26.11.2016

Vikkanilla tunnilla

Moikka! Olin tänään tuunilla yllätysyllätys Vikkanilla ja menin myös tälläkin kertaa ilman satulaa. Työskentelimme alku- ja loppukäyntejä lukuunottamatta ympyröillä. Vikkan oli alkusi hieman laiska, mutta pienen patistelun jälkeen hevonen liikkui koko tunnin reippaasti eteen ja itsellä oli välilllä hankaluuksia tasapainonn säilyttämisessä.Aluksi siis taivutimme ja asetimme hevosia ensin ulospäin (eli kentän aitaa kohden) ja seuraavaksi sisäänpäin taivutuksia ja asetuksia. Tässä vaiheessa olimme jo jakautuneet ympyröille. Vuorottelimme siis näitä taivutuksia. Taivuttelimme ja asettelimme hevosia molemmpissa kierroksissa. Myös vielä ravissa taivuttelimme hetken. Itse kyllä jätin ravissa taivuttelut pois, koska enemmän keskityin siihen, että hevonen ravaa sen verran, että pysyn selässä. Teimme myös pysähdyksiä.

Ravissa myös teimme askeleen lyhennnystä.  kentällä oli kaksi kiintopistettä L-kirjain kentän päädyssä ja kentän keskikohta joissa piti hidastaa ja lyhentää ravia, mutta minä otin niissä kohdissa käyntisiirtymisen. Teimme näitä askeleen hidastuksia ja siirtymisiä myös molempiin suuntiin.Ympyrällä myös laukattiin. Ensin vasemmassa kierroksessanostettiin kentän keskipisteellä laukka ja laukattiin puolikas ympyrä. l-kirjaimessa siirryttiin raviin ja ravattiin toinen ympyrän puolikas. Laukat sujui hyvin, mutta monesti laukan jälkeinen ravi oli haastavaa, kun ei ollut satulaa niin oli tasappainon kanssa hakemista. Selässä pysyin kuitenkin sen suurempia ongemlmia.
Laukkojen välissä oli pienet välikäynnit jonkä jälkeen jatketitin laukkaamista oikeaan kierrokseen.
Oikeassa kierroksessa alkuun Vikkan ei meinannut nostaa laukkoja, mutta kyllä ne sieltä nouusi. Nyt myös laukkojen jälkeinen ravi oli jo helpompaa. Muutaman nostojen jälkeen jatkoimme laukkaa kokonaan ympyrällä parin kierroksen verran.

laukkojen jälkeen oli loppuravien vuoro. Ravasimme jo nyt koko kenttää käyttäen. Alkusi otin muutaman ravi-käynti siirtymisen, kun Vikkan olisi halunnut vielä laukata. Hyvän ravipätkän jälkeen, kun hevonen oli rento niin sai siirtyä käyntiin. Vikkania ei oikein rennoksi saa ilman satulaa ratsastaessa. Herkkä hevonen kun on. Siirsin hevosen käyntiin heti kun ravi oli mukavan rauhallista.  


Tunti sujui kivasti vaikka laukasta raviin siirtymiset ympyrällä oli alkuun haastavia. Hyvin ne kuitenkin sujui. Loppua kohden ne rupesivat sujumaan ihan hyvin. Pari viimeistä siirtymistä sujui hyvinn. Onhan tässä se hyvä puoli, että tasapaino kehittyy. Vikkan oli tällä tunnilla rauhallisempi, verraten edellistä tuntia. (Viikko sitten lauantaina.) Liikkui hyvin eteen, mutta ei kuitenkaan kaahottanut yhtä paljoa kuin viimeksi. Saattaen osiksi johtua siitä, että oltiiin melkein koko tunti ympyrällä.


Muistakaahan, että joulukalenteri alkaa enis viikolla, joten tää oli viimeine postaus ennen kalenteria. Muutenkin varmaan paussilla nämä tuntipostaukset. Riippuen toki miten kalenteri tulee, kun en haluaisi julkaist akhat postasuta saman päivän aikana. Laskujeni mukaan kahtena lauantaina ei tule joulukalenteria, niin jos olen silloin tunnilla niin teen tuntipostaukset. Joulukalenteri tulee siis jokatoinen päivä.

Mukavaa lauantai ilta-päivää kaikille!

