13.1.2018

PELOTTAVIA PUOMEJA

Vaihteeksi tänään tuntipostauksen vuoro, toivottavasti viihdytti postauksen parissa. Mukavia lukuhetkiä juuri sinulle!

Tänään menin vuoden ensimmäiselle ratsastustunnille, vaikka olenkin jo viime viikon torstai-iltana käynyt ratsastamassa itsenäisesti Vikkanilla. Tunnille sain uuden tuttavuuden, piensuomenhevosruuna Obbiksen. Obbis on yksityishevonen, joka käy tunneilla.
Harjasin hevosta karsinassa samaan aikaan hevosen syödessä heiniä. Kaviot sain putsattua hyvin, niin kuin myös sain satulan hyvin selkään. Mutta suitsia laittaessa hevonen alkoi nostelemaan päätä ja puri hampaat yhteen. Loppujen lopuksi suitset saatiin päähän ja kiinni, jonka jälkeen lähdettiin kentälle, kaikkien ollessa valmiita.

Kentällä korjasin vielä satulaa ja kiristin vyötä. Satulaa korjaillessa ja odottaessani, että saan penkin josta kiivetä kyytiin huomasin Obbiksen olevan aika malttamaton. Hevonen olisi halunnut jo mennä. Jalustimet olikin jo valmiiksi sopivan mittaiset, joten kiipesin kyytiin ja lähdin kävelemään uraa pitkin.
Alkukäynneissä otin ainoastaan tuntumaa Obbikseen ja tutustuin hevoseen. Pian jatkoimme ravissa tehden voltteja, ympyröitä ja taivutuksia. Käynnissä ja ravissa Obbis tuntui tosi mukavalta, askeleet oli letkeitä ja hevonen oli reipas.

Ravien jälkeen oli laukan nostojen vuoro. Laukka nostettiin L-päädystä ja laukattiin koko pitkä sivu. Aloitettiin oikealla kierroksella. Ensimmäisellä yrityksellä en saanut nostettua laukkaa. Seuraavilla yrityksillä onneksi laukka nousi kerta kerralta paremmin. 
Vaihdettiin suuntaa vasempaan kierrokseen ja laukattiin jälleen L-päädystä pitkä sivu. Suunnan aihdos ei onneksi vaikuttanut ja laukka sujui hyvin vasemmassa kierroksessa.

Muutamien laukannostojen jälkeen aloimme tulemaan pitkällä sivulla olevia puomeja. Puomit aloitettiin oikealla kierroksella, jotka tultiin puomeja ravissa.


Lähdin oikeassa kierroksessa L-päädystä tulemaan puomeja kohti ja niiden kohdalla Obbis päätti pelätä puomeja, eikä mennyt yli, vaan pysähtyi puomien eteen. Yllättäen tullutta pysähdystä hieman horjahdin, mutta kokosin itseni hetkessä ja pyysin hevosta ylittämään puomit. Lopuksi päästiin puomien yli käynnissä. Tämän jälkeen tuli vielä pari haparoivaa puomien ylitystä, mutta pyytämällä ja kehumalla puomien ylitys lähti sujumaan ja jopa ravissa päästiin puomien yli.

Vaihdettiin suuntaa vasempaan kierrokseen ja nyt tultiin puomeja c-päädystä päin. Puomien jälkeen piti tehdä laukkaympyrä L-päätyyn ja ylittää siellä oleva puomi. Tämä tehtävä ei lähtenyt onnistuakseen, kun ei laukka sujunut ympyrällä. En sitten tiedä, että onko laukka ympyrällä sille vaikeaa, mutta puomit sujui kyllä hyvin, ilman ylimääräisiä säikkymisiä. Onneksi. Viimeisellä vuorollamme sain raipan, joka helpotti hieman laukannostoa. Laukka nousi paremmin, mutta ei kuitenkaan pysynyt yllä kauaa, vaikka kaikkeni yritin.


Tämän jälkeen olikin jo loppuravien ja - käyntien vuoro. Tein paljon ympyröitä ja taivuttelin Obbista. Lopputunnista hevonen vaikutti oikein rennolta.
Vielä loppukäynneissä opettajan kerätessä puomeja, Obbis oli kauhuissaan kun puomi olikin ilmassa. "Kauhea tuo puomi, äsken se oli maassa ja nyt se liikkuu. Apua! Onks siin mörköjä?" Mua vaan nauratti, kun en ole ennen törmännyt hevoseen joka pelkäisi puomeja.

Kaiken kaikkiaan tunti meni ihan kivasti. Varmasti ensi kerralla menisi paremmin, tämä tunti olikin enimmäkseen tutustumista toisiimme.

2 kommenttia:

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.