31.1.2016

~ jäätä ja ratsastusta ~

Moi. Lauantaina olin ratsastamassa. Mulla oli Viivi, joka oli sählätuulella. Huomasin sen jo harjatessa. Kenttä oli sen verran jäinen ja kova, ettei pystynyt kuin kävellä, ja ravipätkiä. Mutta onneksi sai mennä ilman satulaa.
Alkukäyntien jälkeen oli poumeista tehty ns. "kuja" mihin piti ratsataa ja peruuttaa pois. En tiedä eikö viivi oikein ymmärtänyt sitä, vai eikö "osaa" peruuttaa pois. Se oli hieman vaikeata, mutta sitten kyllä sujui, muutaman harjoituksen jälkeen. Kerran (okei, melkein joka kerralla) yritti lähteä eteenpäin kävelemään, kun kehui peruutuksesta. Mutta loppujen lopuksi, peruutti pois. Näin tehtiin molempiin suuntiin.
Välikäyntien jälkeen mentiin pääty-ympyrälle. ja asetettiin hevosta ensin oikeaan kierrokseen, mikä sujui hyvin. Itekkin muistin miten se tehdään. Ja sitten vasempaan. Mihin se oli vaikemapaa, siinä vaa yritin eenmmän. Ja onnistuinkin muutaman kerran hyvin. Ensin käynnissä, lopuksi siihen lisättiin ravipätkä. Myös molempiin suuntiin. Huomasin, että asetukset sujuivat oikalle paremmin. Taitaa olla helpompi oika suunta Viiville.

Kentälle kun talutti hevosen oli hieman vaikeeta kun alamäki ja liukasta, eikä yhtään hiekotettu... Sama ylös mennessä, eli talliin mennessä. Meinasin kaatua kun viivi kiihytti vauhtia, ja yhtäkkiä hidasti kun edessä menevä ratsastaja tasapainoili, että pysyisi pystyssä. Ja miksi se kiihytti? Näki tarhassa kaverin, halusi sen luokse. 

Serkku oli viikonlopun yökylässä, niin sain kuvia tänne, kiitos hänelle, kun jaksoi kuvata :)

Takki huijaa epäryhdin 
Siirrytään muihin kuulumisiin. Torstaina tulin poikkeuksellisesti kotiin, sain "pitkän viikonlopun". Serkkuni ja veli tulivat käymään, lauantaista sunnuntaihin. Enimmäkseen olin serkkuni kanssa, vaihdeltiin kuulumisia, sekä käytiin kävelyllä. Oli kyllä tosi kivaa nähdä molempia. Tässä nyt hieman lyhyempi, postaus teille. Toivottavasti tykkäätte. Mukavaa sunnuuntaita kaikille <3

27.1.2016

~ my day ~

Päätin tehdä my dayn, kun sitä on pyydetty. Eli kerron kuvien ja tekstin avulla mun päivän mitä kaikkea siihen kuuluu. Joten eiköhän aloiteta. Kerron teille Tiistaipäivän.

6.40. soi kello, torkutan aina pari kertaa, ennenkuin nousen.
Kävin huuhtelee kasvot kylmällä vedellä ja join vettä.

Seuraavaksi puin päivän vaatteet, mitkä olin kattonu valmiiksi, eilen illalla. Töissä oon tykännyt käyttää noita väljiä farkkuja, kun niissä pääsee kyykkyyn, yms.


Kun olen pukenut vaatteet, keitän kahvia. Siksi asuntolassa, kun aamupalan kahvi on pahaa :P
Huomatkaaa joulukahvi, mitä on jäljelllä vielä.. :D


Sillä välin kun kahvi valuu, meikkaan ja harjaan hiukset


Kun kahvi on valmis (ja meikki & hiukset) juon kahvin


Seuraavaksi noin 7.15 menen Tavastian ruokalaan syömään aamupalaa. Ja juu oikesti syön vielä leivät, ne vain unohtui kuvasta. Mun leivät ei ollut esillä kun en viime viikolla ollut ottanut niitä. En tiennyt että pitää ilmottaa kun on kipeä...


Aamupalan jälkeen, noin 7.30. tuuun asuntolaan, pesen hampaat, petaan pedin ja katon että huone on siisti. 


