18.9.2021

VIIKKO 37: VALOKUVAUSTA KOKO PÄIVÄ

Moikkamoi! Taas on yksi viikko lähes tulkoon pulkassa ja aajttelin jälleen jakaa mun koulukulumisia. Instassa kun näistä tykätään, niin miksei tännekkin. Blogiin kun saan kirjoitettua enemmän, yhteen julkaisuun! Toki sisältö on jonkin verran samankaltaista, koska vielä menossa perusteiden kurssit, mutta mahtuu silti päiviin aljon uutta ja erilaisia juttuja, joita koitan tuoda mahdolllisimman paljon esille.

Maanantaina viikko alkoi luovan kirjoittamisen tunnilla. Ensin juteltiin viime viikon kotitehtävästä, kun piti kirjoittaa aamusivuja, joka aamu. Juttelimme siitä, montako kertaa kukin kirjoitti, miltä tehtävä tuntui ja miten kirjoittaminen sujui. Aamusivujutusteluiden jälkeen aloitettiin kirjoitustehtävät. Ensin kirjoitettiin menneessä muodossa omasta aamusta, sitä mitä kaikkea aamulla teki, ennen kouluun saapumista. Aika oli rajaton ja ehdin bussiin asti kirjoittaa. Seuraavaksi kirjoitettiin kaksi tarinaa fiktiivisen hahmon päivistä, toinen oli maanatai aamu ja toinen tarina oli elämäni huonoin päivä. Näiden tehtävien jälkeen kirjoitettiin pareittain tarinoita, siten, että kirjoitettiin vuorotellen yksi sana ja siten tarinat syntyi. Viimeinen tehtävä oli monologin kirjoittaminen. Tämä tunti oli super hauska, naurettin paljon, kun tarinoista tuli niin hauskoja. Kotitehtäväksi saatiin kirjoittaa yksi tarina puhtaaksi Driveen.

Iltapäivän tunneilla oli taas photoshopin tunti ja jatkettiin photoshoppiin tutustumista. Tunti sujui mukavasti. Tällä tunnilla ei ollut oikein mitään ihmellistä, tsekkailtiin miten photoshop toimii.  Opettaja on mielissään siitä, että teen tunneilla parhaani, vaikka näkö tuottaa omat haasteensa.

Koulun jälkeen tein viime viikon valokuvaustehtävän, kun siskoni toimi kuvausmallina.


Tiistaina meillä alkoi uusi kurssi, jo viikkoa aikaisemmin, nimittäin videoiden editointi! Sekin sujui mukavasti. Alkuun muistikorteilla olleet videot oli "hävinnyt", mutta ne vain näkyi eri muodoissa ja lopulta löytyi. Eli pääsimme aloittamaan videoeditoinnin. Tunnilla seuraaminen oli haastavaa, mutta siinä vaiheesa kun pääsin itse tekemään ja editoimaan, meni tekeminen mukavasti.

Iltapäivän sommittelutunnilla piirrettiin kolmen sarjakuvan yksi kuva. Saatiin myös kotitehtäväksi piirtää sarjakuva, joko strippi versiona tai yhden sivun mittaisena sarjakuvana. Tiistaina meillä oli lyhyempi päivä ja päästiin jo puoli kaksi. Odottelin sitten kahvi/tee taukoa ja menin teetä juomaan ja pientä välipalaa syömään. Tauon jälkeen jatkoin itsenäistä työskentelyä ja tein kotitehtävät loppuun. Viime iikon valokuvaustehtävän kuvat siirsin Driveen ja maanantaina saadun kotitehtävän kirjoitin puhtaaksi. Saatiin myös ilmaisia postikortteja. Ne pääsi seinälle washiteipillä, joten ne irtoaa helposti ja jatkuvasti joku tippuu lattialle..

Keskiviikkona meillä oli vieraileva opetaja. Hän oli sitten järjestänyt meille kahdelle seuraavalle päivälle (keskiviikko ja torstai) tekemistä. Keskiviikkona olimme koko päivän ulkona valokuvaamassa. Saimme koulussa ensimmäisen tehtävän ja sitä piti lähteä toteuttamaan. Kirjeessä oli aina seuraava tapaamispaikka, jossa saatiin taas uusi tehtävä. koska liikuimme ympäri Lahtea, eikä kaikki paikat ja reitit ole minulle tuttuja, niin liikkuin sitten opettajani avustuksella, kun tämä vieraileva opettaja odotti aina tapaamispisteillä.

Torstaina jatkettiin kuvien parissa. Ensin siirrettiin ja tulostettiin kuvat, jonka jälkeen keskusteltiin kuvista ja tehtävistä. Koulupäivä pikkuisen venyi, mutta hauskaa meillä taas oli, kun mielikuvitus pääsi valloilleen.


Perjantai meni fringe-kuvien parissa. Käytiin läpi ja katsottiin kaikkien 30 kuvaa, jotka olimme siirtäneet Driveen ja sen jälkeen valittiin viisi kuvaa, jotka lähetetään teatteriopiskelijoille. Nämä kaksi oli mun lempparit ja moni muukin näidtä piti. Kaikilla oli tosi hienoja ja hauskoja kuvia päivältä.

Lopuksi käytiin vähän läpi suljinaikaa. Kotitehtäväksi saatiin valokuvata eri suljinajoilla ja lähdinkin tehtävää saana iltapäivänä toteuttamaan kaverini kanssa.

Kivaa uutta viikkoa kaikille. Meen tänään taas tallille.Muuten oon kotosalla ja teen kotitehtäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.