21.11.2016

Minun viikonloppuni

Moikka! Nyt alkaa mun viikonloppu. Tällä hetkellä, alkaessani kirjoittamaan tätä postausta, olen bussissa matkalla lahteen. Bussimatkan ajan kuuntelin musiikkka, juttelin kavereille ja tätä kirjoittaessa. Lahdessa olin kahden jälkeen, melkein puoli kolme vasta perillä. Tämän päivän suunnitelmat  onkin jo täällä mainittu, mutta näen Veeraa, menemme peliin ja olen yhden yön Veeralla. Peli alkaa 18.30 ja sitä ennen pitäisi kuvailla, käydä kaupassa, tehdä ruokaa ja syödä. 
Loppujen lopuksi emme kerenneet kuvailemaan ollenkaan. Ostimme ruuat, kävelimme Veeralle, teimme ruokaa, söimme makaroonia ja nakkeja sekä vihanneksia. Ruokailun jälkeen Veera lähti ulkoiluttaa Elmoa (koiraansa) ja minä jäin tiskaamaan. Puoli kuusi lähdimme linkulla Isku areenalle. Peli loppui yhdeksältä, jolloin lähdettiin kävelemään Veeran kotiin. (Pelicans hävisi sen pelin, muutenkin ekaa erää lukuunottamatta surkea peli.) Emme jaksaneet puolta tuntia odottaa bussia. Oltiin noin puoli kymmenen  perillä. Syötiin iltapalaksi leipää, jugurttia ja mehua, tehtiin peti mulle, 
ulkoilutettiin vielä Elmo iltalenkillä ja iltapesut ja nukkumaan.Tein teille snäpillä videon.

Lauantai:
Aamulla meinattiin nukkua pommiin. Veeralla oli kello soimassa viisitoista yli seitsemän ja mulla puoli kahdeksalta. No Veera oli ohittanut kaksi herätystä. Omasta herätyksestä en tiedä oliko itsestään sammunut vai olinko itse unissaan sammuttanut. Heräsin onneksi varttia vaille kahdeksan herätykseen. (Se oli viimeisin herätys ja alkuksi luulin, että se on Veeran ensimmäinen herätys.) Siinä vielä loikoiltiin kahdeksaan saakka. Koska väsytti. Juotiin kahvia ja syötiin aamupalaksi leipää ja jugurttia, puettiin vaatteet päälle ja yhdeksän jälkeen lähdettiin kävelemään torille. Bussini lähti hollolaan 9.45. Hollolassa olin viisi yli kymmenen ja odotin noin kymmenen minuuttia jatkokyytia kotiin.
Kotona olin vähän ennen puoli yhtätoista ja kun ratsastustuntini oli aikastunut tunnilla, niin en kerennyt muuta kuin vaihtamaan tallivaatteet ja lähteä tallille. Tunti alkoi kahdeltatoista. Onneksi kerkesin siihen tunnille. Tuntipostauken voit lukea täältä. Ratsastustunnin  jälkeen lähdin puoli kahden jälkeen kotiin, kun olin hoitanut hevosen. (Sekä tietenkin varusteet) Kotona vaihdoin vaatteet, söin, kirjoitin ratsastustunti-postauksen sekä tätä viikonloppupostausta. Nyt kuuntelen musiikkia. Kävin pupujen luona, imuroin vielä huoneen sekä kuuntelin Pelicansin peliä radiosta. Jonka ne tällä kertaa onneksi voitti. Illalla oli vielä sauna.
Sunnuntai olikin pelkästään oleskelua kotosalla. Olin aamupäivällä pupujen luona. Moni varmasti huomsi sen jo snäpissä. Päivällä selasin somet läpi ja katselin youtubesta videoita. Lueskelin myös blogeja. Illalla pakkasin repun valmiiksi ensi viikkoa varten Hämeenlinnaan. Menin myös kuuden aikoihin illalla pupujen luokse, kun leikkasimme Lunalta tassujen kynnet. Suunnittelimme myös luokkakaverini kanssa huomisen viikonaloitus jutun. Yleensä opettaja tekee sen, mutta nyt se antoi tehtävän opiskelijoille.

Huomaa kyllä, että on ollut tekemistäyteinen viikonloppu. Olen ollut iltaisin tosi väsynyt ja tänään (sunnuntaina) olisin varmasti mukkumut pitempääkin kuin puoli kymmeneen jos ei olisi herätetty. 

19.11.2016

Ilman satulaa

Moikka. Tänään menin vaihteeksi Vikkanilla ilman satulaa. Vikkanin ollessa kentällä jo, autoin yhtä roista ratsastajaa ja harjattiin hänen ratsua.