8.40 lähden töihin. Työharjotteluun, jos olisin koulussa, se alkaisi 8.15. Nyt ei tarvitse kun maanantaisin ja perjantaisin olla koulussa. 
Työni alkaa yhdeksältä.


Työpäiväni loppuu kello 15. Meillä on kuudentunnin työpäivät. mulla ne on 9.-15- mihin oon tyytyväinen.


15.30 menen päivälliselle tavastian ruokalaan, tiistaina siellä oli lasangea, salaatti tuli tohon eteen niin se ei oikein näy. Mutta on siellä lasangea.


Vapaa-ajalla olen kavereiden kanssa. tai kaupungilla. nyt olin asuntolassa, kun minulla oli pyykkivuoro kello17-18. Pesin lakanat. 
18.30. aloin kuuntelee pelsun peliä.
19. hain lakanat kuivausrummusta ja viikkasin ne kaappiin. Sekä laitoin puhtaat lakanat petiin.


20.00 söin iltapalaa. Kauramuroja ja banaanin.
Edelleen kuuntelin peliä. Mikä loppui 20.40 pelicansin voittoon.


Noin yhdeksän aikaan/jälkeen pesen hampaat ja meikit pois. 

Iltapesujen jälkeen katon salkkarit ennakkooon ja käyn noin kymmeneltä nukkumaan.


Siinä oli selostettuna mun päivä, tälläinen tällä kertaa. Saa sanoo mitä tykkäsittte, ja mitä haluatte lisää. :)

21.1.2016

~ kuulumisia ~

Moi! Torstai, toivoa täynnä,  niin mullakin. Täällä toivon että tämä pahuksen kuuumetauti/flunssa menisi ohi! No ollaan jo voiton puolella, mutta eihän se neljän kuumepäivään jälkeen päivässä tai kahdessa olo parane. Kouluun en ole päässyt, kavereita en ole nähnyt. Olen ollut vaan neljän seinän sisällä peiton alla.
Jos, viikko olisi mennyt oikein, olisin mennyt oikein, miten olin suunnitellut, niin maanataina kouluun ja töihin. Sitten viikonlopuksi, ystävälle luokkakaverini kanssa yökylää. No minä en ainakaan pääse...

Mutta ajattelin taas vaihteeksi kertoa, teille suosikkejani.
Ei le sitten mitenkän parhausjärjestyksessä!

Tämä paita, kun on niin lämmin, talvea ja joulua ajtellen ton ostin, New yourkerista :)

Joululahjaksi kaverilta saatu HappyLips huulirasva. (merkki: Blistex) Ja Lumenen ripsari, joululahja kaverilta myös. <3

Ja suosikkkina, aina ratsastus <3

Ja muistakaa, pukeutua lämpimästi näin kylmillä säillä. Ja pipo päähän pakkasella! tai edes huppu! Musta ei ole mitää rumempaa kun jäätyneen punaset korvat.. :) 
(enkä halua loukata ketään)Eipä mmulla, tällä kertaan muuta. Vähän kuulumisiä ja suosikkeja. Laittakaa ihmeessä, tykkäsittekö ja mitä te haluatte lukea. Olisi kiva tietää ja yrittää mahdollisimman hyvin toteuttaa teidän toiveita. Mukavaa torstaita kaikille :)

