31.7.2016

Viikonloppuni

Moikka! Kerron teille nyt viikonlopustani. Koska tapahtui kaikkea kivaa ja haluan kertoa siitä tänne.

Perjantai 29.7.
Torstai-iltana olin sopinut, että nääen iskosiskoani kaupungissa. Lahdin sitten puoli kahdentoista linja-autolla kaupunkiin. Kaupungissa oli kahdeltatoista. Olimme suunnitellleet, että näemme triossa olemme hetken siinä ja lähdemme Karismaan. Olimme hetken Triossa ja lähdimmekin Giganttiin ostamaan siskolleni puhelinta, perillä kuitenkin menimme Prismaan ja siskoni osti sieltä puhelimensa. Sieltä sitten päätimme, että nyt menemme sinne Karismaan. Linja-autokin menee sopivasti ohi. Hyppäsimme linkkuun, mutta jouduimme kuitenkin jäämään trioon. Koska siskoni lapsen vaippa oli fuskannut...Eikä lapsi enään oikein kaupungissa viihtynyt, niin lähdin neljän linkulla kotiin. Enkä sillä reissulla kerennyt ostamaan legginsejä mitä olin tullut ostamaan. Löysin kyllä puhelnkaupasta uudet ihaant puhelimenkuoret.

Puoli viiden jälkeen olin kotona, enkä kauaa kerennyt olla kun serkkuni jo tuli kylään. Olimme sopineet, että hän tulee minun luokse yöksi. Vaihdeltiin kuulumisia ja sanoin, että haluaisin käydä lauantaina kaupungissa ostamassa ne kahdet legginssit, mitä en kerinnyt aamupäivällä ostamaan. Ulla sitten ehdotti että menisimme vielä tänään, niin varmasti kerkiämme. Söimme vähän pyttipannua ja lähdimme skopalla kaupunkiin. Minä kävin ostamassa ne kahdet leggissit ja vielä yhden neuleen. Ulla löysi sillä reissulla kolmet kengät :D
Päivän asua ja lisäpää jarjen kera + uudet puhelimen kuoret!

Puoli viiden jälkeen olin kotona, enkä kauaa kerennyt olla kun serkkuni jo tuli kylään. Olimme sopineet, että hän tulee minun luokse yöksi. Vaihdeltiin kuulumisia ja sanoin, että haluaisin käydä lauantaina kaupungissa ostamassa ne kahdet legginssit, mitä en kerinnyt aamupäivällä ostamaan. Ulla sitten ehdotti että menisimme vielä tänään, niin varmasti kerkiämme. Söimme vähän pyttipannua ja lähdimme skopalla kaupunkiin. Minä kävin ostamassa ne kahdet leggissit ja vielä yhden neuleen. Ulla löysi sillä reissulla kolmet kengät :D

Lauantai 30.7.
Aamupalan jälkeen kävimme S-marketista ostamassa meidän piknikille eväitä. ostimme Omenia, porkkanoita, kurkkua ja viinirypäleitä. Sekä juotavaksi joitain uusia mehuja. Mansikan ja appelsiiniin makuisina. Kauppareiaaun jälkeen menimme kotiin. Pilkoimme ja pakkasimme eväät rasioihin. Söimme päiväruoan ja lähdimme retkellemme. Muutimme suunnitelmaamme sen verran, että lisäsimme keskiaika markkinat mukaan.

Ensin menimme niihin markkinoihin ja pyörimme siellä noin reilu tunnin verran. Ostin sieltä jonkun luonnonmukaisen palashamppoon ja hoitoaineen. Mikä toimi heräteostona. Hieman arvelutti miten se toimii. Tarpeeksi siellä pyörittyämme lähdimme sille piknikille, kapatousian näkötornille. Ensin kävimme siellä näkötornissa, kiipesimme ensin monet kymmenet rappuset ylös ja siten vielä näkötorniin ylos toinen tsuina rappusia. Mutta maisemat oli kyllä hienot! kiipeämisen arvoiset! 
Nurmikolle levitimme viltin ja eväät, mutta kauan emme voineet syödä rauhassa, kosak saimme kutsumattomia vieraita. Nimittäin ampiaisia! Ampiaisten eurassa emme kauaan viihyneet joten vaihdoimme paikkaa! menimme kirkon rannan laiturille syömään, sinnekkin eksyi yksi ampiainen mutta lähti pois kun joku käynnnisti veneensä. Joten saimme syödä rauhassa loppuun.