Alkukäynnissä keskityttiin hyvään istuntaan.  Alkukäyntien jälkeen rupesimme työskentelemään käynnissä ja ravissa. Aloitimme vasemmassa kierroksessa tekemään kolmikaarista kiemurauraa ja r-pitkäsivu mentiin ravissa. Aloitimme kolmikaarisen kuemurauran tekemisen aina c-päädystä ja l-päädyn kulman kohdalla nostettiin ravi. Kiemurauran kaarissa piti asettaa ja taivuttaa hevosta. Kolmen kiemurauran jälkeen siirryimme kokonaan raviin. Jatkoimme kiemurauran ratsastamista ravissa. Vaihdoimme suuntaa ja teimme kolmikaarista kiemurauraa oikeaan kierrokseen. Oikeassa kierroksessa myös lisäsimme töttöröiden väliin kolmen askeleen käyntisiirtymisen. Lopuksi vielä ravattiin uraa pitkin ja tehtiin suunnan vaihtoja koko rata leikkaalla.


Tehtävä sujui hyvin käyntisiirtymiseen saakka. Vikkan oli tänään sen verran energinen, että ei meinannut ravi olla tarpeeksi rauhallista. Selässä kyllä pysyin ilman ongelmia, vaikka ravi oli välillä (yleensä pitkillä sivuilla) reipasta


Tämän jälkeen oli välikäyntien vuoro. Välikäyntien jälkeen laukattiin keskiympyrällä. Ensin ponit, sitten hevoset.
Ensin laukattiin oikeaan kierrokseen ja sen jälkeen vielä vasempaan. Laukat sujui hyvin molempiin kierroksiin. Laukka pysyi hyvänä, se oli rauhallista mutta kuitenkin pyöri hyvin eteenpäin. Ensin laukattiin oikeaan kierrokseen ja sen jälkeen vielä vasempaan. Laukat sujui hyvin molempiin kierroksiin. Laukka pysyi hyvänä, se oli rauhallista mutta kuitenkin pyöri hyvin eteenpäin. 

Tälläistä meno oi

Kaarteissa ja kulmissa Vikkan meni rauhallisesti. Kuten tuossa kolmikaarisellakin

Laukkojen jälkeen oli loppuravien vuoro. Se menikin niin, että ravista tuli laukka. Enkä meinannut saada siirretryä Vikkania käyntiin. Otin hetkeksi käyntiä, jotta hevonen rauhottuisi vähän. Hetken käveltyä otin loppuravit. Yhden pitkän sivun ja c-päätyyn tehdyn voltin verran. Loppukäynnissä ei ollut mitään ihmeellistä.
Tämän tunnin aikana ajattelin monta kertaa, että: rappa on turha tänään. En tarvinut sitä kuin kerran alkukäynneissä.

Postauksen kuvat c) Netta Jokinen
Mukavaa lauantaita kaikille!😊

16.11.2016

Kuulumisia


Moikkamoi ja erittäin mukavaa keskiviikko-päivää kaikille! Tämän postauksen piti tulla jo maanantaina, mutta... no parempi myöhään kun ei milloinkaan. Toivottavasti teillä on ollut kiva päivä ja viikko, mulla ainakin on ollut. Varsinkin kun tiedän mitä teen tulevana viikonloppuna. Pienen säätämisen ja pitkän tauon jälkeen menemme Veeran kanssa Pelicansin peliin tulevana perjantaina. Oon innoissni siitä ja myös kun näen Veeraa pitkästä aikaan. Ennen peliä luultavasti käydään myös kuvailemassa ja syömässä. Näin viimeksi ainakin suunnnittelimme, kun ne sitten kaatui eikä viime viikonlopppuna nähty. Mutta peliä ja viikonloppua ennen on kouluviikko (vielä kesken, huoh), joka on mennyt hitaasti perjantaita odotellessa. Onneksi ylihuomenna on jo perjantai. Ollaan jo puolessa välissä.😊

Maanantaina kävin kahden kaverini kanssa keskustassa, kaupassa ostamassa aamu- ja iltapala tarvikkeita, tiistaina kuuntelin Pelicansin peliä (josta tuli voitto)  keskiviikkona pesin pyykkiä. Sekä torstaina vielä on pyykkivuoro. Iltaisin olen ollut kavereiden kanssa asuntolassa. Jutellaan kaikkea käytävän sohvalla ja lattioalla. Aamupäivät on toki ollut perus koulupäiviä. Niistä ei mitään ihmeellistä kerrottavaa. Tällä viikolla ollaan käyty tutustumiskäynneillä päivkodissa (toinen oli tänään, metsäeskari ja eilen semmoinen päivätoimta/kerho) ja huomenna mennään kuurojen palvelutaloon. 

