13.8.2016

Estetreenit

Moikka!
Kysyinkin jo tätä facebookissa ja instagramissa, laitetaan nyt laitan vielä tännekkin, niin voivat kaikki vastata. Eli, blogini täyttää kahden viikon päästä (27.8) 1vuotta joten olisiko teillä lukijoilla ja seuraajilla mitään toivepostausta? Minulla on yksi idea, mutta haluan, että tekin saatte vaikuttaa! Joten kertokaahan jos teillä on jotain ideoita ns. spesiaalipostaukseksi. 


Mutta eiköhän mennä tunnin aiheeseen! Olin tänään estevalmennuksella ensiviikon kisoja varten. Kisoihin menen vikkanilla. Tänään treeneissä oli kuitenkin Tomu. Alkutunnista Tomu oli aika laiska. Ja jouduin herättelemään sitä aika paljon. Tein käynnissä molempiin suuntiin pysähdyksiä, voltteja sekä taivutuksia. Ennen raveja otin muutaman käynti-ravi siirtymisen. Ravissa aloimme menemään puomeja molemmilla pääty-ympyröillä ja toisella pitkällä sivulla. Ravia myös molempiin kierroksiin. Muuten tehtävä pysyi samana, mutta lisäsimme molemmille pitkille sivuille laukkaa. Laukat nousi hyvin, mutta olisi voinut olla reippaampi. Laukattiin molempiin kierroksiin. Eli pääty-ympyrä puomit ravissa, pitkät sivut laukassa. Myös ne pitkän sivun kaksi puomia.

Postauksen kuvat, kevään kisoista

Laukkojen jälkeen ihan hetken kävelimme ja sillä väli opettaja nosti pitkän sivun puomit kavaletti esteiksi.

Ensin menimme pari kertaan pelkästään ne pitkän sivun kavaletit. Ja pikkuhiljaa rupesimme hyppäämään este kerrallaan ratana. Pari kertaa menimme kavaletit ja kaksi ristikkoa. Jossain vaiheessa lisäsimme L-päätyyn pääty-ympyrän jossa oli puomi. Ympyrällä piti kerätä laukka pyöriväksi. Alku hyppyjen jälkeen rata nostettiin 50cm korkeuteen ja ne jotka menevät kisoissa sen luokan niin hyppäsivät sillä korkeudella esteet muutaman kerran. Missään vaiheessa emme muuttaneet rataa radikaalisti, yhtä ristikkoa hieman käännettiin, että pääsee laukkaamaan kavaletin takaa uralle.

Hypyt sujui hyvin, Tomu oli kivan tuntuinen. Lukuun ottamatta pieniä virheitä. Kantapäät nousivat koska jalustimet oliva liian pitkät ja kerran ohjat tippui kädistä kun Tomu hyppäsi liian kaukaa. Silloin onneksi pystyin keräämään nopeasti ohjat käsiin ja ratstamaan sen radan loppuun kunnolla ja hieman parantaen.


Lopputuntia koden Tomu reippaantui ja oli innoissaan. Loppuraveissa kulki tosi kivasti. Tomu taitaa tarvita tunnin lämmittelyn, kunnes on valmis kunnolla liikkumaan eteen :D Loppuravit molempiin suuntiin ja hyvän ravipätkän jälkeen  olikin loppukäyntien vuoro.

Tomu oli tosi kiva, ja tosi tasainen hypätessään. Toisin kuin Vikkan, joka hyppää niin kaukaa ja korkeelta. Silloin sen kyydissä on hieman vaikeeta olla. Mutta enköhän pärjää, koska olen ennenkin hypännyt Vikkanilla. Keskiviikon treeneihin en myöskään pääse, koska olen Hämeenlinnassa ja koulussa. Sieltä nimittäin on vähän paha länteä pois. Joten taas kerran kisoihin yksillä treeneillä, Hyvä Suvi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.