Syömisen jälkeen palasimme markkinoille. Koska halusimme nähdä turnajaisesityksen! Näytös oli tosi upea, mukaansa tempaiseva. Kaikilla oli tosi hienot asut ja hevoset. hevosillakin oli tosi upeat varusteet!
Otin jonkun verran videoita, mutta en niitä jaksa ruveta editoimaan, joten pari videota voitte katsoa instagraamista --> @suvijahevoset tililtä.Tämä oli upea ratsukko! Kosak nainen!


Koko päivän aina silloin tällöin vähän ripsi vettä, mutta lopuksi tuon turnajaisnäytöksen jälkeen rupesi satamaan enemmän, joten päätimme lähteä, olimme muutenkin lähdössä. Toisin uimaan, mutta se peruuntui. Menimme kirkonrannan pukukoppiin hetkeksi pitämään sadetta. Mutta olimme sen verran kastuneita, että päätimme lähteä kotiin.

illalla pääsin testaamaan sitä shamppoota. Shamppoo kyllä toimi mutta hoitoaine ei. Aamulla hiukset olivat enemmän ja helposti takkuuntuvat kuin yleensä. Shamppoo oli hyvä, mutta hoitoaine pettymys. Tai sitten sitä ei tarvitse laimentaa niin paljoa mitä ohjeessa oli ja myyjä sanoi. Arvosana 3,5/5!Iltapalan jälkeen kävimme vielä kävelyllä. kävelimme työtjärvelle, istuimme rannalle ja juttelimme niitä näitä. Vaikka kello oli yli kymmenen kun lähdimme ja jotan lähemmäs puoli kakstitoista kun olimme takaisin kotona, niin ilma oli lämmin. Olisi varmasti pärjännyt ilman hupparia. Ktona vielä hetki juteltiin kunnes Ulla lähti maan kotiinsa ja minä kävin nukkumaan!
Ensiviikon olen reissussa joten ajastan tänne pari postausta, niin ei tule pitkää taukoa. 

Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille!

28.7.2016

~ Jukuriponi-Daalia ~

Moikka!
Tämä postaus tulee nyt päivän myöhässä.  Koska eilen ei toiminut teitokoneessani netti niin en voinut eilen julkaista tätä. Eilen tein jo luonnoksen blogiin puhelimella. Ensin tasiteltiin pitkään ponin kanssa ja sitten illalla vielä tietokoneeni kanssa. Enkä väsyneenä jaksanut konetta säätää. meni hermot kun netti ei sitten millään toiminut vaikkka teki mitä. Koneella siirsin kuvat oikeisiin kohtiin tekstin väliin tänään, kun sain vihdoin tietokoneeni toimimaan.

Eilen kävimme oikein perheen kesken poneja ratsastamassa. Minä siis ratsastin Daalilla ja isosiskoni ajoi  Ulffilla.

Ensin olimme siinä pihassa ja menimme pari kierrosta talon ympäri. Silloin nuorin pikkusiskoni ja isosiskoni lapsi olivat kärryillä kyydissä vuorotellen. Molemmat olivat yhden kierroksen verran kyydissä. Jo siinä huomasin, että ponit ovat energisiä. Molemmilla kierroksilla kun menimme kohti tallia niin Daali aina yritti mennä tarhaan. Siinä oli työ kääntää poni takaisin. Jätettiin lapset pihaan ja vielä lähdimme maastoon.


