ensin käynnissä ja hetken päästä ravissa.
Oikeaan kierrokseen l-kirjamessa piti olla esteistunnassa puomiin saakka ja puomin jälkeen l- kirjaimen kohdassa piti siirtyä kevyeen istuntaan. Alkoi jo parin kierroksen jälkeen tuntumaan reisissä. Tämä sama koordinaatiotehtävä harjoitus myös vasempaan kierrokseen. Alku raveissa Vikkan oli suht hyvä ja liikkui hyvin eteen. Tämä oli helpompi tehtävä, kuin mikä oli perjantain tunnilla

Ravien jälkeen kävelimme pienen hetken ja tehtiin muutamat käynti-ravi siirtymiset. Siirtymisiä Vikkan oli vähän kova suustaan eikä kuunnellut pidätetään.
Rupesimme laukkaamaan L-päädyssä pääty-ympyrällä taas sitä samaa puomia. Ensimmäinen laukannosto oikeassa kerroksessa meni pieleen. Vikkan ei nostanut laukkaa ensin yhtään. Muutaman yrityksen jälkeen laukka nousi mutta päättikin mennä ohi puomin. No onneksi loppuun tuli pari hyvää pätkää ja puomit ylitystä. Vaihdoimme suunnan vasempaan kierrokseen. Sam laukka tehtävä. Ensimmäinen meni huonosti, mutta jo heti toinen laukka ympyrä ja puomi meni tosi hyvin.Laukkojen jälkeen tulimme muutamaa erilaista este tehtävää. Niitä tehtäviä on vaikea selittää, mutta oli hieman haastavia,
Ensin oli kolme ravipuomia pituushalkaisijan alussa ja puomit jälkeen lähdettiin joko oikealle tai vasemmalle. Hypättiin ristikkoeste ja tehtiin laukasta pääty-ympyrä L-päätyyn ja siellä mentiin vielä puomin yli. Muutaman hypyn jälkeen alun puomeista tuli ristikko ja ne ristikot muutettiin pystyiksi. Loppuun vielä ratsastimme pelkästään ne pystyt kahdeksikolla. Nämä tehtävät meni ihan hyvin, mutta mitä enemmän tuntia meni sen laiskemmiksi hevosetkin muuttuivat. Välillä jäin hypyissä jälkeen ja välillä onnistui. Kun lähdin ratsastamaan sitä viimeistä tehtävää (kahdeksikolla kaksi estettä)  Vikkan hyytyi ekalla esteellä, toisen esteen hyppäsi hyvin. Tulin uudestaan vielä sen ekan esteen jolloin sekin onnistuu. Toivottavasti ymmärsitte ja saitte selvää selostuksistani. Esteiden korkeus oli ehkä noin 40cm. En ole ihan varma koska olen huono arvioimaan korkeuksia ja etäisyyksiä yms.
Onnistumiseen on aina hyvä lopettaa. Ja tunti olikin ohi ja oli loppuravien ja -käyntien vuoro.


Molempien tuntien jälkeen (kaksi ryhmää Lanataina ja sunnuntaina) oli vielä teoriaa. Ennen teoriaa venyttelin, ettei lihakset mene jumiin. Teoriassa kävimme asioita läpi, mitä tunnilla oli ollut, askeleita, lähestymisiä ja esteelle ponnistamista. kirjoitimme ja juttelimme asioista. Osa asioista oli ihan uusia juttuja. Puhuttiin niin paljon, etten enää kunnolla muista kaikkea joten en sen enempää viitsi laittaa tähän. Niin en sitten sano mitään väärin.
Aamulla kuulin, että olisi illaksi luvassa myrskyä ja otin sitten takin mukaan. 10-15 välillä ei onneksi satanut missään vaiheessa. Toisin tuuuli oli paikotellen tosi kova. Missään vaiheesssa ei onneksi ollut kylmä, päin vastoin oli aika kuuma.
Kuvat kesän kisoista, mutta toivotaan, että saisin huomenna kuvaa tai videota niin voisin julkasta tuoreempaa matskua teille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.