24.1.2021

VIIKKO 3

Tässä teille taas viikon kolme kuvat ja kuulumiset. Viikko on ollut oikein tapahtumarikas. 

Maanantaina ratsastustunnilla menin Vikkanilla. Vikkan oli aivan super maanantaina. Tehtiin avoja pituushalkaisijalla käynnissä ja ravissa. Sain ne sujumaan toosi hyvin, kuin ajatuksen voimalla. Mutta ehkä siinä vaikutti se, että mua edeltävällä tunnilla Vikkanilla ratsasti yksi aika kokenut ratsastaja. Eli, sain hyvin verrytellyn hevosen Laukoissa Vikkan innostui tuttuun tapaan, jonka seurauksena siirtymät oli aika hätäisiä.😅❤
Ratsastustunnin jälkeen jäin auttaa iltatallissa. Pussitin heinää, jaoin ruuat ja lakaisin käytävän. Vein myös yhdet varusteet jotka joku oli unohtanut. Jouduin toki jättämään suitset satulatelineeseen roikkumaan koska kyseisen ponin suitset on sen verran ylhäällä etten näe lukea ponin suitsia paikkaa ja siinä oli muutama tyhjä suitsikoukku.
Aamukahvit on ollut kiva juoda valostuvassa aamussa.
Tuli piipahdettua myös tiistaina Lahdessa työvalmentaja tapaamassa. Laitettiin yhteen päiväkotiin työharjoittelupyyntö ja ensi viikolla pääsen sinne käymään. Katsotaan jos sinne pääsisi töihin.
Näin myös serkkuani keskiviikkona. Käytiin kävelyllä ja olin hetken aikaa hänen luona. Alkaa aurinko olla sen verran kirkas, että saa kaivaa taas aurinkolasit esiin. 
Tuli käytyä Lahdessa tapaamassa työvalmentajaa. Kovasti oon yrittänyt töitä löytää, mikä on hankalaa ollut. Perjantaina näin ystäviäni. Ja kyllä otin kaksi lähes samanlaista kuvaa Torilla eri päivinä toki. Kävimme syömässä Mamma Mariassa, pikkuveskulla katsomassa valotaideteoksia, koska Lahti on ympäristöpääkaupunki 2021 niin avajaisviikkona oli noita valo- ja ääniesityksiä. Siellä ei kyllä kauan oltu, mutta olisi ollut kiva kiertää toi kokonaan. Lopuksi kävimme myös vielä Amarillossa kaakaolla.

Meillä oli oikein mukava päivä. Muutenkin tämä viikko on ollut tosi kiva. 
Menin mun viikon molemmilla tunneilla Vikkanilla.
Tänään lauantaina menin myös tunnilla Vikkanilla ja tehtiin ympyrällä voltteja, pysähdyksiä ja peruutuksia käynnissä ja ravissa. Volteilla taivutettiin aina hevosta banaanksi. Yhden ympyrän aikana tehtiin siis neljä volttia. Ravia mentiin ilman jalkkareita. Loukattiin myös muutama kierros ympyrällä tehden aina kerran kierroksessä käynti siirtyminen ravin kautta.
Laukkojen jälkeen jatkettiin ravityöskentelyä. Alkoi jo olla aika hämärää, jotain menin vahingossa sitten kanisterin ohi missä piti tehä voltti. Ope sit kysy et nään eteeni. Vastasin että en. Johon hän totesi "kestä hetki, kohta lopetetaan" Eikä laittanut enää valoi kentälle. Onneksi on kuitenkin lunta mikä vähän helpottaa. Lopuksi vielä käytiin läpi kehittämiskohteita mitä aletaan seuraavaksi treenailla. Ja näistä vuoden tavoitteista tuun kertoo blogin puolella taas, kun saan koneen suurennuksen kuntoon. 

ja Pikku vinkki. Talvella ei kannata pestä talli vaatteita samana päivänä kun menee tallille. Tulee kylmä. Nyt oon molempina iltoina jäänyt auttamaan iltatallissa ja se on ollut mukavaa puuhaa, vaikka ehkä hieman raskasta kun sitä ennen juurikaan ole tehnyt. Säkitin ja jaoin heinää ja annoin kauraa hevosille. Haettiin myös kakarat (parivuotisia varsoja) talliin. Lopuksi lakaistiin vielä lattia.