Maastossa emme toki kauaa olleet. Jääräpäitä kun ponit olivat niin eivät suosuteent ravaamaan yhtään. Köpöttelimme sitten melkein kokomatkan. Kun taas hetken päästä pyysin Daaliaa raviin niin poni teki u - käännöksen ja alkoi ravaamaan kohti kotia! No me sitten ravattiin kotiin. Ulffi tuli perässä miten sattuu. Vähän ennen kotia poni kääntyi naapurin pihaan. Seuraavaksi tuli tolpat mistä pääsee pihaan, niin Daali sitten kääntyi heti ensimmäisestä tolpasta ravissa pihaan.
Alkuun yrtimme pihassa ratsastaa, mutta ponit joko söivät tai Daalia yritti mennä taas talliin/tarhaan.

Menimme vielä kentälle. Minä ratsastin ja siskoni ajoi Ulffia. Kentällä poni taas ei alkuun suostunut liikkumaan melkeinpä yhtään. Muutama askel käyntiä ja ravia ja pysähtyi. Pyysin ponia alkuun nätisti liikkumaan, ei reagointia. Sitten vähän voimakkaammin. Pari askelta eteenpäin. Tuntui taas että poni pysähtyy, niin napsutin raipalla. Silloin tunsin olevani liikkeessä. Ilmassa. Ja maassa. Poni pukitti huolella ja tiputti mut alas selästä. Ei muuta kuin takasin selkään ja uusia yrityksiä. Muutaman kerran yritimme hypätä pientä estettä, mutta se ei oikein onnistunut. Pari kertaa poni suostui mennä käynnissä yli ja loput kerrat meni sitten ohi! Yritimme myös pitää ponia ympyrällä riimunnarussa, liikkeellä. Mutta ei sekään oikein onnistunut. Siinä ympyrällä huomasin ettei ponia ole ratsastettu pohkeilla kunnolla läpi. Sillä välin toinen pikkusiskoistani, ajoi hieman Ulffia kentällä.

Ei liikuta ympyrällä, ei sitten millään!

Kyllä poni liikkuakkin osaa, jos vain hieman viitsisi. Pitkän patistelun jälkeen viitsikin. Kun ei ollut muuuta vaihtoehtoa, kun totella ratsastajaa ja liikkua eteenpäin.Tarpeeksi kauan ponin kanssa taisteltuani sain Daalian liikkumaan ja ravaamaan pitempiäkin pätkiä. Aina silloin tällöin ravi oli tosi hienon näköistä. Ja tosi hyvän tuntuista. Vaihtelin suuntaa ja pyysin uudestaan niitä hyviä ravipätkiä molempiin suuntiin. Lopetimme hyviin ravipätkiin. Kun olin saanut ponin liikkumaan molempiin suuntiin. Melkein pääsimme koko kentän ravissa ympäri. Laukkaa kentällä poni ei suostunut nostamaan. Loppukäynnit käveltiin veilä nurmikolla. Jonka jälkeen menimme hoitamaan ponit.


Suitsiin poni tarvitsee turpremmin, ettei pääsisi rasastaessa avaamaan suutaan, se on häirinnyt minua. Silloin poni voisi olla kuuulokkankin paremmin, kun olisi turparemmi. Siitä mainitsimmekin ponien omistajalle. Hän on nimittäin sanonut, että saamme antaa vinkkejä yms.
Daalialla on ihan selvästi liikutuksen puutetta. Ja myös varmasti vaikuttaa ponin nuori ikä. Minun mielestäni poni tarvitsee kunnon koulutusta ja ratsastajaa joka osaa ratsastaa ja opettaa ponille perusasioita. Pysähdykset ja peruutukset poni kyllä osaa. Mutta niiinkuin aiemmin jo sanoin ponilla ei ole ratsastettu kunnolla pohkeita läpi.  Apuja sille pitää opettaa vielä paljon enemmän. 