Vaikka olen Veeralla yhden yön, niin menen lauantaina tallille ja ratsastamaan. Joten silloin viimeistään tulee seuraava  postasus. Tai sitten teen minun viikonloppuni-postauksen. Saa nähdä mitä keksin ja päätän. Tässä tätä kirjoittaessa suunnittelen kuitenkin jo tulevia posatuksia.

Olen muuten vasta nyt huomannut noi hymiöt, mitkä on tullut tänne bloggeriin. Ne on kivoja ja piristää tekstiä kivasti, kun niitä ei ole liikaa.

Toivottavasti lumet pysyy, niin saa otetttua näin ihania kuvia lisää

P.s. Joulukalenteriin tulee pieni muutos. Itselläni meinaa ideointi ja aika loppua jo, joten julkaisen Joulukalenterin joka toinen päivä. Postausta tulee aina parillisina päivinä. Eli joulukuun toinen, neljäs, kuudes päivä jnejne.

Mukavaa keskiviikko-iltapäivää kaikille! 😊

12.11.2016

Puolimetriä ilmaan

Moikka! Tänään sain kokea Vernan isot pomputtavat askeleet. Meillä oli itkästä aikaan puomi tunti. R-puolen pitkällä sivulla oli kahdet erilaiset puomit, ja s-puolen pitkällä sivulla oli laukkkapuomit.
Postauksen kuvat c) Jenny
Olen kääpiö

Iloinen ratsastaja
Alkukäyntien ja ratsastajan verryttelyjen jälkeen aloimme menemmän puomeja. Ensin niitä käynnissä. R-puolella oli siis ensin hieman pidemmällä välillä puomit, siinä tarvi hevosen venyttää askelia ja lopuksi oli vielä lyhyellä välillä puomit. Siinä sitten askelia lyhennettiin. Ensin menimme näitä puomeja oikeassa kierroksessa, käynnissä ja toisella pitkällä sivulla tehtiin pysähdyksiä, voltteja askeleen pidennyksi ja lyhennyksiä. menimme vielä vasempaan kierrrokseen puomeja käynnissä. Endsin sitten tuli lyhyet askeleet ja pitkän sivun lopussa pidennetyt askeleet. Samoja puomeja ja tehtävää menimme myös ravissa molempiin kierroksiin. Kun en ole pitkään aikaan ratsastanut Vernalla (viimeksi kesällä) niin oli vakeuksia sen isoissa pomputttavissa raviaskeleissa isyua hyvin ja kevyenä siellä selässä. Välillä nimittäin tuntui, ettän lennän puolimetriä ilmaan kun kevennän ravissa. Tämän takia kysyin, jos voisi laittaa jalustimiin kiepit. Ei laitettu, koska ravissa jalustimet ei näyttänyt pitkiltä. Puomitehtävät sujui ihan hyvin kuitenkin. Ravissa lisättiin vielä päätyihin voltit. Ravailujen jälkeen oli välikäyntien vuoro.

Välikäyntien jälkeen aloimme laukkaamaan. Nyt oli vuorossa laukkapuomit. Ensin laukkasimme vasempaan kierrokseen. Ensimmäinen laukannosto meni vähän pieleen. Laukka kyllä nousi, mutta se ei ollut kovin reipasta, aika laahaavaa laukkaa. Kaikenlisäksi yrittäessäni nousta kevyeen istuntaan, jalustin tippui jalasta. Mentiin puomit ilman toista jalustinta. tämän jälkeen vielä kerran koitin, mutta päädyttiin nyt laittamaan ne kiepit. Jolloin pääsin paremmin kevyeen istuntaan, ja tässä vaiheessa piti vähän suuttua Vernalle, kun se oli sen verran laiska. Laukka-avut ja tehosteena raippa, niin hevonen oikein pomppasi laukkaan.Vaihdoimme suuntaa vielä oikeaan kierrokseen. Tässä kierroksessa annoin kerran vielä kunnon avut ja varmuudeksi käytin raippaa. Laukat onnistui nyt paljon paremmin ja puomien jälkeen vielä laukaattiin hetken. Pari kertaa vielä tultiin puomit. Hyvällä laukalla. 

