20.8.2016

Estekisat 20.8. 2016

Moikka! Viikolla on ollut koulukiireitä niin en ole ehtinyt postailla tänne. Eilen kävin Daaliaa liikuttamassa. Menin sillä aika rennosti, koska sillä oli ollut pientä ontumista. Ontuminen kuitenkin oli johtunut siitä, että sillä oli kertynyt nestettä oikeaan etuseen. Eikä se onneksi ontunut kertaakaan, kun ratsastin. Poni oli yllättävän pirteän oloinen!

Mutta mennään postauksen aiheeseen.
Tänään olin Vikkanilla estekisoissa. Ratsastin 40-50 cm luokan. Vikkan tuntui jo verryttelyssä hieman väsyneeltä ja "ei kiinnosta yhtään" tyyliseltä. Lämmmittelyssä käynnissä ja ravissa tein voltteja, siirtymisiä ja pysähdyksiä. Jolloin tuntui, että pikkasen heräsi, kun otimme muutaman laukannoston ja laukkojen jälkeen pari hyppyä. Hypättiin pysty ja okseri. toinen oikeeseen ja toinen vasempaan. Kysyin, että olisinko voinut hypätä sarjan, mutta en saanut. Koska se sarja oli kuulemma sen verran helppo. Ja radan jälkeen mietin, että hypppäsinkö ollenkaan sarjaa, kun se meni niin hyvin.Olin toisena lähtövuorossa. Rata oli sillein helppo, koska siinä ei ollut uusintarataa. Eli ratsastettiin aikaa vastaan pelkästään perusrata. Taisin olla ainoa joka ratsasti radan puhtaasti läpi. Ei yhtään kieltoa, eikä pudotusta, enkä myöskään unohtanut rataa. Ratsastin aika rauhallisesti. Ja 4, 5 ja 6 esteet menin ravissa, koska jännitin  4 ja 5 estettä, kun ne oli sen verran lähekkäin. Ja jännitin myös sarjaa eli 6.dennetta estettä. Sarja olikin tosi helppo, niinkuin opettaja sanoi. Turhaan minä sitä jännitin. Loppuradan menin taas laukassa. Parempi niin, että vähän jännittää estettä jonka tietää vaikeaksi, niin silloin se loppuratakin menee paremmin. Niinkuin menikin. samalla tavalla kuin alku!

Ei tullut tällä kertaa sitä virhettä että alkaa hehkuttamaan kesken radan jonkun esteen onnistuneen (sarja) ja, sitten se takia menee pieleen. Viime estekisoissa meni niin. Onneksi nyt ei käynyt niin! Jatkoin vaan onnistumisesta välittämättä eteenpäin.
Radan jälkeen vaan rupesin iloitsemaan onnistuneesta radasta!


Facebookista löytyy, koko videokooste! Katsokaa sieltä se Hevostytön elämää


Lopppusijoitus oli viides. Vikkan on hitaampi kuin muut hevoset ja aika moni kaahotti radan läpi. Ja niille sitten tuli sen takia jokunen virhe. Itselleni tärkeämpäää on se, että ratsastin radan puhtaasti läpi. Eikä tullut mitään kieltoja ynnä muita virheitä. Olisi ehkä voinut pitää laukan yllä 4, 5, 6 esteillä. Mutta näin tällä kertaan. Olihan tämä paljon parempi kuin edelliset estekisat, jolloin tuli hylkäys. :D Aamulla vaan ajattelin, etttä ratsastan radan puhtaasit läpi, ja niinhän sitten tein!
Huomasin myös, että olen kehittynyt esteillä. Vaikka en ole hypännyt kuin pari kertaa edellisten kisojen jälkeen. Nyt ei tullut, myöhästymisiä. Vaan Pääsin hyppyihin mukaan melkeimpä joka esteellä. Kyllähän sitä aina kokemusten kautta kehittyy, kerta kerralta! 

2 kommenttia:

  1. Blogisi on tosi kiva, mutta kuvat voisivat olla suurempia!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Tällä hetkellä poikittaiskuvat on suuri-koolla. Ja opettelen rajaamaan niitä niin että voisi laittaa ne erittäin suureksi. Mutta silloin yleensä laatu menee huonommaksi. Pystykuvat laitan erittäin suureksi aina :)

      Poista

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.