Alkuun vielä ensin harjasin ponia, mutta lopuksi päätin huuhdella sen vedellä. Sen verran hikinen poni oli jaloisat ja kyljistä. Ensin huuhtelin jalat koska pintelit ja patjat ei hengitä yhtään. Oli ponilla jalat ihan hiestä märät. Siinä poni sitten steppaili ja yritti väistää sitä vettä. En tiedä onko sitä vedellä ikinä ratsastuksen jälkeen huuhdeltu. Eli oliko uusi juttu vai pelleilikö se vain? Pesun jälkeen Daalia meni heti piehtaroimaan kun tarhaan pääsi.


Olisiko jollain antaa vinkkejä miten saada kokematon poni ratsastettua pohkeilla läpi?

Muistutan teitä vielä kyselemään! 

25.7.2016

~ Koulurata, helppo C ~


Moikka!
Videota kun toivottiin, niin päätin nyt sen vielä tänne laittaa. En ole mitenkään muokannut sitä. Koska en jaksanut! Enkä halua. Ei sitä mitenkään tarvinnut muokata, laatu toki voi olla hieman huono, koska se on puhelimella kuvattu. Videosta ihan alku (tervehdys ja koko rata leikkaa) puuttuvat vain. Silloin siskoni ei vielä ollut kuvannut.

Tiedostan siinä omat virheeni, ne mitkä eilisessä postauksessa mainitsin. Ravista rikkominen laukalle ja  pysähdyksen unohtuminen. Ja se lopputie meni aika vinoon. Ne kohdat vain menivät omasta mielestäni huonohkosti. Mutta muuten olen edelleen tyytyväinen rataani! Toivottavasti tykkäätte videosta. 

P.S. KATSOKAA VIDEO TIETOKONEELLA. Toimii vain koneella.

24.7.16 Helppo C
                                 

Vielä muistutan teitä kyselemän. Kysymyksiä on tullut kivasti, mutta vielä pikkuisen lisää voisi tulla! Tai toki kun mielipidepostauksiakin toivottiin, niin antakaa aiheita niihin!

24.7.2016

~ Koulukilpailut ~


Moikka!
Tästä postauksesta tulee aika varmasti kuvapainotteinen, vähän tekstiä ja paljon kuvia!

Tänään mulla oli aamupäivällä koulukilpailut. Elämäni ensimmäinen Helppo C! Lauantai-iltana onneksi opin sen radan. Minulla oli vain yksi ilta aikaa opetella se rata! En kyllä hirveästi jännittänyt, vaikka olin ensimmäisenä vuorossa luokastani. Pieni jännitys toki oli, mutta ei mitenkään häiritsevä. Jännityskin hävisi verryttelyssä. Tuomarin lappu on minun mielestäni julman negatiivinen, kai se sitten meni aika surkeasti. Toisin omasta mielestäni meni hyvin. Paria virhettä lukuun ottamatta. Ne virheet olivat, että ensin Vikkan rikkoi ravista laukalle ja sen jälkeen unohdin vielä pysähdys-peruutuksen. Muuten omasta mielestäni meni niin hyvin kuin sen pystyin ratsastamaan. Vikkan oli reipas, energinen ja kuuulolla! Mutta lapussa luki "hevonen juoksi alta". Ja monessa kohtaan "ravi rauhallisemmaksi" Sitä minä kyllä kritisoin. Jos Vikkan oikeasti olisi juossut alta pois, niin en olisi pystynyt ratsastamaan kunnolla! Olisin siinä vaiheessa keskittynyt vain hevosen pidättelyyn... Kuuluuko hevosen sittten ravissa laahustaa? Ilmeisesti. Omasta mielestäni hevosen pitäisi liikkua kunnolla ja olla kuulolla.