16.1.2016

~ Ilman satulaa, taas ~

Hei!
Minun viikonloppuni alkoi jo torstaina,koska perjantaiaamuna oli menoja. Ihan hyvä niin, tuskin oisin jaksanut olla koulus perjantaina, kun muutenkin oli "rankka" työ- ja kouluviikko. Näin loman jälkeen...
Tänään olin taas ratsastamassa, vaikka pakkasta noin -20 astetta. Minulla oli Viivi. Sai mennä ilman satulaa, joten kyllä menin ilman satulaa, koska tasapaino kehittyy ja pysyy lämpimämpänä. Kuten viimeksi, myös tänään olin kello 12 tunnilla, kun oli tullut peruutuksia. Muta kuitenkin meitä oli kuusi yhteensä.
Alkukäynneissä otin mahdollisimman paljon pysähdyksiä, ja voltteja. Viivi piti saada kuuntelemaan, kun sillä ei ole viimeaikoina ratsastettu, niin virtaa sillä riitti. Vähän ajan pästä mentiin keskiympyrälle, ja tehtiin käynti-ravisiirtymisä, tilan mukaan. Muutama askel ravia ja sitten taas muutama askel käyntiä. Ensimmäinen siirtyminen hieman epäonnistui, kun ei meinannut löytyä tasapainoa. Mutta sitten se lähti sujumaan. Muutamat onnistuneet siirtymiset. Eipä sitten ku Viivi ennakoi ja syöksyi kun mikäkin raketti. Eipä siinä mitään, pysyin selässä. Siirsin käyntin, tein puolipidätteitä, voltin ja yritin uudestaan. Ei siinä sitten enään ongelmia ollut.sujui hyvin. Puolentunnin päästä sai lopettaa jos oli kylmä ja halusi. Yksi lähti.
hetki vain käveltiin.
Välikäyntien jälkeen, leikittiin. Tälläkertaa Talli palaa! Sitä leikkiä meni montamonta kierrosta. Ja muut jo ihmetteli, että minä ja viivi ei jäädä ikinä. Meitä pidettiin voittamattomina. No sitten ajattelin jotain että, "en ainakaan, luovutushäciä" sitten kun piti lähteä sieltä joku oli huutanut "tallipalaa" En enää kerennyt mihinkään "talliin" (kanisterit) Ja hävittiin. Sitten vielä jatkettiin jonkun aikaa. Mitä pidemmälle leikki eteni sitä kyllästyneemmäksi Viivi tuli. Liikkuminen sujui, mutta pysähtyminen oli entistä vaikeampaa. Sitten aina kun kerkesin maaliin tein siinä pientä ympyrää. Mutta muuten sujui hyvin.


Olen ihmetellyt, että miksi Viivilla ratsastetaan vähän. Kun se tarvisi selvästi enemmän liikuntaa. Ymmärrän kuitenkin sen, ettei voi antaa aloitelijoille. 
Ja myös, tuli yhtäkkiä, mieleen, se, ettei jalat minulla olut kertaakaan liian edessä. Kun viime kerralla alussa oli sitä ongelmaa, nyt ei ollut kertaakaan! Toivottavasti  voisi useamminkin mennä näin talvella ilman satulaa, kun ei silloin tule niin paljoa kylmä. Myös tasapaino ja istnta kehittyvät, ainakin opettaja sanoi, viimeksi, etttä kaikilla on parempi istunta ilman satulaa. niinhän se on, kun ei saa tukea, toisinkun satulalla. En ole laukannut noin kuukauteen. Sitä vähän kaipailen. Kentälle voisi tulla, pieni lumikerros, ettei se maa lisi niin jäinen ja kova, niin pystyisi laukkaamaankin. 

Mutta, ei tällä kertaa muuta, mukavaa lauantai-iltapäivää/iltaa kaikille <3

9.1.2016

~ Loma loppuu . . . ~

Heippa!
Olin aamulla helpottunut, kun pakkanen oli laskenut, 30:stä noin 15 asteeseen. Ja pääsi tallille. Ollut semmmoset pakkaset että huhhu! Taitaa talllilla 20 olla se pakkasraja. Ei muutakun aamupalalle, ja pikkuhiljaa lämpimästi päälle ja tallille. Kävellen. Siinä tuli alkuverryttely. En tälläviikolla ole paljoa ulkona ollut. Muutakun haknut postin Sillonkin pitänyt pistää talvivaatetta pälle, ettei jäädy! Ja kerran (torstaina) kävin kaupungissa, sielläkin mahdollismman paljon sisällä. Ihmiset oli perunut tunteja, niin itsekkin olin vaihteeksi klo 12 tunnilla. Ensin mietin, että perun tunnin, mutta en sitten perunutkaan. Mun ja pikkusiskoni lisäki siinä oli kaksi muuta.


