31.12.2016

Ratsastuskuulumisia

Moikka! Ompas tosi kiva taas vaihteeksi kirjoittaa teille postauksia. Joulukalenteri oli ja meni ja nyt jatkuu taas ratsastuspostaukset. Ja suunnitelmissa olisi jotain uutta myös. Tähän alkuun ajattelin, että kerron mitä ollaan tehty joulukuun ratsastustunneilla! 

Tunneilla olemme siis koulussa keskittyneet, istuntaan, tasapainoon, sekä pohje apuihin ja niiden käyttöä. Pohjeapuja treenasimme lännenratsastustyyliin. Joka oli yllätävän vaikeata. Olen myös mennyt muutaman kerran viime aikoina ilman satulaa. Sekä ilman jalustimia. Esteillä harjoittelimme lähestymistä ja myötäystä. Esteenä meillä oli silloin yksi kavaletti. Jota ylitimme laukassa ympyrällä. Kentän kunto myös on ratkaissut paljon, viime aikoina on ollut sen verran jäinen ja kova, ettei olla voitu joka tunnilla laukata.


Olen ratsastanut joulukuussa Ritalla ja Vikkanilla vuorotellen.
Ritan kanssa tunnit on sujunut vaihtelevalla menestyksellä. Toisinaan se yritti possuilla ja kuskasi minua satanolla, minne sattui. Mutta hetken "taisteltuani" sen kanssa lopputunti sujui ihan hyvin.
Vikkanin kanssa yhteisymmärrys toimi ja tunnit sujui hyvin, Osa tunneilla olleista tehtävistä on sujunut hyvin ja osa taas heikommin. Mutta silti kaikki on ollut hyviä harjoituksia.

31.12.2016

Pahooittelut, että postaus tulee näin myöhään, mutta sain kuvat vasta äskettäin.

Tänään ratsastin Vikkanilla, tunti sujui samoilla linjoilla,, mitä tuossa jo alkuun luettelin. Eli taivutuksai, asetuksia, istuntaa.

Alkukäyntien jälkeen aloimme tekemään kiemurauraa tms. Se ei ollut normaali kolmikaarinen kiemura rata, vaan hieman erilainen. Alkuun käynnissä oikeaan kierrokseen ja seuraavaksi ravissa, lisäten l-päätyä kohti voltti käynnissä. Vaihdoimme myös suuntaa vasempaan ja siinäkin teimme tätä samaa tehtävää ensin käynnissä ja lopuksi ravissa ja l-päätyyn käytisiirtyminen sekä voltti.


Kun olimme ratsastaneet samaa tehtävää molempiin kierroksiin, oli välikäyntein vuoro. Välikäyntien jälkeen pääsimme vihdoin pitkästä aikaa laukkaamaan.


Laukkasimme keskiympyrällä. Ensin vasempaan kierrokseen ja sen jälkeen oikeaan kierrokseen. Ympyrälllä olimme siis aina pari kerrallaan. Laukat sujui molempiin kierroksiin hyvin. Nostot tuli hyvin, varsinkin oikeaan eli vaikeaan kierrokseen.
Laukkassa huomasin, että Vikkanilla on kerrtynyt energiaa, kun ei millään malttanut edes vuoroaan odottaa. Vauhti kiihtyi todella reippaaksi, mutta silti hevonen pysyi kuulolla, kun tein välillä puolipidatteitä, ettei tule törmäystä.


Laukkojen jälkeen tuli hetki aikaa kävellä, kun opettaja nousi hetkeksi yhden hevosen selkään. Mutta tämän jälkeeen, jo aika pian oli loppuravien vuoro. Kun nostin ravin, niin heti piti ottaa Vikkan käyntiin, kun kiihdyttti ravia ja seuraavaksi olisi tullut pukkilaukkaa. Joten hetken vielä kävelin lisää ympyrällä. Lopuksi mentiin vielä pari rauhallista ravikirrosa ympyrällä.  Jatkuvasti tehden puolipidätteitä, hevonen pysyi rauhallisena.
Loppuun vielä loppukäynnit.