Tulos:
Neljäs sija
Pisteet: 98/200
Prosentit 49%
Niin kauan olin hyvillä mielillä, kunnes sain sen lapun käteeni ja kun näin kuinka negatiivinen se lappu oikei oli. Kyllä kuulin sanomista, että rata olisi mennyt hyvin, itsekkin olen sitä mieltä! Eikä neljäs sija ole yhtään huono. Luokassamme oli kylläkin vain neljä ratsastajaa. Minulle sanottiin näin, että "olit neljäs, etkä viimeinen" Tuohan on ihan totta!
Näin tällä kertaa, ensi kerralla on pakko mennä paremmin! Parannettavaa olisi ainakin teiden suhteen, mutta todennäköisesti treenaaminen ei auta yhtään, koska kuitenkin näköni on niin huono. Että kulmat, voltit, ympyrät yms voivat olla hieman epätarkkoja. Omasta mielestäni meni hyvin, vaikka lappu sanookin ihan toista. Tein parhaani ja sehän on tärkeintä. Oma mielipide, on se parhain mielipide!

Minua alkoi ärsyttämään se kun voittaja mollaa itseään "hölskyin kuin perunasäkki, meni tosi huonosti" Ja mitä kaikkea muuta! Vastasin sille, että: "ainakaan, et unohtanut radasta mitään, toisin kuin minä. Etkä myöskään hölskynyt vaan näytit selässä tosi rauhalliselta" Miksi pitää valittaa, varsinkin kun tietää, että ratsasti paremmin ja lopuksi vielä on voitttanut luokan? Tuota käytöstä en ymmärrä! Jokainen tyylillään.


Isosiskoni kuvasi minun ratsastuksen videolle, haluatteko sen tänne?Näyttää aika säälittäviltä noi lyhyet tekstinpätkät, mutta kuvat oli vain niin hienoja, että piti laittaa paljon niitä tänne!
Nyt illalla, kun näitä kuvia tänne laitoin niin, Tuomarin arviointi-pettymys oli jo melkein kokonaan hävinnyt! Ei muuta kuin, kohti uusia haasteita! 

23.7.2016

~ Ratatreenit ~

Moikka,
Tänään oli ratatreenit, huomisia kisoja varten. Tunti sujui siihen nähden hyvin, etten ollut ehtinyt/voinut opetella rataa ajoissa ulkoa. Mutta onneksi minulla on tämä ilta aikaa opetella se rata. Ei se ollut edes loppujen lopuksi vaikea ratsastaa niin, että opetttaja huuteli mitä pitää tehdä missäkin kohdassa. Katsoin myös edellisen ratsastajan joka meni saman radan, niin sekin auttoi hieman.  Ja edellisissä kouluraatatreeneissä ratsastin myö He c-radan. Onneksi minulla oli tänään treeneissä Vikkan jolla kisaan huomenna. Niin on edes vähän tuntumaa hevoseen. Toki kyllä tunnen jo Vikkanin kun sillä olen ratsastanut ja kisannut jo aiemminkin.
 Omituista minusta oli se, että jännitin ennen treenejä.Koska en yleensä mitään treenejä ole jännittänyt. Jännitys kyllä hävisi kun pääsin hevosen selkään. 
 Rata ei ole vaikea, siinä on kaikkia mitä minä osaan. Ratsastajat kyllä tietävät radan. (te jotka kisaaatte)Voin kuitenkin vähän avata sitä rataa teille.-suunnanmuuutoksia
-Kolmikaarinen kiemuraura
-laukkaa ympyrälllä, suoralla ja suunnanvaihdossa
-voltti
-pysähdys ja peruutus
-askeleen pidennyksiä


