27.2.2016

~ Hiihtoloma kutsuu ~

Torstai:
Hei. Kerron teille tähän aluksi, hieman torstaita. Asuntolassa, koulun taukotilassa pidettiin loma"bileet" ei siellä mitää puuhaa ollut. Syötiin poppparia, istuttiin sohvilla ja kuunneltiin musiikkia. Ne kemut loppui, puoli kahdeksan. Söin iltapalaa ja menin hetkeksi käytävälle.


 Mä olin vielä 23.20 hereillä...

Perjantai:
Mulla oli hieman väsyneet ja tylsät fiilikset koulussa.


LOMALLE :) 
Oon nukahtaa autoon, kun odotan iskää joka on hakemassa ruokaa.

Lauantai:

Ratsastin Viivillä, mentiin ilman satulaa. Tavoitteena oli, että pystyisi ratsastamaan puolipitkillä ohjilla. Itselläni se oli hieman hankalaa, kun Viivi sähelsi koko ajan ja kaahotti. 

Alkukäynnit, annoin viivin kävellä niin "kovaa" kuin halusi. Hetki käveltiin kunnes siirryttiin raviin. Ravi, oli alkusi, tosi kaahotusta, joten vaihtelin käyntiä ja ravia vuorotellen. Yritin saada sen kuuntelemaan ja rauhalliseen raviin. Ravailtiin molempiin suuntiin. Viivi oli aikamosen energinen tänään kyllä, sekä yleensä tarvitsi pitkillä sivuilla paljon puolipidätteitä sekä voltteja. Silloin kun oli tekemistä niin niin pysyi rauhallisena. Minkä tajusin vasta loppuraveissa.
Käveltiin hetki, jonka kälkeen mentiin keski-ympyrälle ja ruvettiin asettamaan hevosta sisäänpäin. Molempiin suuntiin. Ne (asettaminen) sujui hyvin meiltä molemmilta. Tänään ei laukattu.
Loppuravit, niinkuin aina Viivi yritti kaahottaa, mutta vaihtelin ravia ja käyntiä. Ympyröitä ja puolipidätteitä, niin sitten sain sen pysymään rauhallisena. Mutta energiaa sillä kyllä oli.
Loppukäynnit käveltiin maastossa.

Kun olin kotona, niin serkkuni odotteli, jo mua siellä. Olimme sopineeet, että näemme tänään. Ja meillä oli kyllä hauskaa. Käytiin kävelyllä, ja vaihdettiin kuulumisia.

Harmillista kun, ei ole tunnista kuvia. Eikä varmaan jatkossa tule kun kuvaajani, eli pikkusiskoni lopetti oman ratsstuksen, mutta näillä mennäään.

Loman jälkeen alkaa sitten erikoispostaus-viikko.
Mukavaa lomaa kaikille niille joilla se on tai on tulossa <3

 

22.2.2016

~ Maanantai-päivän kuvia ~

Moi!!
Kerron teillle nyt mannantain päivän kuvina ja pienin teksin. Eli kuin Myday :)
Herään, noin puoli seitsemän, puen petaan pedin, meikkaan. Menen keittämäään kahvia, noin 10 vaille seitsemän. Sillä välin kun kahvi väluu, syön aamupalaa. Juon kahvin. Puoli kahdeksan lähden kävelee pysäkille. Kun linkku tulee 08.15.
Olin hämeenlinnassa, noin puoli kymmenen aikaa. Jäin odottamaan kaveria, joka tulee hieman myöhemmin.
 