Tämmöisiä ratsastuskuulumisia tällä kertaa. Toivottavasti tulisi pakkasta ja lunta, jotta pääsisimme laukkkaamaan ja kuulemma myös hyppäämään, ainakin kavaletteja.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

28.12.2016

Kuvasaldoa tältä vuodelta

Moikka! Tässä teille kuvia 2016 vuodelta. Suurin osa on jo ollut täällä aiemmin, mutta osa ei. Laitoin kuvat vuodenaika järjestykseen. Kaikki kuvat on itse ottamiani puhelinkuvia. Loppuvuotta kohden kuvien otto väheni, kun puhelimen kamerani ei enään suostunut tarkentamaan. Kuvia on sitten kertynyt toositosi paljon!


P.s. seassa on yksi ennenjulkaisematon kuva, eli en ole julkaissut sitä vielä missään. Keksitkö mikä kuva on kyseessä?


1.

2.

3.

Kesä-heinäkuu:
Tämä on ehdoton oma lemmparikuva
4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12

13.

14

15.

16

17.

18.

Elo-Joulukuu
19

20.

21.

22.

23.

24.
Marras-Joulukuu

25.


26

27
28

29
Löytyikö suosikki kuvaa?

24.12.2016

Joulukalenteri luukku 12

Moikka! Tässä joulukalenterin kahdestoista ja samalla viimeisessä luukussa kurkataan menneeseen blogivuoteen. Mitä toki on vielä vähän jäljellä. Käydään hieman läpi postauksia, blogiin liittyvissä asioissa.

Postaukset: Aktiivisuus oli vaihtelevaa. Toisinaan tuli postauksia enemmän ja toisinaan vähemmän. Riippui ihan siitä miten keksin postausideoita. Postausten laatu parani viimevuoteen nähden huimasti. Ainakin omasta mielestä. Vielä emme voi laskea postausten lopullista määrää, koska Joulukuu on kesken ja varmaan kalenterin jälkeenkin tulee postaus tai pari.

Lukija määrä on kasvanut kivasti. Tervetuloa kaikki uudetkin lukijat!

Kommetteja tulee vaihtelevasti. Toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän, joskus ei ollenkaan. Mikä on ihan ymmärrettävää. Haluaisin päästä lukijoiden kanssa keskusteluyhteyteen. Aina kun saan kommentin, niin vastaan niihin.


Kuvia blogiin tulee aina. Välillä vanhoja monta kertaa olleita kuvia, mutta yleensä (mihin aina pyrin) haluan laittaa uusia kuvia. Aika paljon laitan puhelinkuvia, koska rn vielö omista kameraa. Nyt viime aikoina olen saanut kameralla otettuja ratsastus kuvia tänne.


Blogi sai myös omat facebook-sivut. Jota päivittelen kuvien ja linkkaamalla blogin sinne uuden postauksen tultua julki.

Blogin instagramissa meni marraskuun alussa 200 seuraajaa rikki. Mikä on hieno luku, koska edes omalla henkilökohtaisella instagramilla ei ole niin paljoa seuraajia. Kiitos kaikille ketkä seuraavat @teamsuomenhevosia. En edes ajatellut tiliä perustaessani, että siellä olisi yli 200 seuraajaa noin vuosi tilin perustamisen jälkeen.

Opein tekemään jonkinlaisia bannereita tänä syksynä. Malli esimerkkinä toimii tuotalvinen sekä edellinen syksyinen banneri.Hyvää Joulua kaikille!


22.12.2016

Joulukalenteri luukku 11

Apua nyt jännittää. Sillä linkkaa blogisi-postaus olikin vaikeampi toteuttaa mitä kuvittelin. Kaikki linkatut blogit olivat niin upeita sisällöltään sekä ulkoasuiltaan, että oli vaikea valita viittä blogia.

Valituista blogeistä otin bannerin sekä esittelytekstin ja sen jälkeen oli se vaikein osuus eli arvostelu. Kiitos vielä kaikille bloginsa linkanneille, niinkuin jo sanoin kaikilla oli tosi upeita blogeja! • Olen Ella, 18-vuotias tyttö Tampereelta. Omistan siskoni kanssa Pysteliina nimisen suomenpienhevostamman ja sen 19.6.2016 syntyneen orivarsan, joista kerron blogissani. Lisäksi blogiin mahtuu mukaan liikutushevoseni Nessa sekä viisi kissaamme.