Alkuverryttely: 
Tein jo heti alkuun pysähdyksiä ja käynnissä tempon vaihtelua. Alkuun Vikkan ei ollut pidätteille kuulolla, eikä pysähtynyt heti kun pyysin. Parin hitaan/huonon pysähdyksen jälkeen pysähdykset alkoivat sujumaan. Vikkan alkoi kuuntelemaan minua. Pysähtyi ja lisäsi vauhtia aina kun pyysin. Käyntiä menimme molempiin suuntiin. Ravissa tein vielä muutaman siiirtymisen ja pysähdyksen. Ravin halusin reippaaksi. Pieni pohkeiden puristus riitti aina välillä kun tuntui, että hiljentää. Vähän taivuttelin ja tein voltteja. Ravi tuntui molempiin suuntiin hyvältä, ja aktiiviselta.
 Laukassa sitten olikin alkuun hieman ongelmia. Laukkasimme pelkästään vasempaan kierrokseen. Laukka ei heti noussut. Vaan jouduin tekemään voltin ja lähtemään Riian perään. Ensin siis c-kirjaimen jälkeen kulmassa nostimme laukan, teimme keskiympyrän, ympyrältä palasimme uralle laukassa ja laukattiin L-kirjaimeen. Toinen laukka sujui sitten paremmin. Itseasiassa täydelllisesti. Laukka nousi hyvin, ja pysyi aktiivisena.
Lopuksi vielä kaksi laukkasivat jasillä välin  minä ja Riian ratsastaja menimme käyntiä uralla. Laukkoihin loppui verryttely.Rataratsastus:

Seuraavaksi aloimme ratsastamaan rataa. Ensin ratsastettiin Helppo c. minä olin toisena, eli ensin pääsin katsomaan ensimmäisen ratsastusta. 
Itselläni alkupysähdys meni hieman mönkään, pysähdyimme liian ajoissa. Kerran vain tuli, että mitä tehdään seuraavaksi ja jouduin pysähtymään. Mutta muuten rata sujui hyvin. Vielä pitää opetella se. 

Helppo B-ratsastaja lainasi minulta Vikkania niin sain hänen ratsunsa. Joka on talliimmme tullut uusi poni. Ponin nimi on Aada. Oli oikein mukavan oloinen loppukäynneissä. En oikein voi ponista hirveästi sanoa kun menin vain loppukäynnit. ikää en tiedä, mutta aika nuori kaveri vielä on.

Kuvat ovat kevään koulukisoista !

22.7.2016

~ Kysykää ~

Moikka!
Huomenna minulla on koulukilpailuja varten ratareenit. Hieman jännittää, koska minulla kerkiää oleemaan yhdet treenit ennen kilpailuja. Harmillisesti olin mökillä kun oli ensimmäiset treenit kisoja varten. Kilpailut ovat siis jo sunnuntaina. Onneksi paikka, talli, ihmiset ja hevonen ovat tuttuja. Nämä ovat minun kolmannet kilpailut ja toiset koulukilpailut! Näillä eväillä mennään! Treeneistä ja kisoista tulee postausta tänne.
Vaikka en osaa jännittäää päiviä ennen jotain tapahtumaa, niin tiedän, että jännnitän sunnuntai-aamuna siihen saakka kunnes kisat ovat ohi. Tai jos on tekemistä (kuten hevosen valmistus).Elokuun lopussa myös olen viikonlopun mittaisella estekurssilla. Odotan sitä innolla sitä kurssia, koska haluan oppia hyppämisestä lisää. Siitä sitten lähempänä lisää. 

No, mutta mennään kuitenkin nyt postauksen aiheeseen. Eli:
Haluauisin tehdä uuden kysymys-vastauspostauksen! Joten kysykää minulta kysymyksiä. Paljon kysymyksiä. Aihe on vapaa! Saa liittyä hevosiin, minuun tai ihan mihin tahansa. Minä sitten katson kysymykset jotka julkaisen. Aikarajaa ei ole. Vaan teen postauksen silloin kun kysymyksiä on tarpeeksi.
Toki saatte myös antaa ideoita jonkinlaiseen mielipide kirjoitukseen. Jos teitä kiinnostaa mielipidepostaukset. Yhden olen jo tehnytkin. Voit lukea sen tästä. Minua ainakin kiinnostaa lukea ja kirjoitella mielipide postauksia.
Tai voin vaikka molempia aiheita voin kirjoitella. Voin siis tehdä kysymyspostauksen ja mielipidekirjoitus postauksia. Muutenkin minulla on hirveä postausinto päällä. Haluaisin päivittää tänne koko ajan.