Sain Riian. Kun on ollut kylmää, niin tämä tunti oli viikon ensimmäinen. Riiasta sitä ei kyllä huomannut, oli poikkkeuksellisen rauhallinen. Menimme ilman satulaa. Olimme puolituntia, ympyrällä (sillä, kaikista sulimmalla alueella) mentiin käyntiä ja ravipätkiä, omaan tahtiin. Yllättävän hyvä mun tasapaino, ravi sujui alkuvaikeuksien jälkeen yllättävän hyvin, eikä paljoa tarvinnut siirtää käyntiin, paitsi kun ajatteli hevosta niin varmaan se halusi välillä vähän kävelllä. Alkuvaikeitena oli se, että jalka meni liikaa eteen, melkein hevosen lapaan. Parin ravi-käynti siirtymisen jälkeen se ongelma hävisi. Ja pysyi omat jalat omilla paikoilla. Puolen tunnin päästä, sai lopettaa tunnin jos halusi. Meistä neljästä yksi lähti.Sillä taisi olla kylmä. Hetki käveltiin vapain ohjin, ja mietittiin mitä haluttiin  tehdä. Yksi halusi leikkiä. Minä sanoin, "kävellää pellolla, Jos haluatte/uskallatte ja voidaa leikkiä" Kolme kierrosta peiliä, jokainen vuorollaan jäi peiliksi. Minä olin viimeinen. Siinä peilinä Riia, oli malttamaton. Eikä jaksanut olla paikoillaan. Mutta muuten sujui hyvin. Loppukäynnit käveltiin, pellolla, laidunten välistä ihan kuten viime viikolla, Kentälle tultiin vain siksi, että laskeuduttiin alas selästä. Mä kyllä tykkäsin. 

Riia
Tälläistä tällä kertaa, kun kenttä oli kovana. On kivaa vaihtelua, välillä leikit ja rennommat tunnit. Eikä kyllä tullut yhtään kylmä! Ja kesällä/keväällä/syksyllä pääsee sitten kunnolla ratsastamaan, kuten hyppäämään ja koulujuttuja. No kyllä talvella myös pääsee mutta tarvii sen sulan kentän. Kun meillä sitä maneesia ei ole. Ei mua se haittaa kyllä yhtään. Saa ainakin raitista ilmaa. Ja pukeitumis kysymys, kun on tarpeeksi pällä, niin  kyllä tarkenee! 

Minulla on ollut ihanan pitkä loma, 3viikkoa. Se olisi ensiviikon maanantaina, kouluun, Hämeenlinnaan ja tiistaina töihin. Vähän harmittaa kun loma loppuu, muta kiva kyllä nähdä koulukavereita myös. Ja sittenkun pääsee koulurytmiin kiinni, niin ei se varmaan sitten enää haittaa. Tai sitten aletaan kyttämään hiihtolomaa! :D Hyvä etttä edellinen loma on loppunut, kun ajatellaan Tulevia lomia! Eivaa :D  
Toiveita, saa laittaa, mitä haluatte lukea!
Mutta mukavaa loppuviikonloppua ja alkavaa viikkoa kaikille <32.1.2016

2015 parhaat kuvat

Tässä jutussa, on tämän vuoden parhaat kuvat, ei ole parhausjärjestyksessä. Yritin laittaa ne Keväästä talveen.Joihinkin liittyy, joku pikkujuttu, joihinkin ei. 
Keväällä, kaverin kanssa Tallinnassa, päivä

 Kesälomalla, kävin Yyterissä! Ja pääsin ratsastamaan, yyterissä ja, kuva kertoo kyllä! Tykkäsin, ikävä tonne!

Kesäloman loppu 

                       Tästä, kuvasta teki parhaan se, kun palasin ratsaille!
                                     

Tästä kuvasta tykkään, kun korvat on vähän luimussa, "meennään, jo!"
 Tän kuvan muokkaus teki tästä kuvasta hienon, vauhdikas, takaapäin otettu kuva ja mustavalkoinen


Syksy <3En knnata hpk:ta, mutta kun Jere Myllyniemi

Rakastan näitä kahta kuvaa, ensimmäinen niin vauhdikas, ja toinen kun jostain elkovusta, niin rauhallinen <3


Kun lunta tuli ensimmäisen kerran...... ja lumeton, mutta silti nää jotenkin kiehroo. Varmaan eri kuvakulmat.

Lahti19.12. Näin kaveria, Joulujuhlan jälkeen, enkä ensin "osannut" liikkua lahessa. Hetken olin ihan "eksyksissä" :D Selvisin kuitenkin.


Toivottavasti tykkäsitte ja jaksoitte kattoa kuvat loppuun !