Laukkojen jälkeen oli loppuravien ja käyntien vuoro. Vernan lopppukäynnit oli semmoista jalkojen laahaamista kun olla ja voi. Kuitenkin jäi hyvä fiilis tunnista vaikka laiska hevnen olikin. Kaikki tehtävät kuitenkin parin yrityksen jälkeen onnistuivat hyvin.


Tunnin jälkeen olisi ollut vielä klo 16-17 valmennus - ja kisaryhmän kokoontuminen, johon olisi pitänyt osallistua, mutta en tiennyt sen olevan tänään, enkä ollut syönyt, niin sain sen tehtävän kotia. Kun lähdin tallilta melkein heti syömään. Ensi kerralla itten osallistun siiihen kokoukseen.

6.11.2016

Ensimmäiset talviulkoilut


Moikka taas kaikille! Tällä kertaan taas on vuorossa pupujen kuulumisia. Ollessani vielä maanantaina ja tiistaina kotona pidimme pikkusiskoni kanssa pupuja ensimmäistä kertaa valjaissa, kun on ollut lunta. Tai no maanataian lumet oli jo ehtinyt sulamaan, mutta tiistaina aamulla vein puput vuorotellen ulos valjaissa, kun yöllä oli satanut lunta. Kun pikkusiskoni oli silloin koulussa. Ja jos Lunan ja Liljan vie samaan aikaan pihalle, niin silloin toinen pomppii toiseen suuntaan ja toinen toiseen. Silloin tulee hieman hankaluuuksia, kun kumpikin haluaa mennnä eri suuntiin. Joten vuorotellen parempi, jos olen yksin. Tiistaina Luna oli oikein innoissaan. Pompi ja spurttaili valjaissa. Lilja taas ei kauaan viihtynyt pihalla, taisi silloin vielä vähän jänistää. hetken oli pihalla ja ihmetteli valkoista maata, kunnes pompppi varaston ovelle haluten sisälle. No tiitainahan sitten iltapäivälllä lähdin Hämeenlinnaan joten ulkoilutus on jäänyt siskoni vastuulle. 


Launantaina ja sunnuntaina pidimme taas yhdessä pupuja ulkona. Molemmat olivat innoisssaan päästessään ulos, eivätkä enään yhtään aristelleet lunta. Näyttivät ihan nauttivan päästessään ulos purkamaan energiaansa, mitä häkissä tulee aina kertymään. Emme kuitenkaan ole viittä minuuttia ppitempään pitäneet pupuja ulkona. Vaikka pakkasta ei ole ollut 5:ttä astetta enempään.


Luna ei ollut oikein yhtään tänään kuvauksellinen, kipitti vain kameraa karkuun. Lunan kuvailuja vaikeuttaa myös tuuhea turkki. Liljasta sentään sai pari hyvää kuvaa, jotka voi julkaista teidän iloksi.

5.11.2016

Esteitä Allilla ja koulua Viivillä

Moikka! Tähän postaukseen tulee poikkeukselliseti kaksi ratsastustuntiatuntia. Vaikka en hirveästi tykkää näistä missä on kaksi tai useampi eri tunti samassa postauksessa. Postaukset yhdistin sen takia, kun hyppytunnista ei ollut kuvia. Ensin kuitenkin tulee perjantain estetunti Allilla ja lopuksi vielä lauantain koulutunti Viivillä.

 Estetunti Allilla

Perjantaina noin tunti koulusta tultua oli ruoka, söin ja lähdin tallille, kolmen jälkeen. Tunti oli 16-17.30. Tunnille sain Allin. Ponin, jolla en ole ikinä aiemmin ratsastanut, ja nyt mentiin hyppäämään. Hieman mietitytti miten tunti mahtaa sujua. Olen kuitenkin nähnyt ponin reippaalla päällä pelkästään. Mutta tällä kertaa poni olikin hieman laiska. Enkä siltikään aluksi uskaltanut käyttää raippaa. Onneksi tunnin edetessä rohkaistuin käyttäämään raippaa tarvittaessa apuna. 

