25.9.2021

VIIKKO 38: VALOMAALAUSTA


Kouluviikko meni jälleen mukavasti ja todella nopeasti.
Maanantaina oli luovaa kirjoittamista. Kyseisellä tunnilla kuvailimme ja tulkitsimme valokuvia. Se oli mielenkiintoista ja mukavaa, sekä jonkin verran helppoa. Kuvailenhan kaikki valokuvani instagramissa, koska seuraajissani on muutama näkövammainen henkilö.
Iltapäivällä oli vielä tuttuun tapaan kuvankäsittelyn tunti jossa jatkoimme Photoshoppiin tutustumista.Tiistaina meillä muuttui hieman päiväjärjestys, sillä aamun premiere-kurssi, eli videoeditointi siirtyi iltapäivään. Aamulla meillä oli itsenäistä opiskelua joten kävin sitten suljinaika kotitehtävän valokuvia läpi. Siina samalla menin sitten  vahingossa poistamaan suurimman osan kuvista. Onneksi olin ehtinyt lukita jonkin verran kuvia, ettei ihan kaikki hävinnyt.

Värinsommittelussa keskusteltiin valokuvista. Ensin piti kirjoitta sähän liittyviä adjektiiveja paperille ja laittaa adjektiivit kuvien kohdalle. Sen jälkeen keskustelimme että miksi laitoin tietyn adjektiivin tietylle kuvalle, kommentoimme myös sitä, että  miksi joku kuva sai samoja adjektiiveja tai päin vastaisia adjekiiveja.

Kahvitauon jälkeen oli vielä videoeditointia pari tuntia. Kyseisellä tunnilla keskityimme materiaalin tallentamiseen.Keskiviikkona kävimme läpi parin viikon taiksen aukko-tehtävän kuvia. Aiheena oli otta metsäkuva, kaksi henkilökuvaa ja valon ja varjon tanssi. Kuvat piti tulostaa a3 kokoisina,  joten yksi henkilökuva muuttui aika radikaalisti, värit katosi, eikä kasvot näkynyt selkeästi.  Kaksi aihetta kerettiin käydä läpi, mutta henkilökuvat jäi seuraaviin päiviin.Torstaina me valomaalattiin pimeässä kellarissa lähes koko päivä. Ja nämä postauksen kuvat ovat niitä valomaalauskuvia. Valomaalausten jälkeen olimme luokassa kahvitauon älkeen. Käytiin vielä aukko-tehtävän henkilökuvia läpi. Kerettiin käydä toinen henkilökuva läpi, mutta toinen jäi vielä ensi viikkoon. Perjantai meni MAc-luokassa. Tutustuttiin raw-kuvankäsitttelyohjelmaan ja muokattiin sitä kautta kuvia. Se oli paljon simppelimpi käyttää kuin photoshop. Koska tiistaina mulla poistui kamerasta valokuvat, niin aamulla koulumatkalla otin muutamat raakakuvat, jotta pääsin tutustumaan ohjelmaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kommentoithan asiallisesti.
-Positiivinen ja rakentava palaute on sallittua ja toivottua!
-Kamerana toimii Canon PowerShop SX430 IS
-Kuvat muokkaan puhelimella Aviary-sovelluksella.