27.12.2015

Sovitaan, että Erikoispostaus #2


Moikkka!
Tässä teille vuosilta 2012 eteenpäin "vanhoja" kuvia. Koska vuodesta 2010 ei olllut näköjään tallessa, jolloin ratsastuksen aloitin.
Kuvat ei varmasti ole ihan oikessa vuosijärjestyksessä, kun en ihan muista mikä millinkin otettu :D

 Päivä ennen koulun kevätjuhlia, 2012. Olin silloin kasilla. En sinne sitten päässyt ...
Mette-vanhus
 
Rita
Nämä on Kiikun tallin poniravileiriltä 2013-14
 Olette varmasti nähneet, näitä kuvia, täällä ja facebookissa. Mutta toivottavasti tykkäsitte. Haluatteko tälläisiä lisää?

 
                                                   

24.12.2015

~ Joulu on taas, Joulu on taas ~

Hei, Ja hyvää Joulua! Niinkun lupasin, lahjapostausta, tässä se nyt sitten on. Ensimmäisessä videossa on kavereiden antamat lahjat, toisessa on vanhempien antamat lahjat. 
Tuo, viimeinenesine oli olkalaukku, minkä pystyy muuttaa repuksi. Sori huonot kuvat...
Mutta siihen liitty tarina. - Laukkuun

Äidilläni on samanlainen, ja minä halusin kanssa samanlaisen. Koska ihastuiin siihen laukkuun. No äiti sanoi minulle että saan jos löytyy. Kuitenkaan, en missäänvaiheessa laukkua, äitillä nähnyt, eikä äiti maininnnut siitä mitään, joten ajattelin ettei ollut löytynyt. Ja pian sen sitten unohdin. No, tänään löysins sen lahjapaperista käärittynä. Olin hyvin tyytyväinen.

Serkun antamat kinuksi karkit, jotka oli tehnyt, itse. Hävisi kyllä nopeasti :D


Isosiskolta, sain kylttilän ja kasvojen puhditusgeelin 


Mutta kaikista tärkein oli se, että sai olla perheen kanssa, ja nähdä sisaruksia jotka eivät asu enään kotona :)


Loppuun vielä parempi esittely reppulaukusata. Toivottavasti saatte selvää, jonkun takia kuvat menee huono lsstuisiksi, koneella...
19.12.2015

~ Lomalle, Mars ! ~

Moi. Minun joululoma alkoi tänään.  Tuntui oudolta olla lauantaihin koulussa, ku ei meinannut keksiä tekemistä. Ja lauantai tuntui ihan normaalilta perjantaita, kun yleensä perjantaina lähetään. Mutta lauantaina koulussa koska silloin oli joulujuhla. 
Joulujuhla alkoi sillä, että kokoonnuttiin puoli yhdeksän luokkaan ja siitä lähdettiin kävelemään kulkueena seurakuntatalolle. Jokaisen luokan kahdella ihmisellä oli lyhty. Oli siis lyhtytyttö ja -poika. Kävelimmw pitkässä jonossa :D Siellä alkoi juhla. Laulettiin joululauluja, puheita yms. Sieltä koululle palattuamme opettaja antoi opintokortit. Seuraavaksi Oli yhden luokan revontuliesitys, valmistunut opiskelija, sekä perustutkintoon tulevan opiskelijan palkitsemiset. 
Seuraavana vuorossa oli joulupuuro, puuro ja glögi  haettiin keittiöstä ja mentiin luokkaan syömään. Jutusteltiin ja syötiin. Sitten kun kaikki olivat syöneet sai lähteä kotiin. Vaikka kello ei ollut vielä 11. Päästiin hieman etuajassa! 
Lähdin 12.05 linja-autolla Lahteen. Perillä olin noin klo 13.15.  Odottelin hetken kaveria jota näin pitkästä aikaan. Kävimme syömässä hesessä. Juteltiin kaikenlaista ja vaihdettiin kuulumisia. Sekä kuvailtiin. Olin noin pari tuntia, ystäväni kanssa ja lähdimme kohti kotia. Kun alkoi hämärtää. 
Kotiin tullessa muut leipoivat suklaa - ja tiikerikakkuja.  Joten itse kanssa pääsin leipomaan, mutta pipareita. Kahden pikkusiskon kanssa. Kuvassa mun tekemät piparit.
  