17.1.2021

VIIKKO 2 PAKKASPÄIVIÄ & SILMÄPOLIREISSU

Viikon kuvat ja kuulumiset! Tämä postaustyyli tulee nyt palaamaan tänne blogiin. Toivottavasti tykkäätte. Tiistaina näin ystävääni ja käytiin Kärkkäisellä. Ostin muun muassa uudet talviratsastussaappaat. Sillä nykyiset kengät alkaa olee jo loppuun käytetyt. Ne on ollut käytössä jo 10 syksyä ja talvea. Jos menis vielä nää pakkassäät.Tällä viikolla oli tosi kaunista, kun aurinko paistoi, vaikka oli tosi kylmä. Kylmimmän päivät vietin sisällä. Kohta saa taas kaivaa aurinkolasit esiin. Helmi vauva oli väsynyt yhtenåbpöivånå ja lohkoihin koko päivän tunnelissaan. Seuraavana pöivänä taas jaksoi temmeltää..
Olin taas silmäpolilla. Juteltiin näönkuntoutuaohjaajan kanssa mm tietokoneen päivittåmisestä tai oikeastaan korjauspäivityksestä kun suurennus ohjelma ei toimi kun tietokone päivittyi. Tietysti myös muutenkin näin tilanteesta juteltiin.
Ilmeeni kun ei ole ilmettä. Olin taas arvannut että taksitilaus viestillä häviää jonnekkin. Sitten soitin taas että missä lue kyyti vai eikö tilaus taaskaan tullut läpi. Tuttuun tapaan tein taas lähtöä tallille. 
Tällä viikolla olin ratsastamaan maanantaina ja sunnuntaina. Lauantaina oli vielä niin kylmä että tunti siirtyi sunnuntaihin. Mutta tänään sunnuntaina oli jo leudompaa ja tuli jopa kuuma ratsastaessa.

Riia oli tänään, maanantaina hyvä. Aluksi tehtiin perus pysäytyksiä ja pääty-ympyrällä taivuteltiin ja tehtiin voltteja käynnissä ja ravissa. Väistöt sujui paremmin kuin eilen, sunnuntaina. Mun oma käsikin pysyi rentona, enkä jäänyt samalla lailla ohjaan liikaa kiinni. Laukannostot oli taas vähän hätäisiä, kun hevonen oli aika reaktiivinen.

Kolmatta päivää satulassa peräkkäin, niin oli jo vähän takalisto kipeenä, tai sitten vain tunsin istuinluuni selkeämmin.

Tunnin jälkeen pussitin heiniä ja annoin Väiskille iltapuuronsa. Miten on tykkäät teko tallitöistä? 
Tää on varmasti maailman parhain näkymä? ❄🐴😍

Tänää sunnuntaina oli kyl super kiva sää ratsastaa, eikä ollut edes kylmä, päin vastoin hetkittäin tuli kuuma.
Viivin kanssa tehtiin voltteja, ympyröitä ja pysähdyksiä. Eli taivuttelin aika lailla koko ajan. Laukannostoja otettiin ympyrällä ja laukattiin puoli ympyrää. Viivi oli aika kiva, vaikka hepoilla ollutkin 3pv vapaata.


10.1.2021

VIDEOINTI KOULURATSASTUSTUNTI


Heippa ja oikein mukavaa tammikuuta! En nyt oikein keksinyt mitään nasevasti otsikkoa, mutta toivottavasti löydät kuitenkin tän postauksen pariin. Tällä kertaa saatte videopostauksen tänne blogiin. 

Olin tänään ratsastamassa Riialla. Jatkettiin vähän lauantain tunnista. Tehtiin pysähdyksiä käynnistä ja ravista. Sekä koottiin ravia kanistereiden kohdalla. Meinasin välillä unohtaa ratsastaa ja valmistella hevosta tehtäviin ja välillä taas himmailin vauhtia, jotta sujuisi helposti. Myötääminen myös edelleen treenauksen alla, että saisin kättä rennoksi. Kädet ja jalat pysyi hyvin paikoillaan tänään. On niitä viime vuonna treenattukkin. Laumassa keskityttiin nostoihin, että laukannostot olisi hyvät. Siinä myös koottiin ravia ennen nostoa. Laukkojen jälkeen otettiin vielä väistämättä, jotka ei oikein hyvin onnistunut kun Riialla oli meno päällä laukkaamisen jälkeen.

Tunnin jälkeen katsottiin vielä opettajan kanssa näitä videoita miten tehtävät ja tekemiset sujuivat ja siinä meillä olikin hyvää keskustelua. Se oli hyödyllistä ja oikein mukavaa keskustella, kun sai monenlaista vinkkiä ja ajatusta miten lähteä jatkossa jatkamaan.

Maanantaina, eli huomenna jatketaan taas Riian kanssa, ainakin treenaillaan vähän raipan käyttöä, että miten sitä käyttää pohkeen apuna. Että raipan käyttö tulee luontevasti, eikä se ole häiritsevä kapistus ja että siitä saisi hyvän hyödyn tehtävien onnistumiseen.