Tarvitsen:
-kysymyksiä
-Aiheita mielipide postauksiin.Pitää hyödyntää kesälomaa ja kirjoitella vielä enemmän tänne blogiin. Elokuussa palaan kouluun (hämeenlinnaan) joten silloin ei ole aikaa postailla. Eli postaustahti tippuu 1-2 kertaan viikossa.

19.7.2016

Ensimmäinen viikko

Moikka. Puput ovat olleet meillä nyt viikon. Olemme oppineet tuntemaan pikkukavereita jo aika paljon. Joten nyt voisin kertoa pupuista hieman enemmän. Molemmat ovat uteliaita. Lauantaina kun siivosin häkin niin eivät millään halunneet väistää kun haravoin häkin pohjalta märkää ja jo huonoksi mennyttä heinää pois. Molemmat vaan pörräsivät haravan ympärillä sekä haistelivat sitä. Varovasti sitten haravoin ja kuitenkin toisella kädessä yritin työntää/nostaa pupuja sivuun. Mutta puput tulivat aina vaan uudestaan haistelemaan haravaa.  Sain onneksi siivottua pohjan hyvin.

Luna on pupuista rauhallisempi ja rohkeampi. Lilja taas uteliaampi ja vilkkaampi. Lilja saa usein jotain ihmeen "spurttikohtauksia" pomppii, sladittelee ja juoksentelee vapaana ollessaan. Lunakin tekee niin mutta huomattavasti vähemmän.
Luna kun syö ruohoa niin Lilja saattaa korkeintaan minuutin välein srputtailla ympäriinsä. Alkuun luulin, että pupu säikkyy ohi meneviä autoja, moottoripyöriä sun muita. Mutta ei kuitenkaan säiky. Koska spurttailee muulloinkin kun joku auto menee ohi.
Sunnuntai-aamuna kun Lilja taas spurttaili ympäri aitausta niin törmäsi sitten pari kertaan Lunaan, joka mutustelee rauhassa ruohoa. Luna jää sitten hölmistyneenä katsomaan kaveriaan, että: "mitä sä oikein touhuat?"
Molemmat viihtyvät hyvin sylissä ja ovat kesyjä sekä hyvin käsitteltäviä.

Maanantaina lähdimme mökille ja puput pääsivät mukaan. Molemmat olivat ihmeissään kun lähdettiin liikkeelle. Lilja oli ihan rauhallisesti kuljetuskopissa, mutta Lunan sydän pamppaili niin kovaa, että tuntui kuljetuskopissa läpi omaan reiteen. Mökillä kuitenkin Luna oli rennompi kuin Lilja. Molemmat oli heti uteliaina tutkimassa uutta mökkihäkkiään. Ja ovat tänään tykänneet olla siellä, vaikka olemme koittaneet haluaisitko tulla ulos häkistään. Iltaa kohden tulivat uteliaina ulos syömään nurmikkoa.

Tiistaina paikka oli sen verran tuttu jo, että olivat heti haluamassa ulos häkistä. Aloimme myös rakentamaan pupuille mökille omaa ulkohäkkiä. Tänään myös tuttujamme kävi meidän mökillä ja heidän kissa oli mukana. Eikä puput olleet yhtään moksiskaan kissasta.


17.7.2016

~ turvallisuus ennen kaikkea ~

Moi!
Pari päivää sitten tein tänne postauksen maastoretkestäni ponien ja isosiskoni kanssa. Voit lukea sen tästä linkistä.  Silloin oli se kaahari autoilija. Nyt minä haluaisin hieman puhua turvallisuudesta, sekä ratsukoista liikenteessä, omasta näkökulmastani tietenkin. Nämä ovat vain minun omia henkilökohtaisia ajatuksiani. Enkä nyt ota kantaa esim, kaupungissa ratsastukseen. Koska siitä ei ole kokemusta. Vaan puhutaan niistä pienemmistä teistä.
Vaikka minun mielestäni hevosella ei kuulu ratsastaa kaupungissa, niin nämä kuuluu myös sinne! Koska täytyyhän autoilijoiden huomioida muut autoilijat, kävelijät, pyöräilijät yms. Niin täytyy se hevonenkin huomioida! Toki eihän kukaan voi autotiellä (kaupungissä ratsastaa). Ainakaan minun mielestäni kaupunkiin ei kannata mennä ratsastamaan säikymmällä hevosella tai ponilla.