Aattelin että en lomalla hirveästi päivitä tätä blogia, mutta voi olla että päivitän. En ole suunnitellut mitään. Jos tulee asiaa niin sitten kerron tänne, teille. Ja jos ei niin tämä pysyy hiljaisena.  Olen kuitenkin miettinyt, että voisin tehdä lahjojen esittelyn. Jos haluatte.
Toivotaan vielä, että tulisi lunta ja olisi valkea joulu. 😊Onhan sitä lunta pari kertaa satanut,  mutta aina on sulanut pois...  Itse en ainakaan tykkää tämähetkisestä säästä.
Hyvää joulua kaikille ❤ 

12.12.2015

~ Toivepostaus #1 ~

Hei!
Tässä tulisi nyt ensimmäinen toivepostaus, niinkuin otsikko sen kertoo. Lukekaa ja nauttikaa.
Kylä-Hentilän tallissa on Suomenhevosia, ehkä noin parikymmentä.  Tarkkaa määrää en tiedä.
Tuntihevosina on: Rita, Riia, Verna, Tomu, Viivi ja Vikkan. 

Kun mennään ovesta sisään, niin vasemmalla on kolme karsinaa, käyttävän päässä oikealla on tuntihevosten harjat. 


                                           

                       
Päädyssä kun menee ovesta ulos on kaksi pientä tarhaa.

Oikealle, niin tulee toinen käytävä.
Toisella käytävällä ensin vasemmalla on pesari ha kaksi karsinaa. Oikealla puolella on yksi iso karsina , wc ja toimisto Sen käytävän päässä on pihatto, kuten kuvasta näkyy.  

                           

                                              

Pihatossa, säilytetään, heinät oikealla puolella, vasemmalla on ruuat.

                                             

                           Pihaton tarha

                           

Tossa vasemmalla, näkyy vielä tarhaa, mikä kuuluu pihattoon. Tuolla ihan lopussa on kenttä.


               

Kun kuvia katoin, niin, tajusin että satulahuone puuttuu... Ja varmaan sen takia unohtui kun sille on erillinen rakennus, ja oli vähän kiire ottaa kuvia... 

Tänään ratsastin Riialla,joka oli aluksi ihan unessa ja tosi rauhallinen, Heti kun kehuin mielessäni, että, nyt Riia on rauhallinen. Eipä sen jälkeen ollut. Alkukäynnit se vaan meni rauhallisesti Jostain se vaan sai virtaa kun piti siirtyä raviin. Alkuraveissä sitten, tein vuorottellen harjotusravia, käyntisiirtymisiä ja paljon ympyröitä. Silloin se vähän rauhottui. Mutta heti kun lähti keventämään, vauhti kiihtyi. Ehkä Riia tarvitsee vaan paljon eri tekemisiä, niin ei pääse kaahaamaan.

Muuten tunti sujui hyvin, laukkaa ympyrällä, ja hypättiin, kavaletiristikkoa pari kertaa. Kavaletit meni rauhallisesti!  Laukka vasempaan sujui rauhallisesti, toisin kun oikealla. En tiedä miksi. Oikeaan suuntaan se oli paljon vauhdikkaampaa. Loppuraveissakin piti pysäyttä jatkuvasti käynttin, ettei kaahottaisi. Tai olla ympyrällä ja harjotusravissa. Huomasin sen, että harjotusravissa oli paljon rauhalllisempi kuin keventäessä.

