31.8.2016

Kysymyksiin vastaukset

Moikka!
Nyt olisi aika julkaista Kysymys-vastaus postauksen kysymykset ja vastaukset teille. Kiitos kaikille kysyjille! Jaan kysymykset ainakin kolmeen osaan Daalia, muut hevosaiheiset ja muut kysymykset! Kaikki kysymykset toki tässä samassa postauksessa! Koska tuli sen verran vähän kysymyksiä, niin ei ole mikään kilometrin pituinen postaus kuitenkaan. Noh, eiköhän sitten vain aloiteta! Olkaa hyvä, vastauksia teille.

Aloitetaan hevosaiheen kysymyksistä:

K: Mikä on korkein hyppäämäsi este?
V: Korkein hyppäämäni este on ratana 40-50 cm Eli en ole hirveän korkeitä esteitä hypännyt. En myöskään ole paljoa hypännyt. Mutta 26-28.8 olleella estekurssilla hyppäsin noin 60cm joten se on nyt korkein este 
Kevään kisoista, kun ratakorkeus oli 40-50 c

K: Pienin poni jolla olet ratsastanut.
V: Poni on rodultaan shetlanninponi. Olin pari vuotta sitten, poniravileirillä. Siellä ratsastin yhdellä Lilja shettiksellä, mutta en osaa sanoa kuinka pieni se poni oli. Pienempi se kyllä on kuin Daalia.

K: Oletko hypännyt maastoesteitä? Jos et, haluaisitko?
V: En ole. Olisihan se kiva kokeilla hypätä maastoesteitä. Mutta sitä ennen tarvitsen lisäkokemusta hyppämisestä. Vastatakseni kysymykseen halaun kokeilla, jos saan joskus mahdollisuuden.

K: Oletko ratsastanut ex-ravurilla?
V: Olen ratsastanut, raviponeilla, mutta toisella ainakin vielä silloin kilpailtiin. Siitä Lilja-ponista en ole varma kilpailtiinko sillä. Muistan sen leiriaamun kun valmisteltiin poneja kilpailuihin ja minun hoitsuni oli voittanut lähtösä ja se toinen poni oli toinen. Leiritallimme sai silloin kaksoisvoiton!
Eli hoitsuni silloin oli se poni joka voitti, rodultaan Gottlannin Russ. Toinen oli pieni shetlanninponi, mutta minulle liian pieni. Tietääkseni, eivät olleet entisiä ravureita. Mutta ravureita kuitenkin.
Ja millaista sitten oli? No ponimaista menoa.
Eli oikeampi vastaus tähän olisi. Olen ratsastanut ravurilla, mutta en ex-ravurilla!

K: Ponit vai hevoset? perustele.
V: Tämä onkin sitten vaikempi kysymys. Nimittäin tykkään poneista sekä hevosista. Tällä hetkellä ratsastan sekä poneilla että hevosilla. Taidan kuitenkin kallistua hevosten puoleen. Poneilla sen verran vähän ratsastanut, että olen jämähtänyt hevosiin. Niin siksi valitsen mieluummin hevoset.

K: Lempi hevonen Kylä-Hentilästä?
V: Tällä hetkellä, minulla on kolme lempparia! Viivi, Vikkan ja Rita!
Viivi sen takia, koska olen vain tykästynyt heppaan. Siinä hepassa on jotain kiehtovaa.
Vikkan, koska on kivoja muistoja kilpailuista ja treeneissä. Vaikka emme ole mitenkään vielä sijoittuneet koskaan.
Rita siksi koska, silloinkun tamma hentilään tuli, niin vuoden ajan ratsastin sillä melkein koko ajan. Joka ikisen ratsastustunnin. Ja sen vuoden päästä/lopussa yksi kerta vaan huomasin kuinka olemme kehittyneet. Se tunuti tosi hyvältä silloin. Toki muutkin sillä ratsasti, enkä ollut ainoa. Mutta alusta alkaen Rita oli vaan niin ihana. Tämän vastauksen perusteella tykkään menevistä ja reippaista hevosista.


K: Esteet vai koulu?
V: Molempia on kiva ratsastaa, mutta kallistun enemmän esteiden puolelle! Haluan kuitenkin kehittyä esteissä sekä koulussa vielä enmmän!