• Pysteliina on 20-vuotias ex-ravuri, jonka olen omistanut isosiskoni kanssa yli viisi vuotta. Pyste astutettiin kesällä 2015 Tosi-Romeolla ja 19.6.2016 se varsoi ensimmäisen oman kasvattimme.

• Pysten Prinssi on ensimmäinen oma kasvattimme, 19.6.2016 syntynyt suomenhevosori. Blogissa pääset seuraamaan Prinssin kasvua komeaksi ratsuksi.


Tätä blogia olen seurannut jo hetken, kun kaipailin suomenhevosiin painottuvia blogeja lukulistaleni. Blogissa seikkailee suloinen varsa.

*Hieno ulkoasu. Yksinkertainen ja selkeä!
*Upeita kuvia sekä selkeää tekstiä. Sopivasti sisältöä.
*Söpö varsa
*Kaunis suomenhevostamma Pysteliina
*Blogi voisi olla hieman aktiivisempi

Blogiin pääset tästä
Olet saapunut lukemaan connemaratamma Pennin arkielämää. Blogia kirjoittaa kiitettävän laajan huumorintajun ja taiteellisen luonteen omaava nainen, Janita. Kuvapainoitteisia postauksia, ponimaista menoa ja ennen kaikkea ystävyyttä!

Tässä on (itselleni) ensimmäinen blogi jossa on adventtijoulukalenteri!

*Blogissa on paljon hienoja kuvia
*Lyhyitä tekstikappaleita, mikä on omasta mielestäni hyvä. Kun itse en ainakaan jaksa lukea 10 riviä pitkiä kappaleita.
*Yksikertaisen kiva ulkoasu ja upea banneri!
* Postauksia tulee noin kerran viikossa.*Blogia kirjoittelee 17-vuotias lukiolaistyttö ja päätähtenä nähdään lv-tamma, joka opettelee ratsun aakkosia.

Myös ttä blogia luen.

*Ihana ulkoasu
*Upeat kuvat ja mukaansa tempaseva teksti
*Blogissa näkyy selkeästi miten hevonen on kehittymyt muutaman kuukauden sisällä.
*Postauksia voisi tulla hieman useammin
*Tekstiä voisi kappaleittaa hieman enemmänPandaksi kutsuttu 1995 syntyinen heppayttö. Lisää tietoa saa liittymällä lukijaksi ja seuraamalla blogia. :)
(Tämä pätkä oli blogiini tullut esittely, joka kertoo ehkä hieman enemmän)
21-vuotias ratsastuskouluoppilas kertoilee tunneista ja kisoista, mukana myös yksityisiä hevosia ja itsenäistä ratsastusta. Välillä kuvapostauksia hevostapahtumista. Postaan noin kerran viikossa, välillä harvemmin ta useammin. :)

*Ihana talvinen ulkoasu.
*kivoja kuvia niin ratsastuksesta kuib hoitotilanteista.
*kerrotaan mielenkiintoisesti ratsastustunneista.
*Blogissa voisi olla sivupalkissa selkeämpi esittelyteksti blogisi sisällöstä.
*postauksia tulee noin kerran viikossa.

20.12.2016

Joulukalenterri luukku 10

Vuonna 2016...

...Tipuin kolme kertaa hevosen selästä.

...Menetin pikkusiskon.

...Olin kaksissa estekisoissa.

...Olin kaksissa koulukisoissa.

...Ratsastin ilman satulaa

...Saimme kaksi pupua.


...Sain uudet aurinkolasit.

...Sain uudet silmälasit.

...Nauroin.

...Itkin.

...Menetin hermot aina välillä.

...Rohkaistuin esteillä.

...Kävin linnanmäellä.

...Kävin piknikillä.

...Serkkuni kanssa yökyläiltiin toistemme luona.

...Tutustuin uusiin ihmisiin.

...Kävin Pelicansin peleissä.

...Pidin hauskaa kavereideni kanssa.

...Aloitin "nyt kasvatetaan hiuksia-projektin.

...En ostanut uutta puhelinta.

...Kehityin ratsastuksessa.


...Aloitin valmennukset. Puhun niistä kuitenkin ratsastustunteina.

Tässä oli tämä Joulukalenterin kymmenes luukku, toivottavasti tykkäsitte.