               

Ymmärsittekö? Oliko tarpeeksi selkeä? Jotain parannettavaa? 
Laittakaa lisää toivomuksia, mitä haluasitte lukea, tätä oli kiva tehdä, kun sai toteuttaa toiveen :)


11.12.2015

~ Elämän aakkoset ~

Hei! Ajattelin tehdä nyt tälläsen elämän aakkoset, postauksen. Missä kerron itsestäni ja/tai lauseita. Idean sain toisesta blogista, enkä enää muista, että kenen.. :D


                                                     A inutlaatuinen kokemus   B anaani on hyvää

C -

D -

E steradat on vaikeita... 

F-

G-

H ymy, voi pelastaa toisen päivän 


I tken harvoin, elkokuvissa en koskaan

J ärjestys henkarikaapissa. Kaikki neuleet/mekot yms.. pitää olla samoin päin.
Eli noin, miten, noissa kuvissa, jos yhtåån saa selvää :)


Jos nään, että vaate on väärin päin, se jää häiritsemään, ja mun on pakko kääntää se oikein päin, 
toi, on mun tosi outo tapa :D 
Sillon ku mulla oli asuntolassa kämppis niin, kääntelin sen vaatteita, kun meillä oli yhteinen henkarinaullakko :D


K esä on lempivuodenaika

ukeminen on toinen harrastus (nyt, vaa vähän jäänyt, koska koulu) :(

M aastoilu on kivaa

N etti, sen avulla blogi on saanut ulkoasun yms 

O mena on toinen hyvä hedelmä

P elicans on paras 

Q -

R ita, hevonen, jonka kanssa kehityin ja hevonen kehittyi vuodessa paljon <3

S uomenhevonen, on lempirotu (oma hevonen, olisi suokki)

T yrkisk peber paras karkki

U nelmoida saa, oma unelma on hevonen

V ilho ensimmäinen (suomen)hevonen jolla ratsastin, ensimmäisellä tunnillaX -

Y stävyys on tärkeää 

Z -

Å -

 Ä idinkieli oli lempiaine peruskoulussa

Ö tökät on inhottavia 

toivottavasti tykkäsitte, huomenna tulee lisää juttuja tänne, olkaa hereillä sillon :)


Onneksi olen saanut melkein joululahjat ostettua :) Hyvää viikonloppua kaikille

6.12.2015

~ Itsenäisyyspäivä ~

Hei ja hyvää itsenäisyys päivää kaikille!
Itsenäisyyspäivän kunniaksi juttua hevonen talvi- ja jatkosodassa!Hevonen oli arvokkain kotieläin suomalaisilla tiloilla aina 1950- ja 1960-luvuille asti. Se ruokittiin paremmin kuin muut eläimet ja hoidettiin niin hyvin kuin taidettiin, koska sen työpanos oli merkittävä viljelijäperheen elannon hankinnalle. Monessa talossa hevonen oli myös hyvä työtoveri ja perheenjäsen, jonka merkitys korostui entisestään toisen maailmansodan aikana niin rintamalla kuin kotipelloillakin
Suomen armeijalla oli talvisodassa käytössään noin 71 800 hevosta, joista kuoli tai katosi 7 200. Jatkosodassa armeija oli jo hieman paremmin moottoroitu ja hevosia otettiin 62 000, joista jopa 14 500 kuoli tai katosi. (Waris 1997, 74.)

Jokaisella hevosella piti olla mukana päitset, marhaminta, loimi, juottoämpäri ja puhdistusvälineet sekä vähintään 50 kiloa kauroja ja 100 kiloa heinää. Hevosajoneuvojen mukaan oli laitettava valjaat, suitset ja mikäli mahdollista kuormapeite, köysi, rautakanki ja lapio. Hevonen ja ajoneuvot arvioitiin ja niille määrättiin korvaussumma, jos ne jäisivät palauttamatta sodasta. Hevosen arvo 4 määrättiin yleensä 5 000 – 12 000 markan välille ja hevosajoneuvojen 950 – 2 200 markkaan. (Waris 1997, 46-47.) Hevosten (ja ajoneuvojen) tunnistaminen tapahtui numeron avulla. Hevosten karva
Seuraavaksi, kerron meidän tallin suomenhevosista.
Tallimme on siis suomenhevospainotteinen MItään muita rotuja ei ole tuntikäytössä. Yksityishevosia sitten on muita rotuja.