K: Mitkä prosentit saitte heinäkuun koulukisoista?
V: Vastasin tähän jo kisapostauksessa, mutta laitetaan tämä kysymys ja vastaus tähän. Saimme siis 49 % tuolloin.

K: Mikä juttu ratsastuksessa on kivointa?
V: Tämä oli tosi hyvä kysymys! Eikä tähän ole pelkästään yhtä vastausta. Voisin listata tähän muutamia kivoja asioita ratsastuksessa.  Tähän kysymykseen oli tosi kiva miettiä vastauksia.
- Kivaa on kun onnistut tehtävssä minkä saat. Tai jos hevonen toimii tosi hyvin ja hienosti. Varsinkin jos ensin olen epäonnistunut. 
- Ratsastus rentouttaa. Jos olen vaikka jostain asiasta surullinen, ja menen ratsastamaan, niin ratsastuksen jälkeen on tosi positiivinen mieli. Ellei tunti ole mennyt tosi huonosti. Muutenkin aina ratsastuksen jälkeen on tosi rento fiilis.
- Ratsastuksessa joudut keskittymään vain itseesi ja hevoseen, jolloin unohdat arjen murheet tai jotkut muut riidat ja ongelmat. Tämä on vastaava kun edellinen perustelu.
- Kivaa on myös se, että näkee kuinka paljon on kehittynyt ratsastajana ja myös hevosen kassa. Siloin tulee fiilis, että minähän osaan ratsastaa.
- Pystyy hallitsemaan n. 5-600kg! Harva siinä muuten vain ilman hevosta onnistuu.  

En enempää viitsi laittaa tähän vastauksia, vaikka niitä olisi pilvin pimein. Ei kuitenkaan tehdä yhdestä vastausksesta hirveän pitkää.
Daaliaan liittyvät kysymykset


K: Onko Daaliaa helppo ratsastaa?
V: Maastossa kyllä, kentällä ei! Maastossa Daali kulki tosi upeasti. Ei sännännyt kertaakaan karkuun, vaikka pari kertaa siltä vaikutti, että kohta poni lähtee!
Kentällä poni on sitten ihan erilainen! Kentällä, pukittelee, säntää säikähtäneenä kentän toiseen päätyyn ja saattaa olla niin jääräpää, ettei liiku senttiäkään muutamaan minuuttiin. Jolloin ratsastajan hermoja koetellaan.
Silti olen tykästynyt poniin. Se on vihastuttavan ihana pikku ponitamma! Mutta kun olen tarpeeksi kauan ratsastanut ponilla, niin sitten Daalia kulkee tosi kivasti. 

K: Kuinka usein ajattelit käydä siellä?
V: Kesällä pari, kolme kertaa viikossa, syksyllä kun koulut alkaa niin pakostikin vähenee kerta viikkoon. Korkeintaan kaksi kertaa silloin. 

K: Mistä löysit nämä ponit?
V: Daalia ja Ulfi ovat minun tuttuni poneja. Asuvat täällä Hollolassa, pyöräilymatkan päässä. 10-15 minuutin matka.Muut kysymykset


K: Miksi haluat isona?
V: Tällä hetkellä opiskelen lähihoitajaksi (hoiva-avustajaksi, koska en tee lääkelaskuja) Mutta, en tiedä onko se kuitenkaan ihan se lopullinen päätös. Aina silloin tällöin leikittelen ajatuksella, että opiskelisin vielä hevosiin liittyvän ammatin. Tai ehkä kilparatsastaja? Sen näkee sitten mikä on se lopulllinen päätös.

K: Mikä on lempivärisi?
V: Minun lempiväri on punaisen eri sävyt. Sekä beige.


Tässä tämä postaus nyt oli. Vielä kiitokset kaikille kysyjille. Toivottavasti vastaukset miellyttivät teitä.

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus❤ Pikku "lisäys" tohon ex-ravuri kysymykseen. Muistatoko Topin täältä meiltä?? Se on ex-ravuri, jolla sä oot ratsastanu ����

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lisäyksestä. Nyt muistan kun olit sanonut. Kyllä topin muistan ��❤

      Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.