Alkukäyntien jälkeen aloitimme menemällä pitkällä sivulla olevat puomit kevyessä ravissa. Kulmaan myös tehtiin voltti ja siinä voltilla oli kanssa puomi. Tulimme myös puomeja laukassa. Alkuun laukannostot oli hieman hankalia, mutta kyllä ne nousi. Ravasimme ja laukkasimmme molempiin suuntiin. Laukkojen jälkeen otimme välikäynnit. Välikäyntien jälkeen aloitimme hyppäämmään. Ensimmäinen tehtävä oli semmoinen kolme kavaletin hyppytehtävä. Hyppäsimme sitä kolme tai neljä kertaa. (En osaa selittää, enkä piirtää, joten en nyt avaa sitä paljoa teille). Hypyt sujui ihan kivasti, itselläni oli alkuun hahammottamisongelmia kun siinä kääntyiltiin usein. Parin harjotuksen jälkeen viimeiset hypyt sujui hyvin. Tämän jälkeen hyppäsimme pitkällä sivulla olevaa sarjaa. Sarjan ensimmäinen osa oli pysty ja toinen osa oli ristikko. Hypyt sujui vaihtelevasti. Joko itse en päässyt hyppyyn mukaan tai poni ei liikkunut kunnolla eteenpäin, tässä vaiheessa onneksi rohkaistuin raipan käytöstä. Jotta saisin ponin liikkumaan. Väliin tuli kuitenkin hyviä pätkiä. Viimeinen sarja sujui tosi hyvin. Ristikko nostettiin vielä pystyksi, ja siihen lisättiin pari kavalettia. Mulle ja Allille riitti se, että hypättiin pelkkkä sarja. Se meni sen verran huonosti, (poni ei liikkunut) joten tulin vielä kerran. Jolloin onneksi sain ponin liikkumaan kunnolla ja hypättiin sarja, jossa oli taas ristikko. Viimeiset esteet sujui siis tosi hyvin. Onnistumiseen on aina hyvä lopettaa. Tämän hypyn jälkeen oli loppuravien ja käyntien vuoro. Loppuraveissa poni liikkui ihmeen reippaasti eteenpäin. Meni hyvin eteen alas ja taipui kivsti.

Alkutunnista oli hieman hakemista, kun oli tottunut Vikkaniin ja sen hyppytyyliin. Tällä kertaa hyppäsinkin Allilla. Mutta hyvin selvittiin. Hyvähän se on hypätä erilaisilla hevosilla ja poneilla jotta saisi tuntumaa erilaisiin hevosiin, eikä pelkästään tottuisi siihen yhteen tiettyyn hevoseen. Kuitenkin tämä oli ihan hyvä ja kiva tunti.

Koulutunti Viivillä

Postauksen kuvat c) Netta!Tänään sitten ratsastin Viivillä. Oli kivaa parin ponitunnin jälkeen mennä hevosella. Viivi oli koko tunnin tosi ederginen, mutta kuunteli kuitenkin tosi hyvin antamiani apuja. Niin pidätteitä, kuin eteenpäin pyytäessäni. Alkukäyntien jälkeen jäimme L-päätyyn. Emme kuitenkaan jäääneet ympyrälle, vaan pidimme sen päädyn pikkukenttänä. Lssä ja sitä vastapäätä tehtiin noin 10 m voltit. Ensin käynnissä ja sen jälkeen ravissa. Alkuun ravi oli aikamoista kaahotusta, muttta muutaman kierroksen jälkeen sain Viivin rauhalliseen raviin. Ravailtiin siinä päädyssä molempiin suuntiin. Jonkä jälkeen Ravailtiin vielä koko uralla ja siinäkin vaihdeltiin muutaman kerran suuntaa puolirataleikkaalla. Ravien jälkeen oli välikäynnit.Välikäyntien jälkeen aloimme laukkaamaan.