Vähän juotavaa, pitkän matkan jälkeen 

Kun mulla oli tylsää, kaveria odotellessa, päätin tän postauksen idean ja suunnittelin tätä. 

kaveri tuli puoli yksitoista. Odotin noin tunnin sitä siis. Mun ideana päätime käydä kurkkaamassa, linja-auoaseman lähelle tullutta uutta lidliä. Asuntolalla olimme puoli kahdentoista aikaan. Sitten vähän söin välipalaa, sekä valmistaudun kouluun. Koulu alkaa 12.30 

Maannatain koulupäivää kuuluu matikkaa, yhteiskuntaa ja ryhmäarviointi. Arviointi sen takia kun 3 jakso lopouu hiihtoloman alkaessa. Koulu loppui 15.45. ja kävin syömässä lohkoperunoita, ja jotain kasvispihviä, sekä salaattia, mikä oli tositosi hyvää. Sitä kävin hakemassa lisää. 

Viiden jälkeen lähdin kaverin kanssa kaupunkiin, iltapala ostoksille. Asuntolaa kohti.  

Nyt vielä pitäisi käydä suihkussa, syödä jotain iltapalaa ja katsoa huomisen salkkarit ennakkoon :) Kelllo on jotain kahdeksan tulossa. 10 jälkeen käyn yleensä nukkumaan niin jaksan herätä aamulla kouluun/töihin.Tässä tämmöisiä kuulumisia tältä päivältä. Oliko hyvä? Ja muuten voitte toivoa niitä lifestylejuttuja, jos on toiveita :) 

21.2.2016

~ kuinka muokkaan kuvat? ~

Tässä näette minkäverran muokkaan kuvia. niinkun näkyy, en muokkaa paljoa. Laitan tähähn nyt muutaman ennen-jälkeen kuvan. Yleensä säädän kirkkautta ja kontrastia. Yritän ottaa mahdollisimman valoisaan aikaan kuvat niin ei tarvitse tehdä suuria muokkauksia. Mutta vältän liiallista valoa mm aurinkoa. 

Ennen:

Jälkeen:
 

Ennen:

Jälkeen:

Ennen:

Jälkeen:

Ennen:

Jälkeen: 

Ennen:

Jälkeen:

Ennnen:

Jälkeen: 

Loppuun vielä tämmöinen, yölllä otettu kuva.

Ennen:

Jälkeen:

20.2.2016

~ Onnistumisia tällä kertaa ~

Moikka.  Tänään mulle oli laitettu Riia. Mistä olin tyytyväinen. Alkutunnista itse olin aika jännittynyt, johtuen(ko?) edellistunnin tippumisesta. Tai sitten siksi kun Riiaa pitää ratssstaa poulipitkillä ohjilla, että se rentoutuu. Näin mulla ei ollut kunnollista tuntumaa suuhun. Tai oli, mutta pieni ote. Ja lisätään tähän vielä Riian reipas vauhti ja herkkyys. Tai sitten jostain muusta syystä, en vain pystynyt rentoutumaan Riiian selässä. Käynnissä sitä ei huomannut, mutta ravissa minä sen huomasin. Mutta alkuvaikeuksien eli muutaman ravikierroksen jälkeen itsekkin rentouduin.
Mulla tulee aina pienoinen epävarmuus jos tipun, mutta sitten se korjaantuu seuraavalla onnistumisella.

Menipäs tää mössöksi :D


Käynnissä tein paljon ymppyröitä ja voltteja, samalla asettaen Riiaa siisäänpäin, Otin myös pysähdyksiä. Kun asettaminen sujui, ympyrällä asetin Riiaa myös suoralla. Sitten olikin aika siirtyä raviin... Missä olin itse aluksi hieman jännittynyt. Niinkuin aiemmin mainitsin. Ravissa vaihtelin tempoa, harjotusravissa, otin mahdollisimman rauhallista/pientä ravia ja kun kevensin, niin silloin reippaampaa ja nopeampaa ravia. Jatkoin myös ympyröiden tekemistä. Yrittäen saada Riian rauhalliseen raviin. Näin molempiin suuntiin.
Keskihalkaisijalla oli kaksi puomia. Siitä tavallaan alettiin tekemään kahdeksikkoa, kun puomit ja ympyrä puomeille ja sitten siitä toiseen suuntaan. Puomien jälkeen otin puoliympyrää harjoitusravia. Ja loput puolet kevensin puomeille. Lähdin aina joka kerta eri suuntaan, eli vasen, oikea, vasen oikea, ja sitä rataa.  Välikäynnit. Ja suunniteltiin laukkaamista. (toivottavasti ei ollut sekavasti kirjoitettu)