Vilho, oli minun ensimmäinen hevonen jolla ratsastin, ensimmäisen tuntini ! Tykkäsin Vilhosta koska se oli, niin rauhalllinen. Mutta sitten se lähti pois...

Seuraavana Verna.
Verna sillä en ole montaa kertaa ratsastanut,  mutta sen voin sanoa, silä on tosi pompottava ravi.Kerrotaan vielää Rita! Se on mun lemppari hevonen, silloin kun se Riian kanssa tuli. Aluksi ne ei olllut valmiita tunneille koska niitä oli kohdeltu huonosti.
Mutta kun Rita tuli tunneille ja ensimmäisen kerran nousin sen selkään, olin kauhuissani, kun vaa kaahattiin ympäri kenttää. Ajattelin vaan, että "eihän tää kenttä riitä, meille mitenkään, ja kaikki on tiellä" Sen vuoden aikana kun Ratsastin Ritalla, Vasta vuoden päästä tajusin kuinka Rita on kehittynyt! <3
No en ollut ainoa joka Ritalla ratsasti, mutta kehittyi se valtavasti ja ratsastaja myös!
 Sori, ton alimmaisen kuvan laatu ja, että on vinossa :D Laiskuus iski, enkä jaksanut kääntää sitä ...


Pitää myös kiittää sotiemme sankareita, ilman heitä ei olisi vapaata Suomea!
Vielä kerran, hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! <3

5.12.2015

~ Hyppyjä ja pukkeja ~

Viikko meni nopeasti koulussa ja työharjottelu paikkakin tuntui tosi kivalta paikalta! 
Hollolassa myös oli tänään joulumarkkinat joilla piti tietenkin käydä, housut sieltä löytyi, mutta olikin vähän isot, vaikka omaa kokoa on... Ja sen jälkeen lähdettiin tallile siskoni kanssa. 
Oli erittäin mukava mennä tallille, kun viime viikon lauantaina en päässyt, oli flunssaa ...

seuraavaksi pahoittelut, koska joulukalenteria ei tule tänään vuona. Heräsin siihen liian myöhään ja muutenkin se epäonnistui. Lupaan tehdä muutaman erikoispostauksen, kunhan vaan saan toiveita, että minkälsisia juttuja haluatte!

Mutta asiaan -->
Lähdin tänään tallille klo 11. Olin perillä noin puoli kaksitoista. Autoin pikkusiskoani jolla oli tunti ennen minua. Aiemmin minun oma tunti on ollut 14-15 nykyään on 13-14! Se on hyvä aika. Heti pikkusiskon tunnin jälkeen on mun tunti. Aiemmin on ollut tunti väliä. Minulla oli Vikkan. Kuten arvata saattoi.
Alkukäyntien jälkeen kentälle tuli kavaletti-ristikko. Pari ensimmäistä hyppyä sujui hyvin.
Mutta sitten Vikkan innostui! Ravilla kun piti mennä este nosti Vikkan ravilaukka sekotuksen ja hyppäsi kovaa ja korkeelta!  Jatkoi laukkaa ja pari pukkia! 
Jatkossa jouduin tekemään voltin ennen estettä ettei rupeaisi kaahaamaan.
Oli se kyllä yllätys  mulle! Yleensä niin rauhallinen hevonen ja nyt innostui.
Välikäyntien jälkeen piti esteen jälkeen nostaa laukka. Ni eipä nostanut. Lopulta laukka nousi, mutta ennen estettä.
Muuten sujui hyvin ja jäi oikein hyvä mieli tunnista ja Vikkanista.
Loppu-ja välikäynnit menen aina ilman jalustimia 

Rohkeasti, vaan kommmenttia tulemmaan minkälaisia extra postauksia haluatte! Haluan kuulla teidän mielipiteenne, mitä haluatte lukea, haluan ainakin yrittää toteuttaa toiveitanne! 
Mukavaa lopppulauantaita kaikille!