Meillä oli laukassa pari erilaista laukkatehtävää. Aloitimme laukat jakautumalla pääty-ympyröille. Jäin Viivin kanssa l-päätyyn, sinne jäi myös Riian ratsastaja. Oikessa kierroksessa laukattiin siten, että toinen oli käynnissä ja se edellä oleva laukkaa jälkimmäisen kiinnni. Tämä oli muuten kiva tehtävä, mutta Viivi meinasi aina lähteä Riian perään, kun Riia laukkasi ja silloinhan Viivin piti olla käynnissä. Vasempaan kierrokseen laukkasimme samaan aikaan ympyröillä. Kun oltiin ympyröillä laukattu hetki, niin otettiin hetki ravia ja aloitime viimeisen tehtävän. Aloitimme L.päädystä kolmikaarisen kiemurauran ja c-päädyssä laukkasimme pitkän sivun.  Kaikki samaan aikaan. Kolmikaariset ja laukat sujui tosi kivasti. Viimeisellä laukalla kun tila loppui kesken, niin tein voltin. Ajattelin, että jos Viivi tiputtaa raville, kun tasapaino on hieman huono, niin tiputtakoon nostan uuudestaan sitten laukan. Mutta ei. Viivi vetää hienon laukkaympyrän! Ja laukattiin loppuun asti.Tämän jälkeen olikin jo lopppuravien vuoro. hetken kesti, että saisin hevosen rauhallliseksi, mutta kun Viivin ravin sai rauhalliseksi, ei se siitä kiihtynyt enään. Hetken ravailtuani siirsin loppukäynteihin,Tämän viikonlopun tunteihin olen tosi tyytyväinen. Oli kiva kun pääsin hyppäämään ja Viivilläkin oli kiva ratsastaa. Kenttä on ollut tosi hyvässä kunnossa, sekä keli on ollut kanssa tosi ihana. Nyt voi ottaa loppuviikonlopun ihan rennosti!

1.11.2016

Lokakuun suosikit

Moikka! Lokakuu tuli, oli ja meni. joten nyt on taas aika käydä läpi kuukauden suosikkeja!

Suosituin postaus lokakuussa oli "Pampula" postaus, jossa kerron ensimmäisestä ratsastustunnista ponilla. Samalla se yös oli uusin postaus, jonka takia, siinä on eniten katseluja.

Oma suosikkkipostaukseni oli 'Uusi ponituttavuus'-postaus. Siinä kerroin tunnista, kun olin ratsastanut kivalla myyntiponilla. Postaukseen pääset tästä


Lokakuun kommentoijat ovat Sella ja Pinja! Kommentteja tuli tässä kuussa yksitoista kappaletta + omat vastaukset. Vaihteeksi taas vähän enemmän. mIkä sopii mullle hyvin. Kiitos kommentoijille!

Postausten määrä on pysynyt nyt lokakuun ajan taas mukavan aktiivisena. 11kpl. Tänne on tullut paljon erilaisia postauksia. Mistä itse ainakin tykkään. Onko teistä, lukijoista kivaa, kun blogissa tulee erilaisia postauksia?

Tykätyin instagram-kuva on kuva Eskosta. Kun poni on juuri päässyt tarhaan tuntien jälkeen.

Omat lokakuun suosikkini ovat ehdoton lokakuusssa syysloma! Loma tuli tarpeeseen, koska työt, koulu ja vähäiset yöunet oli väsyttänyt mut aika kovasti! Syysloman ajan sain nukkua kertynyttä univelkaa pois. Muutama yö nukuttiin 12h yöunilla. Lomalla löysin myös tarvikkeita joita olin jo pitkään, kesästä aakka etsinyt. Nimittäin tuo Adidaksen verkkatakki, Ratsastusaappaat ja -kypärä. Verkkatakin löysin kirppikseltä, kypärän ja saappaat löysin Horzelta! Olen tosi tyytyväinen löydöksiini.


saappaat on ollut niin vaikea löytää, kun olen niin kapeasäärinen ihminen, että kaikki on ollut aina liian isot pohkeen ympäriltä. Nyt löysin Horzen Juniorimallin saappaat. Joihin olen erittäin tyytyväinen! Kypärästä ajttelin, että tarvitsen uuden talvikypärän, kun vanhastat on lipa mennnyt rikki. utta ostinkin säädettävän kypärän. Jolloin en tietennkään tarvitse kahta eri kypärää. Nyt saappaat ja kypärä tuli heti käyttöön, pari kertaa kokeiltuna, niin voin sanoa, että on kyllä molemmat tosi hyvän tuntuiset päällä! 

Yksi suosikki on myös se, että opein tekemään jonkinlaisia bannereita. Ei ne mitään täydellisiä ole, mutta itse tykkään tuosta nykyisestä bannerista. Jonka olen itse tehnyt. Myös Sannin uusi levy on ollut menneen kuukauden kuunnelluin, olen vain niin tykännyt siitä.

Tässä oli tältä erää kuukauden suosikkeja, toiottavasti tykkäsitte. Ja kertokaa mistä te tykkäsitte eniten lokakuussa.