Tällä kertaan ei otettu mitään pitkiä laukkoja, vaan laukannostoja pääty-ympyrällä. Ne sujui hyvin. Kun nostot sujuivat hyvin ja laukka oli rauhallista niin sain jatkaa tilan mukaan laukkkaamista. Ja kun/jos Riia lähti koheltamaan, (tikitysravia) silloin otin sen käyntiin, annoin vapaata ohjaa ja kävelin hetken. Sillä se rauhottuu. Yleensä se on semmoista innostusta laukkaan, ja alkaa tikitysravi. Kun Riian käynti ja ravi oli rauhallista, niin sitten taas jatkoin laukannostoja sekä pätkiä laukkaa, tilan mukaan. Laukattiin molempiin suuntiin.

Loppuravit, oli aluksi laukan jälkeistä innostusta, ja tikitysravia. Mutta vaihtelin, harotusravia ja kevennystä vuorotellen. Ja niitä puomeja sai mennä niin menin sitten vielä ne muutaman kerran. Sekä ympyröitä. Pikkuhiljaa Riia rauhottui ja siirsin sen käyntiin kun ravi oli semmoista mitä halusinkin.

Olen tyytyväinen, tähän tuntiin, itseeni sekä hevoseen. Menihän se paremmin kun viimeksi. Sehän taitaa olla niin, että voi onnistua vasta senjälkeen kun on epäonnsitunut.


                               

Mulla ei ollut, nyt kuvaajaa matkassa niin kaivoin vanhan kuvan musta ja Riiasta. Kun kuvaton postaus olisi ollut tylsä, ainakin mun mielestä. Joulukuulta nuo 2 kuvaa. Toivottavasti ensi kerralla olisi kuvaaja mukana.


Kun tulin kotiin, iskä kysyi "pysyitkö pystyssä?" Vastasin, että "joo kylllä pysyin" 'Kuulustelu' jatkui: "pysyikö hevonen pystyssä?" Minä: "joo pysyi se"  Ja lisäsin siihen, "enkä tippunut tälläkertaa" Ja senhän porukat haluskin kuulla.

Eipä mulla tälläkertaa muuta, mukavaa lauantaita kaikille teille <319.2.2016

~ Puhelimen tyhjennys ~

Moi, saatte nyt puhelimen tyhjennys postauksen. Eli tähän tulee nyt (melkein) kaikki kuvat mitkä on mun puhelimella. Aika moni näistä on jo täällä blogissa, mutta toivottavasti ei haittaa.
 Syksystä 2015 kevättalvi 2016 väliselstä ajalta kuvat.

Kun puhelimeni hajosi


Ensimmainen omakuva uudella puhelimellaKaupungilla kaverin kanssa
Jouluaatto, sisko teki kiharat mulleEsittelen kelloni

Kuvailua serkun kanssaVuoden 2016 ensimmäiset kuvat

Kun tuli ne jäätävät pakkasetMäkkärisä 

Tuorein ratsastus, Ritalla. Putosin.


Pikkusisko on ottanut tämän kuvan

Tässänyt, joitain kuvia, kaikkia en voinut laittaa. Osan myös olen poistanut. Toivottavasti tykkäsitte. 

Meinasin muuten semmoisat lifestyle-viikko postausviikkoa, kiinostaisiko teitä? Mulla on muutama idea, mutta haluan kuulla teidänkin mielipiteitä. Joten lattakaas kommenttiboksiiin, ideoita ja toiveita. Ja huomenna perinteinen ratsastustuntipostaus.