Suurin osa autoilijoista kun näkevät ratsastajan hiljentävät vauhtia, meidänkin kohdalla pari autoilijaa oikein pysähtyivät. 

Mutta sitten ovat ne idiootit. Jotka kaahaavat ohi vauhtia hiljentämättä! Käytännössä melkein ajavat päälle, ainakin minun kohdallani! 

Jos autoilija näkee liikenteessä ratsastajan:

-Pitää hiljentää vauhtia, ja ajaa ratsukon ohi tarpeeksi hiljentäen. Autoilijat kun eivät tunne sitä sinun ratsuasi. Sen takia eivät tiedä mistä se voi säikähtää, vain omistaja/ratsastaja tuntiessan tietää. 

Jos autoilija ei hiljennä vauhtiaan ratsukon nähdessään:

-Hevonen/poni voi säikähtää

-Ratsastaja voi säikähtää (minä ainakin säikähdin)

-Onnettomuus syntyy helpommin kun hevonen säikähtää ja säntää pakoon, joko sen auton alle tai jonnekkin muualle. Silloin ratsastaja putoaa helpommin ja itse voi loukkaantua. 

-Toki jos olet hyvä ratsastaja voit onistua pitämään hevosen/ponin käsissäsi, ettei hevonen pääse karkuun. Mutta se riippuu ihan siitä paljon hevonen säikähtää ja kokeeko se, sen autoilijan uhkana.

-Myös hevonen voi olla tottunut liikenteeseen eikä edes säikähdä.Toki ratsastajalla on myös oma vastuunsa liikenteessä. Et esimerkiksi voi ratsastaa väärällä puolella tai keskellä tietä. Ja ratsastajan kannattaa siirtyä käyntiin nähdessään autoilijan. 

Pyydän kaikkia autoilijoita huomioimaan hevoset liikenteessä.

16.7.2016

~ Postaushaaste ~

Päätin, nyt ensimmäisen kerran osallistua Jalustinnetin postaushaasteeseen. En ole aiemmin osallistunut, mutta kun oli sen verran kiva ja helppo haaste, niin päätin osallistua!


JATKA LAUSEITA:


Lempi askellajini… Laukka tietenkin

Lähestyessäni estettä… Jännitän, mutta myös yritän unohtaa esteen koon, vaikka ei olisi mitekään iso

Tallilla pelkään… kaikenlaisia hyönteisiä ja ötököitä
Hevosmaailmassa en ymmärrä…toisten arvostelua

Unelmieni hevonen… Suomenhevonen, joka on reipas ja rauhallinen.

En pidä hevosista, jotka… ovat laiskoja


Hevosenhoitaja… on tärkeä apu kisoissa

Jos taivaalta tulee vettä kaatamalla, ja minulla on tunti kentällä…laitan sään mukaiset varusteet ja menen tunnille

Vahvuuksiini ratsastajana kuuluvat muun muassa…tippuminen,  :DJos olen yksin tallilla, kun sähköt menevät, niin…menen ulos, sanon myös tallin omistajalle siitä

Ratsastusleirit… ovat kivoja. Vaikken ole ollut kuin parilla leirillä.

Leikkituntien idea… leikkiä ja pitää hauskaa. Sekä rakentaa luottamusta hevoseen ja harjoittaa tasapainoa. Leikkitunnit ovat myös tosi rentouttavia.
Maastoilu on parhaimmillaan… rentouttavaa, tosi ihanaa. Ja hauskaa!

Aina, kun putoan…Kysyn, että: "pitääkö tuoda kakkua?" Nousen vaan hti takaisin satulaan! Jonkun takia myös rupean jännittämään, että ptoan uudestaan.